KONCERT “BOŽIĆ U CIBONI”

KONCERT “BOŽIĆ U CIBONI”

27. prosinca, 2012.

22 bozic u ciboni

Na blagdan prvog mučenika u kršćanskom kalendaru, sv.  Stjepana, održan je tradicinalni koncert “Božić u Ciboni”.

Uz pratnju orkestra RTV nastupilo je petnaest izvođača, što solista, što grupa i klapa. Program je vodila pjevačica Sanja Doležal, koja je otpjevala pjesmu “Djetešce nam se rodi”.

Ranata Sabljak i grupa Izvor iz Zagreba, pjevali su “Tri kralja”, a Klasja Modrušan “Veseli se  majko Božja puna milost”. Potom slijedila prva recitacija Joška Ševe.

Nakon Ševine recitacije nastupila je obitelj Božić iz Velike Gorice, sedam sestara i brat zajedno s majkom i ocem i publikom otpjevali su pjesmu “U to vrijeme godišta”.

Operna pjevačica Adriana Baković pjevala je “Radost Božića”, a klapa Skradinke iz Skradina “Veseli mo se”.

Joško Ševo je ponovno izašao pred publiku s pjesmom “Psalam hrvatskih pastira”.

Onda je klapa Luka iz Ploča otpjevala je pjesmu “ Djetešce moje drago”. Pjevač Ivan Mikulić interpretireao je pjesmu Zdenka Runjića “ Bijeli Božić”, dok  su  glumica Anja Šovagović i njezin partner Stanko Šarić otpjevali  “Narodi nam se kralj nebesk”.

Otac i sin Miroslav i Filip Škoro  pjevali su najnoviju Mirinu  pjesmu, koju je skladao za ovu pliliku: “Sretan ti Božić, ljubavi”.

Onda se pojavio svećenik iz Benina, Odilonu Singloa, u nošnji svog naroda koji radi u  župi Sv. Marka Križevčanina u Zagrebu. Odilon i Končić otpjevali su  zajedno zargljeni “Kirie eleso”.

 Po treći put stupio je na pozornicu glumac Ševo i recitirao  Šopovu predivnu pjesmu o Isusu, kojega pjesnik ugošćuje u svom skromnom domu. Potom su Nikolina Pinko i Zvjezdice pjevali “Djetešce drago”, a Adam Končić pjevao je “Nebeska majko”.

Na kraju programa  Danijela Pintarić završila je program pjesmom “Tiha noć”.

Kardinal Josip Bozanić se na pozornici pojavio u pratnji gradonačalnika Milana Bandića i predsjednika Cibone Ivice Lovrića. Bandić je pozdravio prisutne biranim riječima, zaželio svima sreću i dobro zdravlje za božićne blagdane. Kadrinal Bozanić čestitao svima Božić i blagoslovio sve prisutne.

Završilo je tako veličanstveno i nezaboravno; svi zajedno, na nogama, kardinal,  gradonačelnik, izvođači i pet tisuća ljudi u dvorani zapjevali hrvatsku najomiljeniju božićnu pjesmu  “Svim na zemlji mir veselje”.

Ante Matić

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. anna
  #1 anna 29 prosinca, 2012, 13:51

  Ne mogu vjerovati da nitko nije prokomentirao nedolicno odjevenu gdju. Sanju Dolezal koja je svojim “ogoljenim” poprsjem mnoge dovodila u napast… Sramota!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. juraj
  #2 juraj 28 prosinca, 2012, 16:49

  sdfsdgdsfdfgdsgdgfdggfgfgggsgsfadsajdndhdhhhchfbdfhbsdhfbdhfbdhfhdfhhhhhfhfhdseuhfuehfuehfuefheufheufheufhuefh

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code