IBRICA JUSIĆ U KULTURNOM CENTRU DUBRAVA

IBRICA JUSIĆ U KULTURNOM CENTRU DUBRAVA

9. travnja, 2013.

Ibrica JUSIC FOTO

U petak, 12. travnja u 19.30 u maloj dvorani Kulturnog centra, Dubrava 51 a, u okviru manifestacije “Dani Vesne Parun”, održat će se koncert šansone na kojem će nastupiti Ibrica Jusić. Ulaz je besplatan.

Ibrica Jusić je hrvatski kantautor šansona i zabavne muzike, bosansko-hercegovačkog porijekla. Živi u Zagrebu i Dubrovniku.Na estradnom nebu Ibrica Jusić se javlja 1968. na festivalu u Zagrebu. Oslanjajući se na elemente francuske šansone s godinama je  stvorio prepoznatljiv i veoma autentičan autorski izraz, koji se odlikuje poetikom i intelektom, kao i skladanjem na stihove poznatih pjesnika. Prvi album objavio je 1975. kad stiče i svejugoslavensku diskografsku slavu. To se posebno odnosi na njegove rane radove kao pjesme: “Mačka”, “Dobro jutro, Margareta”, “Ponoć”, “Jubi san vašu ćer”…

Ibricu Jusića smatrajuvječnim dubrovačkim trubadurom. Pero Gotovac je 1994. godine napisao vrlo osebujan popratni tekst “Nakon trideset godina” za jubilarno izdanje “Retrospektive” sa najboljim pjesmama Ibrice Jusića: “Šansonjer Ibrica Jusić, čarobnjak pjevanog stiha, danas već iskustvom sazreli umjetnik ispečena estradnog zanata, ispunio je trideset godina svojega burnog puta po daskama scena širom svijeta. Gdje je trenutno? Opet negdje luta!”

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code