JAT PREUZIMA AIRBUSOVE ADRIA AIRWAYSA

JAT PREUZIMA AIRBUSOVE ADRIA AIRWAYSA

21. travnja, 2013.

AA arbus foto

Portal Ex-Yu Aviation objavio je vijest da će Adria Airways sklopiti s JAT-om iz Srbije lizing ugovor za dva Aibusova aviona tipa A319. Prema pisanju navedenog portala, JAT će avione iznajmiti na razdoblje od tri godine, a zrakoplove će održavati “JAT Tehnika”. Ugovor bi trebao stupiti na snagu u svibnju 2013. godine.
Slovenska Adria Airways je trenutno u procesu restrukturiranja, a tijekom 2010. godine je uzela u zakup dva Airbusa. Taj poslovni potez je te godine naišao na oštre kritike stručne javnosti, jer su zrakoplovi, navodno premali za čarter letove, odnosno preveliki za rute redovnog prometa Adria Airwaysa.
Ugovor Adria Airwaysa s Airbusom ističe u 2013. godini, a ukoliko slovenska avio-kompanija odluči da ranije raskine ugovor, suočiće se sa velikim penalima iz ugovora. Mjesečni najam koji je Adria plaćala za navedna dva Airbusa iznosio je približno oko 250.000 US dolara. 

Prošle godine, Adria Airways je ostvarila neto gubitak od blizu 11 milijuna eura, dakle, nešto manje nego u 2011. godini, kada su gubici slovenske avio-kompanije prelazili 12 milijuna eura.T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code