KVALIFIKACIJSKI TURNIR ZA SVJETSKO PRVENSTVO ODBOJKAŠA

KVALIFIKACIJSKI TURNIR ZA SVJETSKO PRVENSTVO ODBOJKAŠA

5. siječnja, 2014.

Odbojka-muska-repr-Hr-3 Custom

U njemačkom Ludwigsburgu počeo je Europski kvalifikacijski turnir odbojkaša za Svjetsko prvenstvo na kojem sudjeluje i hrvatska reprezentacija. U nastavku je izvještaj s prve utakmice: Njemačka – Hrvatska 3:0 (25:20, 25:13, 25:21).

Hrvatska postava u sastavu Tsimafei Zhukouski, Ivan Raič, Toni Kovačević, Danijel Galić, Matija Sabljak, Šime Vulin i libero Sven Šarčević, otvorila je meč poenom nakon servisa Tonija Kvačevića, koji je odličnim servisom zaslužan i za drugi.  Grozer uspjeva ugroziti naš prijem 4:4, a Kaliberda je zaslužan za prvo vodstvo domaćina. Snažnim servisima Njemačka dolazi do vodstva koje ne ispušta te osvaja prvi set 25:20.

Žestoko počinje i drugi set. Hvatamo zaostatk od poena sve do 6:5 kada domaćin bježi na +3 zahvaljući lošem prijemu servisa s naše strane. Odličnim servisima Raiča, kuhanom loptom Zhukouskog uspjevamo se primaknuti na -1 (9:8), ali vrlo kratko. Kod 13:8, u igru ulaz Fran Peterlin i Igor Omrčen, te nešto kasnije i Ivan Ćosić, ali domći napadaći predvođeni Grozerom pojačavaju tempo i vrlo brzo stvaraju neuhvatljivu prednost te osvajaju i drugi set 25:13.

Vodstvom domaćini otvaraju i treći set, no Anđelko Ćuk se razigrao, što uz požrtvovnot cijele ekipe (Ćuk, Vulin, Omrčen, Kovačević, Zhukouski, Šarčević) rezultira prelaskom vodstva na hrvatsku stranu (3:6). 5:8 razlog je za time out njemačke strane. S Frommom na servisu njemačka ekipa se ponovno konsolidira i poravnava rezultat (9:9). Poen za poen igra se do 16:16.  Međutim, tada domaćini bježe na +2. I nastavljaju povećavati vodstvo, 23:19. Ćuk servira as za 23:21, ali i pogađa mrežu. Njemački blok zaustavlja Omrčenov napad za 25:21 i meč.

– Očekivano. Njemačka je bila favorit i prije meča. Mogli smo malo bolje odigrati prva dva seta. Imaju nezgodan flot servis, a ovakvim prijemom s naše strane nije lako igrati protiv ekipe kao što je Njemačka –  izjavio je Igor Omrčen.

Izbornik Igor Šimunčić prolaz na SP vidi u sljedeće dvije utakmice, protiv Turske i Estonije.
– Malo sam razočaran svojom ekipom, nismo pokazali ni približno ono što možemo. Taktički smo jako dobro pripremljeni, a nismo to pokazali u ovoj utakmici. Kroz ostale dvije utakmice ćemo tražiti našu šansu.

Melita Lochert T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code