KUD IVO TUD I JA

KUD IVO TUD I JA

3. ožujka, 2013.

 

kosor jadranka 79 5232ecb809

U pravnoj državi HDZ bi zabranili

 

Piše: Saša Radović

Bajka bivše omldinke Jadranke Kosor počinje blagonaklonim pozivom bivšeg oficira KOS-a,  generala JNA Franje Tuđmana da se učlani u HDZ. Isplatilo se, plaćetina, plaćena povjerenstva, nadzorni i ini odbori, kraljevske privilegije, službena putovanja, službeni automobil s vozačem, stan… Tijekom godina, Jadranka Kosor postala je važan subjekt propadanja nove države Hrvatske i dovođenja njenih građana na rub egzistencije.

Bajka koja se sustavno pretvarala u horror priču završila je 1. ožujka 2013. godine Jacinim izbacivanjem iz HDZ.

„ … svojim ponašanjem, istupima i neaktivnim odnosom prema stranci, nedolaskom na sjednice kako gradskog odbora, tako i kluba zastupnika, prekršila je odredbe Statuta koji je obvezuju na takve čine” – obrazloženje je Visokog časnog suda. Slaba utjeha je mogućnost Jadrankine žalbe u roku od osam dana.

Ovaj događaj snažno je odjeknuo na hrvatskoj političkoj sceni. Mediji danima prate detalje na udarnim emisijama i na prvim stranicama, spominju se mnoga imena, no relevantna su samo tri elementa.

1.)               HDZ

2.)               Jadranka Kosor

3.)               Visoki časni sud

ČAST JE APSURNO VEZATI UZ HDZ

Ad 1.) „Što se grbavo rodi, nikada se ne ispravi!“ – stara narodna izreka, točno se zrcali u srži HDZ-a. HDZ je stvorena na prevari, lažima i manipulaciji – i „nikada se nije ispravila!“. Visoki oficir UDB-e, Josip Manolić manipulacijom eliminirao je već odabranog predsjednika dr. Marka Veselicu i na tajnom sastanku u „baraki“ 17. lipnja 1989. godine promovirao eksponenta udbaške elite, Franju Tuđmana za predsjednika HDZ-a. Laž, prevara, kriminal – od početka do danas!

Svojevremeno je HDZ označena kao “stranka opasnih namjera“, pa zatim kao „stranka zločinačkih namjera“, no crna kaljuža i dno na koje nas je ta stranka dovela označava je  „strankom zločinačkih djela“. Namjera je odavno pretvorena u djelo; u rasap svih dostupnih resursa i u krađu milijarda iznesenih u banke svjetskih poreznih utočišta. Ništa se u ovom jadnom djeliću Balkana nije događalo bez HDZ-ove vrhuške. Stvoreni su učinkoviti mehanizmi zaštite; sudovi koji ne sude elitu, tužiteljstvo koje ne optužuje elitu i zakoni koji eliti otvaraju sva vrata za pljačku hrvatskih resursa.

Počelo je s Tuđmanovom „kupnjom“ vile Vrus i s njegovim poklonom svome unuku od 3 milijuna pokradenih DEM za „kupnju“ Kaptol banke. Nastavili su slijednici, ministri i elita.  Ivo Sanader, uz pomoć nezaobilazne Jadranke Kosor, možda je bio najbolji učenik. Možda – jer možda ima i „jačih“?

HDZ-u se sudi za periferne afere (Fima i sl.), za dio jednog promila onog zla kojeg je ta „demokratska“ zajednica nanijela hrvatskom puku. U dva HDZ-ova desetljeća, zbog ratnog profiterstva, pretvorbenog profiterstva i inog kriminala – Hrvatska je oštećena stotinama milijarda kuna.  

U pravnoj državi HDZ bi bila zabranjena.

Ad 2.)  Opisivati „trnoviti“ put bivše SKOJ-evke Jadranke Kosor kroz HDZ, njezinu drugu stranku i fanatičnu privrženost svome kasnijem mentoru, Ivi Sanaderu („kud Ivo, tud i ja!“) bilo bi suvišno. Jadranka Kosor stalno je bila u prvom planu, godinama je „iskakala iz svake paštete“. Svojim stotinama broševa i svakodnevnim novim „kostimićima“ postala je zaštitni znak države kriminala i korupcije. Njezin rad u stranci, smijeh, pocupkivanje i pljeskanje samoj sebi na TV i pojavljivanja u svim medijima, sastavni su dio onoga što nikada nećemo zaboraviti – najveće pljačke naše domovine od stoljeća sedmog. Jadranka Kosor povijesni je isječak strmoglavog pada svih moralnih norma, totalnog osiromašenja 98% hrvatskog puka – i bogaćenja 2% političke elite, zločinaca i lopova.

Izbacivanje Jadranke Kosor ili bilo koga drugoga iz neke stranke, za javnost nevažan je stranački događaj. No, ono što javnosti bode oči – je to što Jaca i dalje ostaje u političkom životu, što i dalje ubire od nas svoju saborsku plaćetinu, plaćena povjerenstva i sl., privilegije…  A, ono što svakog poštenog građanina ove zemlje natjera da stisne šake i da opsuje tiho ili glasno – slika je sabornice gdje uz Jadranku sjede jedan Šuker, Šeks, Čobanković… Nigdje se ne spominje njihova zajednička odgovornost za kordone staraca koji se hrane iz kontejnera, nema suosjećajnosti za osiromašeni puk.

Ad 3.)  Visoki časni sud! Užas! Da je barem samo Visoki sud, još bi nekako prošlo. Ali „časni“, pojam časti vezati za jednu stranku ili bolje reći organizaciju kao što je HDZ – apsurdno je! Organizacija koja je evidentno opljačkala do kosti svoju državu, kojoj se sudi za kriminal, stranka čiji su bivši ministri milijarderi (a jučer nisu imali ništa!)… Odmah se nameće pitanje, nije li nečasno biti čak i običan član HDZ-a? Ako netko zna da je vodstvo neke organizacije – dokazano nečasno, lažljivo, kriminalno, lopovsko… – je li pošteno biti član takve organizacije? Nije!!! Da imamo tužiteljstvo, a ne jalovi DORH, članovi HDZ-a bili bi optuženi za zločinačko udruživanje.

STOTINE LAKTAŠA

Na kraju ovog horrora, zaboravimo uvrijeđenu, ali dobro uhljebljenu Jacu. Ona je samo ružni segment naše prošlosti, mali isječak onoga što uspavani puk ne vidi pred sobom. Puk ne vidi perfidni igrokaz političke buljumente koja broji nekoliko stotina članova. Važno je imati „dobre laktove“ u HDZ-u ili SDP-u, te u nekoliko lukavih, priležećih strančica. Te stotine „laktaša“ od kojih je dobar dio iz kriminalnog miljea, vrte se i rotiraju u vrhuški – uvijek uz spomenute, plaćetine, plaćena povjerenstva, nadzorne i ine odbore, privilegije, službena putovanja, službena vozila s vozačem… Četiri godine na vlasti, pa četiri godine u oporbi sa svim privilegijama vlasti – pa opet četiri godine na vlasti – i tako u nedogled! Usput većina radi i nešto drugo, ne ometaju ih korumpirani sudovi, ni slijepi DORH. Toj većini nije potrebna ni ona povlaštena, bezobrazno velika mirovina, jer su im puni bankovni računi, sagrađene vile…

Vrč ide na vodu dok se ne razbije! Naš vrč je popucao, raspada se, mora se razbiti –  kompletna hrvatska buljumenta političkih parazita, jednom zauvijek, mora nestati iz svih državnih institucija.

Anno Domini MMXIII.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
 1. Slavonac
  #1 Slavonac 12 ožujka, 2013, 13:12

  Ovakav tekst mogu napisati samo najveći mrzitelji Hrvatske, a to je očito Sale Radović.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. SD
  #2 SD 9 ožujka, 2013, 09:11

  Vice Vukojević je u izjavi Slobodnoj iznio svoj sud o izbacivanju bivše predsjednice HDZ-a iz te stranke: „Ja mislim da je ona izbacila sama sebe. Ona je stalno nešto oponirala i optuživala stranku. Mislim da su dobro napravili što su je izbacili iz stranke, što prije, to bolje. Ona je bila remetilački faktor u toj stranci. Uz to, Kosor je jugonostalgičarka, u HDZ se uključila tek 1995. godine, a završila je kumrovečku školu, bila u UJDI-ju, i trgala plakate HDZ-a sa zidova početkom 90-ih.“

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Boby
  #3 Boby 8 ožujka, 2013, 15:07

  Mene bi bilo sram da stanujem u stanu u kojem ona živi nakon saznanja što se tamo odigralo.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Dario
  #4 Dario 6 ožujka, 2013, 19:48

  Pa tko je po Radoviću, uopće u redu u Hrvatskoj? Zar da odbacimo Hrvatsku? Možda je u tome smisao!
  Zbilja se ovakve “analize” ne bi smijele puštati kao naslovne teme. Radoviću, samo polako … Poznato je iz kog si šešira ti iskočio (Pitati Manolića, Mesića, Boljkovca).

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. komšija
  #5 komšija 6 ožujka, 2013, 09:51

  i ova kad prolupa će se na kraju bacit iz stana kao mali drobac. bit ce tu neka tajna veza…

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code