Lesar predstavio saborski klub: Zastupnike će novčano kazniti ako zakasne na sjednicu

Lesar predstavio saborski klub: Zastupnike će novčano kazniti ako zakasne na sjednicu

7. prosinca, 2011.

959

Predsjednik Hrvatskih laburista – stranke rada Dragutin Lesar predstavio je danas budući zastupnički klub svoje stranke u Hrvatskom saboru , te poručio da će šest laburističkih zastupnika odmah početi s pripremama zakonskih prijedloga vezanih uz radno zakonodavstvo i zaštitu radnika.

– Prioritet su nam kolektivni ugovori, povećanje neoporezivog dijela plaća, radni sudovi, te snižavanje broja potpisa potrebnih za građansko raspisivanje referenduma, rekao je Lesar na konferenciji za novinare u stranačkoj središnjici, nakon što je Državno izborno povjerenstvo objavilo potpune rezultate parlamentarnih izbora, po kojima laburisti dobivaju šest zastupničkih mjesta u sedmom sazivu Hrvatskog sabora.

Novinarima su se, uz Lesara, predstavili budući zastupnici – novinar Branko Vukšić, prof. Nikola Vuljanić, sindikalci Mladen Novak i Zlatko Tušak te obrtnica Nansi Tireli.

Lesar je, odgovarajući na novinarski upit, oštro odbacio navodne špekulacija o njihovu priklanjanju Kukuriku koaliciji i mogućim ministarskim mjestima. – Ne ulazimo ni sa kim u koaliciju, sa šest zastupničkih mjesta u oporbi prihvaćat ćemo sve dobre, a odbijati loše prijedloge bez obzira na to od koga će dolaziti, poručio je.

Kao oporba, kazao je, neće diktirati tempo, dnevni red i sadržaj rada parlamenta, ali, istaknuo je, ‘vjeruju da će ovaj put vlada odgovarati Saboru, a ne obrnuto, kako je to bilo u posljednjih osam godina vladavine HDZ-a’.

Lesar je istaknuo i zadovoljstvo s osvojenih 121.785 glasova na proteklim parlamentarnim izborima.

– Osvojili smo ogroman broj glasova, i nakon službenih objava DIP-a, onaj 7. mandat, kojega smo u izbornoj noći očekivali u 3. izbornoj jedinici, pobjegao nam je za samo 524 glasa, rekao je predsjednik laburista, poručivši da im se takvo što više nikada neće dogoditi.

Najavljujući svoj budući rad u Hrvatskom saboru, novinar Branko Vukšić istaknuo je da će se kao dugogodišnji novinar posebno baviti pitanjem medija i zaštitom novinara ‘od vlasnika i tajkuna koji su preuzeli uređivanje novina’.

Prof. Nikola Vuljanić najavio je zauzimanje za bolju obrazovnu politiku, Nansi Tireli za zaštitu obrtnika i malog poduzetništva, dok su dvojica sindikalaca Mladen Novak i Zlatko Tušak najavili rad na poboljšanju radnog zakonodavstva.

Predsjednik stranke Dragutin Lesar, koji je sastanak sazvao radi upoznavanja budućih zastupnika s parlamentarnom procedurom, predvidio je, kaže, i kaznenu kutiju za njihova eventualna kašnjenja, koja će za početak iznositi 50 kuna, drugi put 100, a treći put kašnjenja stajat će ih 500 kuna.

Izvor:dnevno.hr

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code