KNJIGA O JOSIPOVIĆEVIM ŠTETNIM POTEZIMA ZA HRVATSKU

KNJIGA O JOSIPOVIĆEVIM ŠTETNIM POTEZIMA ZA HRVATSKU

8. siječnja, 2015.

pic1

Krajem prošle godine u Histrionskom domu održana je promocija knjige novinara i publiciste Vjekoslava Krsnika – Ivo Josipović kronologija izdaje. Promotori knjige bili su Zvonimir Šeparović, odvjetnik Željko Olujić, akademik Josip Pečarić, Tomislav Sunić i sam autor Vjekoslav Krsnik. Svi predstavljači otvoreno su izjavili da je knjiga nastala i da je objavljena s jednim najvažnijim ciljem, a to je da se neposredno utječe na glasanje birača i na predsjedničke izbore kako Ivo Josipović ni pod koju cijenu ne bi ponovo postao predsjednik Hrvatske!

Zvonimir Šeparović analizirao je protekli mandat Ive Josipovića i utvrdio kako je Josipović kao predsjednik učinio maksimalno sve protiv hrvatskih nacionalnih interesa. Zbog Josipovićeve antihrvatske politike, Hrvatsko nacionalno etičko sudište pokrenulo je protiv njega optužbu za veleizdaju. Ta optužba objavljena je na kraju Krsnikove knjige, gdje se u jedanaest točaka kronološki nabrajaju svi Josipovićevi antihrvatski potezi. U tim  točkama navodi se kako  je  Josipović u svojem mandatu provodio britansku i velikosrpsku strategiju koja je agresiju Srbije na Hrvatsku i BiH željela pretvoriti u građanski rat na prostoru ex – Jugoslavije s podijeljenom odgovornošću. Prilikom posjeta Vukovaru, zajedno s bivšim predsjednikom Srbije Borisom Tadićem prihvatio je velikosrpske teze o izjednačavanju zločina. Slično je napravio i u Dubrovniku. U optužbi se navode Josipovićeve štetne izjave u skupštini BiH kao i izraelskom Knesssetu, a do posljednjeg trenutka pokušao je povući tužbu Hrvatske pred Međunarodnim sudom pravde, protiv Srbije za počinjeni genocid na prostoru Hrvatske. Na kraju se predsjednik optužuje da snosi moralnu i drugu odgovornost što je u Ured predsjednika uveo kao svoje savjetnike notorne protivnike hrvatske državnosti kao što su Dejan Jović, Budimir Lončar i Darija Šilović Karić.

U optužbi se navode i drugi Josipovićevi štetni potezi koji, prema Šeparovićevim riječima, ne bi smjeli ostati nesankcionirani.

Akademik Pećarić iznio je svoje uvjerenje kako se Josipovićeva prethodna kampanja temeljila na sloganu “nove pravednosti” koja je kontinuitet politike njegovog oca koji je proganjao i zatvarao Hrvate.

Željo Olujić, u svojem oštrom izlaganju naveo ja kako se u Hrvatskoj od 1945. provodi sustavni genocid nad Hrvatima. Prvo su se Hrvati protjerivali iz Hrvatske, a danas su prisiljeni na iseljavanje zbog egzistencijalnih razloga. Josipovićevu politiku nazvao je “hrvatožderstvo”.

Tomislav Sunić osvrnuo se na Krsnikuvu analizu političke legalnosti i legitimnosti u Hrvatskoj jer je vrlo upitno mogu li se donositi političke odluke na temelju male izlaznosti građana na izbore i referendume.

Od Krsnikovog izlaganja vrijedi spomenuti njegovu zabrinut s gubitkom hrvatskog medijskog suvereniteta, s obzirom da su vlasnici tih medija većinom strane fizičke i pravne osobe. Isto tako spomenuo je kako je imao problema s pronalaskom izdavača za ovu knjigu, na čemu je izgubio dosta vremena, ali se nada da će knjiga participirati u krajnjem cilju, a to je da Josipović ne dobije drugi predsjednički mandat. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
 1. cicibela
  #1 cicibela 11 siječnja, 2015, 13:14

  narode sta ti treba ikakva knjiga pa nisi valjda slijep i anesteziran pa ne vidis i na svojoj kozi osjetis kamo te vodi i gura ta kvislinska gamad. Valjda ces progledat kad ti skinu gace i nadjes se pod srboturskom cizmom i budu ti citane raznorazne obznane. Guest sta nas jebes stalno sa Pavelicem , njega Hrvati nikad nisu izabrali, on je oktroiran isto ko i ciga steva i beli jova. Najebali smo mi za vladavine svih trojice. Niti za jednog nema opravdanja. Svi su sluzili i sluze interesima nasih neprijatelja. Dokaz je da se izvukao kao sto ce se vjerotno nekaznjeno izvuci i ova dva zlotvora. Mozes se nadmudrivati samo oko toga tko je napravio narodu vise stete. A sto su nam ova dva zadnja napravili isto zasluzuju drasticnu kaznu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Guest
  #2 Guest 9 siječnja, 2015, 21:42

  >>>>moj komentar u smislu objavljene knjige,bez da sam članak pročitao, o navodnim štetnim potezima a još uvijek aktuelnoga predsjednika Josipović Ive bio bi slijedeće naravi….Povijest piše POBJEDNIK makar i na štetu vlastitoga naroda,nacije, ,konkretno rečeno na štetu vlastitoga nacionalnoga korpusa.Iz tih razloga ipak treba sačekati da se dogodi povijesni odmak a sve u smislu toga da na sunce ,slikovito rečeno, iziđu na svijetlost dana, sve one okolnosti ,činjenice koje jesu bile presuđujuće za neke događaje ,poteze one osobe koju se nastoji kako dignuti u VISINE tako i spustiti na najniže moguće razine a u segmentu onih odlučujućih poteza koje su isti poduzimali ili preduzimali te iste procjeniti u sferi i kroz prizmu konkretnih uspjeha na dobrobit nacije kojom ista osoba u jednom trenutku povijesti rukovodi odn. u njeno ime djeluje ,dakako po svojoj vlastitoj savjesti……

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Guest
  #3 Guest 9 siječnja, 2015, 21:23

  >>>>Svakako moram skrenuti pozornost u smislu iznešenoga u prvome postu a tiče se okolnosti mojega sretanja sa cijenjenim gospodinom Željkom Olujićem a sve u smislu toga da nebi bilo ikakove zabune,naime kako smo se sretali u mojem rodnom gradu Opatiji tako smo se sretali i po ulicama i lokalima u Zagrebu kao i na mnogim lokacijama Županije zagrebačke kao i u širem zagrebačkom prstenu posebice Žumberku, na kojim sam lokacijama kontinuirano, intenzivno prisutan već unazad nekoliko decenija i gdje kontinuirano imam svoje adrese prebivališta .Kažem to u smislu toga da gospodin Olujić nebi kojim slučajem pomislio da imam DVOJNIKa kojega naravno nemam …..

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Guest
  #4 Guest 9 siječnja, 2015, 20:53

  >>>>Gospodine Željko Oluiću ….ovdje sada javno postavljam vama upit očekujući Vaše javno očitovanje o istom makar i na ovome portalu….Ovako …Franjo Tuđman javno je pozvao svekoliki hrvatski narod na ustanak pod parolom “”HRVATSKA LISNICA U HRVATSKOME ĐEPU,HRVATSKA PUŠKA O HRVATSKOME RAMENU””…nasuprot toga Predsjednik Ivo Josipović u predhodnoj pred izbornoj predsjedničkoj kampanji pozvao je hrvatski narod da njemu da glas i to sloganom “” PRAVDA ZA SVE”””…i gospodine cijenjeni odvjetniče Željko Oluić, Vi procijenite koji je slogan nanio više štete hrvatskome narodu,konkretno Tuđmanov ili pak Josipovićev…,.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Guest
  #5 Guest 9 siječnja, 2015, 20:41

  >>>>naravno pročitali jeste da jesmo bili u istim stranačkim klupama koje jesu u smislu političkog opredjeljenja i djelovanja trenutnoga predsjednika RH gospodina Ive Josipovića bitno različite posebice u shvatanju sadašnjosti kao i budućnosti zajedničke nam domovine R Hrvatske.No, pitam Vas osobno a po osnovi kako rekoh toga što Vas cijenim,što je konkretno Predsjednik Ivo Josipović mogao konkretno učiniti sada u svojem mandatu da spriječi odn. anulira poslijedice sramne pretvorbe koju je samoinicijativno započeo moj i Vaš komandant pok.Franjo Tuđman.>>>>>

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Guest
  #6 Guest 9 siječnja, 2015, 20:30

  >>>>Gospodine Željko Oluić…možda Vama doista nije poznato to da je genocid nad hrvatima a od strane hrvata započeo neposredno prije uspostave tzv.NDH ,napose kada su stupili na snagu ugovori koje je Poglavnik Ante Pavelić potpisao sa tadašnjom Fašističkom vladom Republike Italije kojim se njemu garantira biti to što je bio no po cijeni rasprodaje hrvatskih teritorija,da ih sada ne navodim jer to se bar zna.Dakle gospodine Željko Oluić ,smatram da niste dovoljno upoznati sa tom etapom povijesti hrvatskih prostora posebice ne sa stradanjem hrvata nakon okupacije najperspektivnijih dijleva Hrvatske a koju je inicirao upravo Poglavnik tzv.NDH…Poslijedice toga jesu danas ,nakon svih prohujalih decenija još uvijek itekako vidljive.>>>>>

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Guest
  #7 Guest 9 siječnja, 2015, 20:20

  Gospodine Željko Oluić….Puno smo se puta pozdravili na ulicama grada Opatije,posebice na lokaciji hotela Continental kavana ,mislim da smo jedno vrijeme i dijelili stranačke klupe ,visoko Vas cijenim po osnovi svega što ste za ovu Hrvatsku svojim osobitim i nekompromisnim zalaganjem učinili. .No, ne ulazeći u srž članka gore želim samo uputiti svoj komentar po po snovi jedne vaše konstatacije u istome.Naime vi izjavljujete da je sustavni genocid nad hrvatima započeo 1945.godine.Izjavljujem ovdje javno da definitivno niste u pravu a s obzirom na već utvrđene povijesne činjenice u tome smislu.Dakle pitam se od kuda Vama pravo tvrditi to što u članku navodite kao AKSIOM. >>>>>>

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code