KRVAVA POBEDA!

KRVAVA POBEDA!

20. siječnja, 2012.

vaterpolo-v2

Evropski prvaci su poslati na dno bazena! Srpski vaterpolisti su ostvarili veliku pobedu na šampionatu Starog kontinenta u Holandiju, savladana je Hrvatska sa 15:12, a „barakudama“ je poraz pao izuzetno teško, tako da su pesnicama pokušali da isprovociraju pulene selektora Dejana Udovičića.

Prvo je Barać udario kapitena Vanju Udovičića, ali to sudije nisu primetile, tako da je zbog prigovora isključen prvi strateg „delfina“.
I to kao da nije bilo dovoljno, nego je nepuni minut pre kraja, kada je pitanje pobednika bilo odlučeno, hrvatski reprezentativac Nikša Dobud nasrnuo na Filipa Filipovića koji se „izvukao“ s velikom masnicom ispod oka i raskrvavljenom usnom. Usput je propisno izvređao i najboljeg vaterpolistu na planeti, koji je smogao snage da ostane u bazenu i izvede peterac, a na pomenute provokacije je uzvratio pokazivanjem tri prsta prema protivničkoj klupi. Naša reprezentacija je posle pomenutog trijumfa na najboljem putu da obezbedi direktan plasman u polufinale Evropskog prvenstva, ali smo pobedu skupo platili, jer su Udovičić i Filipović odmah posle meča morali da potraže medicinsku pomoć kod dr Jeremića.
– Zadovoljan sam jer je Hrvatska veliki protivnik. Najvažnija su ipak samo tri boda. Ovoga puta bitna je i razlika jer je naša grupa jako teška. Okrećemo se ni malo naivnoj Rumuniji. Isključen sam zasluženo, ali su i hrvatski igrači morali ranije da budu van igre – rekao je selektor Dejan Udovičić.

„Delfinima“ su preostala još dva meča do kraja prve faze takmičenja, u subotu sa Rumunijom i ponedeljak sa Crnom Gorom, a Nikola Rađen je poručio:
– Snašli smo se u haosu od suđenja. Idemo dalje, čestitam ekipi, ostala su nam još dva meča do kraj prve faze, tako da nema opuštanja.
SRBIJA – HRVATSKA
15:12 (2:2, 6:4, 3:3, 4:3)
SRBIJA: Soro, Šaponjić, Gocić 1, Udovičić 3, Ćuk 2, Pijetlović 2, Nikić 1, Aleksić 1, Rađen, Filipović 2, Prlainović 1, S. Mitrović 2, B. Mitrović.
HRVATSKA: Pavić, Burić, Bošković 1, Dobud, Joković 3, Muslim, Karač 2, Bušlje 1, Sukno 4, Barać, Paškvalin, Obradović, Buljubašič 1.

Nikša se izvinio ekipi, ali ne i Filipu!

Nikša Dobud, koji je krvnički udario Filipa Filipovića, posle meča je izjavio:
– Izvinjavam se ekipi zbog ovakvog gesta. To mi uopšte nije bila namera.
Nikša je tada propustio da se izvini Filipoviću.

Grupa B
Parovi 3. kola:
Srbija – Hrvatska 15:12
Nemačka – Španija 10:16
Rumunija – Crna Gora 8:11
Srbija 3-0 9
Hrvatska 2-1 6
Crna Gora 2-1 6
Španija 1-2 3
Nemačka 1-2 3
Rumunija 0-3 0

V. Nestorović
Izvor: alo.rs T

5 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code