JOSIPOVIĆ ZATRAŽIO MATIĆEVU SMJENU

JOSIPOVIĆ ZATRAŽIO MATIĆEVU SMJENU

13. studenoga, 2014.

0629007.48 Custom

Čeka se samo trenutak objave

Napisao: Marko Marković/www.maxportal.hr

Fotografija:www.danas.net

Prije dvije večeri jedan od čelnika braniteljskog prosvjeda navijestio je za Maxportal kako imaju pouzdane informacije da je ministar branitelja Predrag Matić pred smjenom.

“Odluka je već donesena, traži se samo što bezbolniji način da se to riješi. Pitanje ja dana kad  će napustiti ministarsko mjesto”, kazao je taj čelnik za Maxportal.

POTVRDIO ANTE DEUR

Uskoro je ta informacija dobila pravo javnosti pa se među braniteljima, koji već 24 dana prosvjeduju pred Ministarstvom u Savskoj, proširila vijest da ministar odlazi.

Informaciju je potvrdio i Ante Deur, predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, jedan od organizatora braniteljskog prosvjeda, kazavši da vladajući samo čekaju pogodan trenutak da je objave.

“Informacija o smjeni Matića je pouzdana, a hoće li ona biti objavljena prije ili nakon godišnjice tragedije u Vukovaru, ne zna se.”

Prema pisanju Globusa, smjeni Matića kumovao je predsjednik Ivo Josipović jer strahuje da bi eskalacija braniteljskih prosvjeda mogla ugroziti njegovu kandidaturu za drugi predsjednički mandat.

Kao mogući Matićev nasljednik nekoliko dana među braniteljima se spominjao Vinko Kovačić, teškim i skandaloznim aferama (pokušaj ubojstva, pljačka obiteljske kuće u Livnu) opterećen savjetnik za branitelje predsjednika Ive Josipovića, pa se od te ideje odustalo. Prema braniteljskim izvorima Matića bi trebao zamijeniti trenutni ministar obrane Ante Kotromanović.

MATIĆ MISLI DA GA PREMIJER PODUPIRE

Predrag Matić kaže da su “pouzdane informacije” o njegovoj smjeni netočne.

“Oni imaju povjerljive informacije već 24 dana, oni imaju povjerljive informacije da se izjednačava agresor i žrtva, oni imaju povjerljive informacije da im se ukidaju prava i imaju prijedloge zakona, a nikome to još nisu pokazali”, kazao je Matić.

Naglasio je da je na zadnjoj sjednici Sabora, na kojoj su na Aktualnom prijepodnevu bili članovi Vlade, još jednom dobio potporu premijera Zorana Milanovića.

Ako do smjene ministra Matića i dođe branitelji poručuju da je to ne znači kraj prosvjeda niti rješava sve probleme jer je Matićeva smjena samo jedan od zahtjeva:

“Odluka o smjeni Matića otvara prostor za razgovor o našem zahtjevu da zakon o hrvatskim braniteljima uđe u Ustav”, poručio je Ante Deur.

Što se tiče Kotromanovića, Deur smatra da bi u ovom trenutku to bio dobar izbor:

“Kotromanović je prihvaćao razgovor o braniteljskim problemima i vrijeme je da se kao ratni zapovjednik aktivno uključi.” T

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. puky
  #1 puky 14 studenoga, 2014, 06:30

  Zar nije mogao mirno živjeti sa obitelji več je uzeo mjesto o kojem neme ni adekvatnu spremu niti pojma kako funkcionira ministarstvo to je nwjzahtijevnje ministarstvo u vladi a stavili su budalu, pa kime nas to smatra vlada ?

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. ZDS
  #2 ZDS 13 studenoga, 2014, 19:44

  Da Matić ima obraza već bi prije 3 tjedna dao ostavku. Ako imate predsjednika kućnog savjeta u zgradi od 5 stanova, kada mu 2 stanara iskažu nepovjerenje moralo je dati ostavku. Ako imate ministra branitelja kojem ta kpl populacija ne vjeruje i traži smjenu, a on se gluši i još bude bezobrazan, onda se radi o moralnom defektu. A svoj moral pokazao je i danas komentarom o “nenarodnom režimu koji je braniteljima osigurao 19 milijuna…”
  Ovako, sada će ga otjerati jer im više ne treba, kao branitelj odigrao je ulogu koju su mu namijenili, a sada će ga Yusipović otjerati, baciti kao krpu…

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. kalas
  #3 kalas 13 studenoga, 2014, 14:53

  valjda ce doci vrijeme da inicijatori objave veterana na internetu zajedno sa ovim pasjim sinom budu “adekvatno” odlikovani. Nista se ne smije zaboravit stagod su ti zlotvori narodu, an narocito veteranima napravili. Kad tad treba to kaznit.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. puma
  #4 puma 13 studenoga, 2014, 10:29

  ha,ha.. koja obmana s pantovčaka. što će nam sad tadićev kompa umjesto freda dovući lazanskog iz beograda?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code