JEAN-MARIE LE PEN DOLAZI U HRVATSKU

JEAN-MARIE LE PEN DOLAZI U HRVATSKU

28. ožujka, 2013.

Jean-Marie-Le-Pen 1477030c

U HSP-u ističu da dolazak u Hrvatsku “eurorealista” (odnosno onih koje inače najčešće nazivamo euroskepticima) treba pokazati biračima da u europskom parlamentu postoje i oni koji zastupaju takvo stajalište. Na taj bi način pokazali hrvatskoj javnosti da premijer Zoran Milanović nema pravo kad se pita što imaju euroskeptici raditi u europskom parlamentu.

“U Europskom parlamentu se treba čuti i glas onih drugih, ne zaboravimo da je 40 posto hrvatskih birača na referendumu reklo NE, pitanje je tko će njihove glasove zastupati, tko će njihove stavove prenijeti. A u europarlamentu SDP i HDZ zastupat će isto stajalište”, ističu u HSP-u.

Također dodaju da su ih iz Nacionalne fronte već pozvali u “zajednički klub” desnih stranka u Europskom parlamentu.

Nacionalna fronta je nacionalna konzervativna stranka, mnogi je participiraju kao stranku ekstremne desnice, a 1972. osnovao ju je upravo Jean-Marie Le Pen, koji je bio njezin predsjednik do 2011., kada na čelo stranke dolazi njegova najmlađa kćer Marine Le Pen.

Na predsjedničkim izborima prošle godine ona je dobila rekordnih 17,9 posto glasova u prvom krugu predsjedničkih izbora. Nije ušla u drugi krug, kao njen otac, koji je 2002. ostvario iznenađujući uspjeh, zadavši muke Jacquesu Chiracu u drugom krugu, ali je gotovo svaki peti glasač glasao za kandidatkinju koja je kampanju temeljila na borbi protiv imigrantske politike, udaranju po Bruxellesu i euru. Nacionalni front u europskom parlamentu ima tri zastupnika. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code