KALMETA POBIJEDIO, SINOVČIĆA IZDALI

KALMETA POBIJEDIO, SINOVČIĆA IZDALI

30. travnja, 2012.

sinovcic_283501S1
Reno Sinovčić nije mogao suspregnuti ogorčenost

Piše: Zoran Milanović

Čudo se ipak nije dogodilo. Za predsjednika HDZ-a Zadarske županije  opet je izabran Božidar Kalmeta, premda su mnogi prije izborne skupštine vjerovali da njegov protukandidat Reno Sinovčić ima velike izglede za uspjeh. Tim prije što su Sinovčiću  proteklih dana sa svih strana stizale poruke ohrabrenja i podrške, tapšanja po ramenu i čestitke zbog hrabrog poteza da se jedini suprotstavi svemoćnom  Kalmeti. Iako je Sinovčić pokušao sportskih podnijeti poraz, ipak nije mogao suspregnuti ogorčenost ponašanjem onih ljudi koji su ga i nagovorili da uđe u izbornu utrku, a onda kada je trebalo, okrenuli su mu leđa i izdali ga. “Poraz i pobjeda sastavi su dio života, a ja sam sportaš i za mene život ide dalje. Kalmeti čestitam, ali mišljenje o njegovom vođenju HDZ-a nisam promijenio”, kazao je Sinovčić.
“Međutim, promijenio sam mišljenje o glasačima, jer mi je prije izborne skupštine  njih 210 stisnulo ruku i obećalo glas. Očito je njima draža ova žabokrečina u HDZ-u. Ti lešinari su me nagovarali na kandidaturu, a sad su me izdali”, ogorčen je bio Sinovčić.

IZDAJA KAO KONSTANTA

No, Sinovčić kao da je zaboravio da je izdaja i glavna odrednica HDZ-a u proteklom periodu i nije li upravo i pobjednik na ovim izborima za predsjednika HDZ-a Zadarske županije Božidar Kalmeta, nebrojeno puta dokazao kako je izdaja zapravo konstanta u njegovoj dosadašnjoj uspješnoj  stranačkoj karijeri. Prisjetimo li se samo kako je izdao svog političkog stvoritelja dr. Ivića Pašalića, nakon što ga je Sanader porazio u utrci za predsjednika HDZ-a na 7. općem Saboru te stranke 2002. godine, te kako je, za novim vođom dr. Ivom čitavo jedno desetljeće poslušno koračao kao uostalom i njegova ustoličena nasljednica Jadranka Kosor, a onda mrtav hladan, kao Poncije Pilat  oprao od njega ruke. Tada je trčao za novom šeficom Jadrankom Kosor i njoj se kleo na vjernost kao što je činio i svim prethodnicima. Danas kada je Kalmeta osigurao još jedan mandata na čelnoj funkciji HDZ-a Zadarske županije, a kada je sve očitije da aktualna predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor  nema izgleda da na svibanjskom izbornom Saboru HDZ-a pobjedi,  potrčao je izjaviti da će na nacionalnoj razini za šefa stranke  podržati Tomislava Karamarka, i tako Kosoricu gurnuo u naručje Pašalića i Sanadera, dakle onih koje je ranije izdao.

ČUVAJ SE KALMETE  

No, Tomislav Karamarko čije dionice za izbor predsjednika HDZ-a svakim danom sve više rastu i koji je bez sumnje već sada glavni favorit za preuzimanje te  odgovorne funkcije u prilično posrnuloj stranci potresenoj brojnim aferama, objeručke će prihvatiti Kalmetin zadarski milodar, odnosno njegovu potporu koja puno znači  ali će se dobro paziti da ga ubuduće ne dohvati  ‘prokletstvo Kalmetinih izdaja’. Stoga i nije čudno što najvjerojatnijeg budućeg predsjednika HDZ-a  Tomislava  Karamarka njegovi najbliži stranački suradnici već sada upozoravaju da se čuva Kalmete i kada darove nosi, jer čovjek kojem je pošlo za rukom izdati sve svoje dosadašnje predsjednike (Pašalića, Sanadera i Kosoricu) , i ostati u samom vrhu stranke, vrijedan  je ne samo   prezira  nego i istinskog divljenja. Stoga budući predsjednik HDZ-a, ma tko to bio, mora biti vrlo oprezan da  na kraju ‘predsjedničke balade’ ne strada od  Kalmetine ruke, odnosno njegove izdaje. T

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. hrvoje
  #1 hrvoje 7 svibnja, 2012, 11:07

  KALMETA JE MONSTRUM ,ALI NEĆE DOBRO ZAVRŠITI

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. miki tapetar
  #2 miki tapetar 30 travnja, 2012, 14:14

  Zna Šeks što radi

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Hrvoje
  #3 Hrvoje 30 travnja, 2012, 11:44

  NE BIRA KALMETA,NEGO DELEGATI,AČLANOVI (DELEGATI) NEĆE IZABRATI KARAMARKA ZA PREDSJEDNIKA JER:
  1.KARAMARKO JE BIO ŠEF STOŽERA STIPE MESIĆA,
  2.PREDAO JE DOKUMENTE BRITANSKIM OBAVJEŠTAJCIMA U SLUČAJU GOTOVINA-MARKAČ I ZATO JE NJEGOVA I MESIĆEVA KRIVNJA ŠTO SU HEROJI NA PRAVDI BOGA DANAS U ZATVORU,
  3.PROCESUIRAO JE SAMO HDZ-OVCE DOK JE KRIMINALCE IZ OSTALIH STRANAKA POŠTEDIO!

  NE ČUDI ME ŠTO JE KALMETA OKRENUO LEĐA MILINOVIĆU,JER JE STARO PRAVILO DA SE MAFIJA NA KRAJU SAMA MEĐUSOBNOO OBRAČUNA

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. roberto
  #4 roberto 30 travnja, 2012, 11:22

  Tomislav Karamarko je nesposobni povjesničar kojeg je naš hudi hrvatski slučaj zatekao na najodgovornijim mjestima u državi i trebalo bi mu dati nogu u dupe, a ne pustiti ga da se s nama zaza, odnosno da nas zezao najavama borbe protiv komunističkih zločinaca za vrijeme svoje funkcije ministra polocije, a sada opet nas tovi sa nekim svojim jadnim idejama i uvjerenjima da je on najbolji predsjednik za HDZ.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code