ISTJERIVANJE HDZ-a IZ DELOŽIRANIH LJUDI

ISTJERIVANJE HDZ-a IZ DELOŽIRANIH LJUDI

13. rujna, 2014.

 zivizidd

Ivan Pernar u Živi zid uveo poltičku podobnost

 Napisao: Igor Drenjanjčević

 Ivan Pernar je nedavno u vlastitoj nakladi objavio knjigu “Kako je nastao novac-Priča koju svatko treba i može razumjeti”. U knjizi je sakupljeno ono što godinama tvrdi. Pernar već godinama priča svoju viziju spasa Hrvatske. Tvrdi da je HNB blokirana i kao takva služi samo kao mjenjačnica. Priča je potpuno nezanimljiva za ekonomske stručnjake svih ovih godina. Ako je točna ta konstatacija, koju i  akademik Zvonimir Baletić  brani tezom , “da je blokadom HNB umrtvljena monetarna politika, kako bi se sustavno oduzimala imovina i potencijal”, zašto naši ekonomski stručnjaci šute?! Akademik Baletić naglašava kako nam “strane banke sigurno ne bi posuđivale novac, da nemamo potencijale”, ali ovom blokadom HNB-a jasno se gomila zarada poslovnih banka u stranim rukama”. 

Taj dio priče iz Pernarove političke biografije nikako ne dobiva na značaju, iako je krucijalan za otvaranje tržišta. Čini se da on sam kao medicinski brat nije uvjerljiv javnosti u svezi problema HNB-e, iako je rješnje problema sa HNB-m,  pola rješenja financijskih zavrzlama u zemlji. Bolničar bez ekonomskog pokriča, onog znastvenog, političkoj publici je više komičan nego zanimljiv.

 PODJELA PO POLITIČKOJ PRIPADNOSTI

 Mnogo zanimljivija je Pernarova situacija sa Živim zidom. Ideji koja počiva na samoorganiziranju građana. Živi zid nije udruga, nije registriran, te se donacije ne mogu slati, niti donirati, već samo pojedincima na privatni račun. Tako nam je jedan od članova Živog zida spomenuo donaciju, koja je išla preko privatnog računa člana Živog zida, jer nije postojao račun na koji bi donatori poslali pomoć u smislu pokrivanja troškova putovanja i sličnog. Sestrinjska udruga Stop deložacijma pod vodstvom Vladimire Palfi radi vrlo sličan posao oko deložacija, kao Živi zid, a sam Živi zid nije registriran po Pernaru, jer bi tada bilo lakše proganjati članstvo zbog evidentiranog broja  članstva.

 Uglavnom isti ljudi se pojavljuju i u Živom zidu i u udruzi, kao i u stranci Savez za promjene. U Živom zidu priča se da sudionici ne žele  politički angažman, a ista lica  sa naslovnica Živog zida su članovi političke stranke Saveza za promjene. Priča članova Živoga zida o blokadi HNB-a je i priča stranke Saveza za promjene. Priča stranke Saveza za promjene kako je priča o nacionalizmu priča kojom se brani pljačka građana, ista je ona koja se prezentira i u Živom zidu, zapravo ideje jedne stranke vrlo jasno se proklamiraju i u Živom zidu. Aktivisti Živog zida često postaju i članovi stranke, a Pernar često na deložacijama vrbuje protagoniste deložacije i članstvom  u Savezu za promjene. Već i samim aktivistima je dosadan sa tradicionalnim pitanjem, “jeste li čitali ili kupili moju knjigu”… Deložacije bez toga pitanja ne mogu proći.

Daljnja neistina koju godinama Živi zid prodaje kao propagadni trik ;”da Živi zid dolazi na poziv svakome u obranu njegovog doma”. Baš ne odlaze svima i dijele ljude prema političkoj pripadnosti. Smiješna mi je bila jedna scena nedavno, kada sam uzeo u obradu slučaj deložacije obitelji Zlopaša iz Siska, iz toga slučaja se jasno vidjelo da se radilo o klasičnoj pogrešci u proceduri i kao takvoj nedopustivo je provođenje postupka bez svih zakonskih osnova prema obitelji.  Pravosuđe ne smije prvo podržavati pogreške u proceduri, ako želimo pošteno pravoduđe.

Pernara tada nije brinula pogreška u proceduri, koja je mnoge njegove deložacije vratila na početak i onda kad nije uspio sa svojim prijateljima u Živom zidu zaustaviti deložaciju. Pernar  je rekao da su Zlopaše članovi HDZ-a i da zato ga ta deložacija ne zanima.  HDZ je označio kao zločinačku organizaciju, baš kao i sadašnji premijer. Naravno i kao naša sudišta. Možda bih povjerovao u tu njegovu ideju i poštenje, kada bi tako reagirao i na KPJ i njene lopove, ubojice, ali nije. Često spominje dobre strane bivšeg sustava i djeluje baš kao onaj trabant iz DDR-a, od smrada komunizma ne vidi, koliko je zla taj komunizam prelio u Hrvatsku. Sinovi komunista iz lopovske Jugoslavije danas maćehinski vladaju Hrvatskom. 

 ODRICANJE HDZ-a

 Nažalost Pernar i Živi zid politički diskriminiraju građane Hrvatske dijeleći građane po političkoj podobnosti. Laž je priča o samorganizaciji građana  u Živom zidu, koji je organiziran od stranke Savez za promjene.

Da je Živi zid samorganiziran, onda jedan Pernar ne bi mogao odlučivati hoće li hadezeovac biti “obranjen” od deložacije…

“Danas se prvi put dogodilo da je obitelji koju deložira kreditni sustav odbijen zahtjev za našom zaštitom. Naime, žena čiju se obitelj deložira članica je HDZ-a. Unatoč tome, mi smo je htjeli braniti, ali pod uvjetom da se javno (pred kamerom) odrekne HDZ-a, osudi politiku koju oni zagovaraju i pokaje zbog članstva u toj organizaciji. Nakon što je više puta odbila prihvatiti naš uvjet, uzeo sam komad papira i napisao “biti lojalan HDZ-u i biti deložiran” i odmah ispod toga “odbiti poslušnost HDZ- i biti spašen od deložacije” .

 Pernar je ovom izjavom kopirao radikalne islamiste, koji pred kamerama od američkih novinara traže odricanje Obame prije skidanja glave. Svojom surovošću i besčutnošću Pernar je uništio sav pošteni rad svojih aktivista, a sebe označio kao novog hrvatskog talibana, koji bira ljude prema političkom mišljenju da bi ih branio u slobodnoj organizaciji građana. Zamislite što bi tek hadezeovcima radio da dođe na vlast. I ovako ih je označio kao Hitler Židove, manje vrijednima. Još bi to i bilo podnošnjivo, kada bi i druge gledao kao lopove u vlasti. Čine se da ipak nije tako. Lopovi iz SDP-e su samo lopovi, ali oni iz HDZ-e su članovi zločinačke organizacije.

PROMAŠENI ANGAŽMANI

Nekadašnju članicu HNS-a Darinku Prežec Ivan Pernar i ekipa su branili iako je Darinka Prežec osuđena  30. ožujka 2005. i Općinski  sud iz Zagreba donosi pravomoćnu sudsku presudu broj Posl. br. LXXIX P-3900/04 u kojem nalaže da je tužena Darinka Prežec dužna isplatiti tužitelju Štrku iznos od 406.314,92 kn zajedno sa zakonskom zateznom kamatom sukladno zakonu.  Prežec do danas ovaj iznos svojem štićeniku nije isplatila. U međuvremenu je i kazneno gonjena, te je pred Općinskim sudom u Selskoj pravomoćno osuđena zbog k.d. prijevare.  Rješenjem Centra za socijalnu skrb, Klasa; UP/I-552-02/03-01/186 od 29.9.2003. godine  Darinki Prežec je  odobreno, kao skrbnici Ivana Štrka, njenog štićenika, prodati nekretninu koja se nalazi u Dugavama, inače njegova obiteljska kuća, i to za cijenu od 53.700,00 eura (cijena iz ugovora).  Istim rješenjem pozvana je da skrbniku Ivanu Štrku njegov novac položi na štedni račun kako bi skrbnik mogao raspolagati novcem uz odobrenje Centra za socijalnu skrb.  Rješenje je izdano na zahtjev Darinke Prežec koja je navela da bi sredstva dobivena kupoprodajom predmetne nekretnine uložila u uređenje kuće i okućnice štićenika. Međutim, sredstva iz prodaje kuće nisu predana skrbniku. Pitanje svakog normalnog je logično, po čemu je dotična mogla to sve činiti i “zaslužiti” zaštitu Živoga zida, a članica HDZ-e nije mogla dobiti zaštitu, kao i obitelj Zlopaša, samo zbog članstava u HDZ-u. Prežecka se nije morala zaklinjati pred kamerama da se odriče svoga kriminala.

I sada dolazimo do predzadnjeg predmeta obrane Živog zida. Slučaj iz zadarske okolice. Sv. Filip i Jakov je gledao cirkus oko zabarakadiranja članova Živog zida, koji su branili kuću Dubravke Jasike, koja je pobjegla za vrijeme Domovinskog rata u Banja Luku, a njen muž Milenko Jasika (Pajo) 03. 06. 1950. Breza, općina Bjelovar Sv. Filip-Jakov br. 186 – 01. 06. 1992. – 04. mj. 1994. god Banja Luka (Republika BiH), gradsko naselje Budžak 1 ,osuđen je na 10 godina zatvora zbog protjerivanja Hrvata u Domovinskom ratu. Objavu o njegovom zločinu je objavio i Veritas Save Štrbca, ali po Pernaru Jasika se ne mora ispričati Hrvatima za progon od strane bivšeg muža. Razlog, jer nije članica HDZ-a. I tu nije kraj  manipulacija sa tom prevarantskom obitelji Jasika. Dubravka Jasika nije znala kako izbaciti iz kuće proganike u Sv. Filipu i Jakovu, koji su smješteni u kuća ratnog zločinca, odnsonu njenu, u sv. Filipu i Jakovu, u vrijeme terorističkog djelovanja njenog muža po Hrvatskoj, te je na prevaru  prepisala kuću boksaču i poznatom silovatelju Marinu Kneževiću. Razlog jasan, da taj boksač istjera izbjeglice iz kuće zastrašivanjem, a opet iz razloga što je njeno prezime osramoćeno u Domovinskom ratu . Zamislite medijski pritisak tada, da je sama pokušala izbaciti prognanike iz kuće ratnog zločinca. Prevara do prevare i na kraju je Knežević zeznuo ženu ratnog zločinca i uzeo pola kuće sebi. I takve Živi zid brani, bez da se moraju ičega odreći u ime svojih zločina.

Dubravka Jasika se vratila u Hrvatsku bez 13 godišnjeg djeteta iz Banja Luke, zbog ubojstva tog nesretnog djeteta , ne iz velike ljubavi prema ovoj zemlji. Što misli o Hrvatskoj rekla je za vrijeme Domovinskog rata, ona i njen tadašnji muž, sa kojim više ne živi, ali nosi njegovo prezime. I angažman Živog zida se pokazao potpuni promašaj u ovom slučaju. barem za svakoga normalnoga. Dubravka Jasika kako bi došla do polovine kuće koju na prevaru prepisuje na Kneževića, koji ima zadatak izbaciti izbjeglice iz njene kuće,  čak se učlanila i u SDP. Znači preko veza i poznanstava je htjela malo zaobići zakon i partijskom linijom zadržati kuću. Nije uspjela, jer je  i za vladajući SDP-u bila prevrući krumpir. Svima je bilo jasno da ne može izbaciti prognanike iz stana putem svog imena i prezimena, pa se poslužila fiktivnom prodajom kako bi u svome naumu uspjela.

 Kada bi sve oko nje bilo čisto, Knežević joj sigurno ne bi treba. Zato čudi nebulozna priča Živog zida o klasičnoj deložaciji. Sigurno ovo nije primjer iz udžbenika o djelovanju Živog zida. Sramotno je koga je sve do sada Živi zid branio ili nije branio I tako je okaljao poštene aktiviste u svojim redovima.T

 

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Udbaško govno
  #1 Udbaško govno 14 rujna, 2014, 13:54

  To je komunističko – fašsitičjka bagra i ništa manje ni više!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Branimir
  #2 Branimir 14 rujna, 2014, 09:50

  Tvrdnja da je NACIONALNA BANKA JEDNE DRZAVE u blokadi, u najmanju ruku je sramotna izjava i toliko mizerna da se covijek zapita dali je ista ta osoba imala dvojku iz matematike u petom razredu osnovne skole.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code