KNJIGA INTERVJUA MONSINJORA FRANJE TOPIĆA

KNJIGA INTERVJUA MONSINJORA FRANJE TOPIĆA

28. ožujka, 2014.

DUC-3581 Custom

U prostorijama Hrvatskog kulturnog društva Napredak u Bogovićevoj, u četvrtak  27. ožujka,  u nazočnosti brojnih gostiju i predstavnika medija predstavljena knjiga Napredak je misija – razgovori mons. dr. Franje Topića, predsjednika HKD Napredak.
Knjiga je skup intervjua koje je dr. Topić davao medijima od 1990. do 2010., a koje je u obliku knjige uredila profesorica Vanda Babić.
 Na svečanom predstavljanju knjige govorili su gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik Hrvatske Paneuropske unije Pavo Barišić, dr. Slaven Letica i autor dr. Topić. 
Govoreći o ovom dijelu, gradonačelnik Bandić je naglasio kako ova knjiga svjedoči o dvadeset godina upornog i predanog rada koje je HKD Napredak uzdiglo do razine jakih europskih kulturnih društava.
Grad Zagreb prepoznaje i cijeni sve ono što Napredak čini u povezivanju cjelovitoga hrvatskog korpusa, promicanju hrvatske kulture širom svijeta i zbližavanju Hrvatske i Bosne i Hercegovine, zaključio je na kraju gradonačelnik. 
Prije promocije nazočnim medijima se obratio i sam profesor Topić koji je rekao kako je Napredak postao kulturni gigant te da po svojim rezultatima rada zauzima visoko mjesto u cijeloj Europi. Naime oni su od obnove 1990. do danas organizirali 7600 manifestacija, imaju svoju biblioteku, nogometni i šahovski klub, a što im je najvrednije podijelili su oko 2800 stipendija. 
Prihod od knjige čija je cijena 100 kuna ide u fond za stipendiranje koji nosi ime dvojice nobelovaca Ive Andrića i Vladimira Preloga, a koji su također bili njihovi stipendisti. T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code