JOSIPOVIĆ SVOJU LJUBAVNICU ŽELI  NA LOVRIĆEVOM  MJESTU

JOSIPOVIĆ SVOJU LJUBAVNICU ŽELI NA LOVRIĆEVOM MJESTU

4. siječnja, 2015.

Sanda-Vojkovic Custom

Sandra Švaljek i Mirka Jozić bile na konzultacijama kod predsjednika

Napisao: Dražen Stjepandić

Zajedno 365 dana u godini. “Klub liste birača Milana Bandića” je udruga za promicanje demokratske političke kulture. Ta udruga čije pristupnice proteklih dana kruže Zagrebom je važna faza prije osnivanja Bandićeve političke stranke. Predsjednica udruge je gospođa Jelena Vukičević.

Legalno izabrani gradonačelnik kojeg je s gradonačelničkog položaja demontorao PNUSKOK, koji odgovara samo Milanoviću i Ostojiću, definitivno ne misli odustati od politike. Računa da će na predstojećim parlamentarnim izborima biti važna karika HDZ-a za sastavljanje saborske većine. Potiho se nada obzirom na delikatnost gospodarske situacije da bi mogao postati i premijer, odnosno gradonačelnik Hrvatske, jer nitko se tog posla neće olako prihvatiti, a Bandić nema što izgubiti. Prava je šteta po mišljenju njegovih simpatizera što nije sudjelovao u predsjedničkim izborima, međutim gradonačelnik i njegovi su imali dogovor da se “u to neće miješati”.

BANDIĆEVI PROJEKTI IZBAČENI IZ PRORAČUNA

I dok čeka i priprema se za izbore u Bandićevom nedavnom carstvu definitivno su zavladali Darinko Kosor i Slavko Kojić. Predsjednik HSLS-a i član SDP-a sa zamrznutim članstvom kreiraju sadašnju gradsku politiku, a zamjenica gradonačelnika sa svim ovlastima gradonačelnika dr. Sandra Švaljek pućanstvu je ponuđena za protokularne potrebe. Nevjenčana životna partnerica Slavka Kojića je trenutna šefica Holdinga, a još dok je i Bandić bio u sedlu gradski financijski ministar mr. Slavko Kojić je znao odbijati isplatiti razne donacije i pomoći  koje je gradonačelnik olako obećavao. Primjerice obećao je da će grad podmiriti troškove pokopa pokojnog velikog glumca Fabijana Šovagovića, a onda kad se obitelj obratila u odjel za finacije pročelnik Slavko Kojić je odbrusio: u stilu ” ako vam je gradonačelnik to obećao neka vam to i plati.” I troškove pokopa Grad do danas nikada nije pokrio. A znalci tvrde da je takvih primjera više.

Slavko Kojić je iz proračuna izbacio sve projekte koji su bili Bandićeva incijativa uključujući i nastavak izgradnje famoznih fontana, pa se to tumači kao nastavak demontiranja Bandića i bandićevaca i u redovima koji su mu donedavno bili odani. U prilog toj tvrdnji uzima se i nedavna izjava Darinka Kosora koji je izjavio da su:”snijeg očistili bez ikakavog cirkusa”.No, kad je riječ o Darinku Kosoru nije potpuno sigurno da će on nastaviti držati sadašnji pravac jer ne traba zaboraviti Marijana Hanžekovića, važnog člana HSLS-a  i Kolindu Grabar Kitarović, koju je Kosorova stranka podržala na predsjedničkim izborima. Tako bi Darinko Kosor lako moguće mogao opet pokazati kako je vješt u političkom slalomu.

Dobro upućeni tvrde da se od Bandića jasno distancirao i Zdravko Mamić, kojem je proteklih godina gradonačelnik u Dinamo preusmjeravao milijunska sredstava šakom i kapom. U smjeru Dinama i Cibone DORH i USKOK će preusmjeriti nastavak istrage protiv Bandića i njegovih ljudi.

TREBAO JE BITI UTORAK ILI SRIJEDA

Dio naroda u Zagrebu, posebice onaj koji je porijeklom iz kajkavskih krajeva, oduševljen doktoricom Švaljek. Za njenih mjesec i nešto na položaju šefice Zagreba imaju  samo hvalospjeve. Još malo pa će njen svaki posjet nekom vrtiću ili nekom staračkom domu slaviti kao Kramarićeve golove. Nekih drugih gradonačelničkih poteza za sada  ta ženica s doktorskom titulom do sada nije imala, ali nevjerojatno nepravedni kriteriji u zemlji gdje je sve kako za koga, već je dižu u zvijezde. Međutim politika je nemilosrdna osobina, pa  ako gospođa Švaljek misli oduševljavati svoje kajkavce morat će nešto više poduzimati od nekoliko protokularnih pojavljivanja, redovito dvostruko  manjih od Bandića. Milan Bandić je dnevno znao imati i po dvadesetak raznih pozdrava, te pozdravnih otvaranja i zatvaranja, a njegova zamjenica sa svim njegovim ovlastima još nije imala više od četiri-pet dnevno. Za  novinare pratiti Grad je sada lakše nego pratiti Skupštinu. Toliko  je sada manje  posla.

U nastavku utvrđivanja svoje pozicije na čelu hrvatskog glavnog grada gospođa Švaljek će se također najvjerovatnije pridružiti daljnjoj eliminaciji  utjecaja legalno izabranog gradonačelnika,  koji je najzaslužniji za ono što sada uživa. U koloarima Gradske uprave šuška se da je gospođa Švaljek inkognito išla na konzultacije na Pantovčak kod predsjednika Josipovića. Kod predsjednika je navodna bila i pročelnica za gospodarstvo gospođa Mirka Jozić. Inače nije neka velika tajna da je jedan od bitnih ljudi operacije Agram upravo je Ivo Josipović.  Znao je za akciju “Agram” ali Bandiću nije javio što se sprema, a oni koji su također znali za namjere Josipovića, Milanovića i Ostojića preko PNUSKOK-a  kad su to rekli gradonačelniku on je uzvratio: “Tko mene smije uhapsiti?”

Bandić također nije vjerovao da će mu kao nekada Stipe Mesić i predsjednik Josipović okrenuti leđa.

Hapšenje bilo planirano za utorak ili srijedu, ne baš za nedjelju predvečer, ali kad je gospodin Ljubičić krenuo prema slovenskoj granici dat je znak da veliki policijski vašar starta u nedjelju popodne.

Koliko je predsjednik Josipović umiješan u preslagavanje snaga u Gradu Zagrebu, Holdingu i Skupštini najbolje govori podatak da je pokašao svoju ljubavnicu Sandu Vojković, sestru svog bliskog suradnika na projektu ZAMP Marka Vojkovića, instalirati na mjesto Ivice Lovrića na radnom jestu pročelnice. u za obrazovanje, kulturu i sport.

Zasad je taj prijedlog na čekanju. Čekaju se rezultati predsjedničkih izbora. T

26 komentara

Uskoči u raspravu
  1. Emanuelle
    #1 Emanuelle 9 siječnja, 2015, 11:45

    mala je sasvim ok. kaj bu s ononom svojom bubamarom?

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code