KRLEŽA I FRLJIĆ U BEČU

KRLEŽA I FRLJIĆ U BEČU

7. svibnja, 2013.

Mrzim-istinu

Glavni će se austrijski grad već tradicionalno i ovog proljeća pretvoriti u jednu veliku međunarodnu kazališnu i glazbenu pozornicu. Naime 10. svibnja započinje tradicionalna bečka manifestacija pod nazivom „Wiener Festwochen 2013” koja se u Beču redovito odvija još od davne 1951. godine.

U razdoblju od 10. svibnja do 16. lipnja Bečane i njihove goste tako očekuje bogata umjetnička ponuda s čak 40 različitih produkcija iz 40 zemlja svijeta.

Otvorenje ovogodišnjeg festivala koje je posvećeno tradicionalnim bečkim pjesmama će se i kao i svake godine održati na trgu ispred bečke Gradske vijećnice.

Vrhunac ovogodišnjeg glazbenog programa festivala označava Verdijev “Il Trovatore“ koji će režirati Philipp Stölzl, što ujedno predstavlja i zadnji dio trilogije posvećene Verdiju koja je započela prije dvije godine.

Kazališni program je i ove godine nešto bogatiji od glazbenog, a na programu će se naći i drama Miroslava Krleže „U agoniji“ u režiji Marina Kušeja, austrijskog redatelja podrijetlom iz Koruške. Osim toga austrijskoj će se publici predstaviti i Oliver Frljić svojim komadom „Mrzim istinu!“.

Pretprodaja ulaznica za predstave i koncerte je na dvjema festivalskim blagajnama započela 27. travnja, a ulaznice se mogu nabaviti i online (www.oeticket.com).

Više informacija o cjelokupnom programu potražite na www.festwochen.at T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code