FIFA IZBACILA HRVATSKU-PRVOAPRILSKA ŠALA U SRBIJI

FIFA IZBACILA HRVATSKU-PRVOAPRILSKA ŠALA U SRBIJI

2. travnja, 2013.

stimac

Disciplinska komisija FIFA odlučila je da reprezentaciji Hrvatske zabrani dalje učešće u kvalifikacijama za SP u Brazilu naredne godine! Senzacionalna odluka izglasana je tesnom većinom na jučerašnjem sastanku u Cirihu, koji je trajao neverovatnih 13 sati, a FSH će morati da plati i kaznu od 750.000 evra.

Mnogo bure bilo je tokom rasprave o temi najzanimljivijoj za Srbiju, a odluka da Hrvatskoj bude zabranjeno učešće na Mundijalu predstavlja veliko iznenađenje. Predsednik FIFA Sep Blater kratko je obrazložio stav „kuće fudbala“.

– Hrvatski fudbalski savez garantovao je da će duel sa Srbijom u Zagrebu proteći bez ijednog incidenta, ali se s tribina ipak čuo govor mržnje, a skandiranje „Ubij Srbina“ bilo je kap koja je prelila čašu. Najavljeno je i da će utakmica biti prekinuta ukoliko bude neprimerenog navijanja, a do prekida nije došlo, pa smo odlučili da Hrvatskoj pokažemo „crveni karton“ – rekao je prvi čovek svetskog fudbala.

Ovo praktično znači da su fudbaleri Srbije, ni krivi ni dužni, ponovo u konkurenciji za plasman na Mundijal, tj. da će izabranici Siniše Mihajlovića Brazil možda videti i uživo. Za siguran plasman potrebne su im pobede u duelima s Makedonijom i Velsom.

IZVOR:www.kurir-info.rs T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code