IZGRADNJA ŠKOLE I VRTIĆA U VRBANIMA III

IZGRADNJA ŠKOLE I VRTIĆA U VRBANIMA III

5. ožujka, 2012.

zgizzraka

Gradonačelnik Milan Bandić izvijestio je kako je Tehnika d.o.o. ovoga ponedjeljka konačno potpisala ugovor za izgradnju dječjeg vrtića i škole u Vrbanima III, a radovi bi trebali početi uskoro. Podsjetimo, riječ je o projektu na koji se čeka godinama, a Grad ga je u više navrata isticao kao svoj prioritet.
Prema prijedlogu ugovora između Grada i Tehnike, koji je u studenom prošle godine poslan na izglasavanje u Gradsku skupštinu, cijeli projekt trebao bi koštati oko 161,5 milijuna kuna, što bi Grad platio u 120 mjesečnih rata.
Naime, iako bi sama gradnja tih objekata trebala koštati 59.000.000 kuna, Bandić je predložio da se ti objekti otplaćuju deset godina zbog čega bi im se cijena s pripadajućim kamatama popela na 161.544.441,05 kuna. Ako konačni iznos podijelimo s izgrađenim kvadratima, ispada da će Zagrepčani kvadrat tih objekata platiti 17.366 kuna.
Time gradnja tih objekata košta kao da se kupuje kvadrat stana u nekom boljem dijelu grada prije krize. Nužno je napomenuti da cijena zemljišta ne ulazi u troškove gradnje. Riječ je o tome da se škola (od 5.667 metara kvadratnih bruto razvijene površine) i vrtić (od 3.635,40 metara kvadratnih bruto razvijene površine) grade na zemljištu čiji je vlasnik Grad Zagreb. To zemljište Grad je stekao mijenjajući parcele s tvrtkom Geoprojekt koja je izgradila naselje Vrbani III.
Izvor: Zagrebancija.com

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code