I hrvatski specijalci brane Beograd!

I hrvatski specijalci brane Beograd!

26. siječnja, 2012.

hrv-v

Srbija i Hrvatska odmeriće snagu u polufinalu rukometnog prvenstva Evrope u „Beogradskoj areni“. Tim povodom se sprema invazija hrvatskih navijača na Beograd, gde će čak i zagrebačka policija združenim snagama sa srpskom žandarmerijom raditi intenzivno na tome da se spreče eventualni incidenti tokom vikenda, kada su na programu borbe za medalje.

S obzirom na to da „vatreni“ imaju veliku podršku navijača koji su ih pratili i u Novom Sadu, dovoljno je razloga da se bezbednost podigne na najviši nivo. Poslednji nemili događaji u Rumi i Novom Sadu, gde su huligani napali hrvatske navijače, još više daju razloga za brigu.
Prema nekim informacijama, Hrvatska bi u polufinalu (petak) i utakmici za medalju (nedelja) trebalo da ima podršku od blizu 5.000 navijača! Preporuka srpskih snaga bezbednosti je da gosti izbegnu noćenje u Beogradu, već da se po završetku mečeva, pod policijskom pratnjom do granice, vrate u svoju zemlju i kasnije na dan završnih borbi ponovo se organizovano upute ka našoj prestonici.
Hrvatski „tportal.hr“ piše kako je adrenalin među hrvatskim navijačima na granici „eksplozije“ jer ne smeju da se ponašaju onako kako bi voleli. U Novom Sadu je bilo incidenata, nadamo se da ih u Beogradu neće biti… Policija sada mora da se pregrupiše i dobro organizuje jer Hrvati zaista žele da dođu u „Arenu“ i bodre „vatrene“.

Karata i dalje ima u slobodnoj prodaji (nema prodaje putem interneta), i to je još jedna realna opasnost. One se prodaju na određenim mestima koja sada moraju da budu čuvana. Opet, veliki broj Hrvata će do ulaznica doći i kupujući, to jest otkupljujući ih od Francuza, svetskih i evropskih prvaka, kojima iste više nisu potrebne. Podsetimo, u „Arenu“ može da uđe oko 18.000 gledalaca i nikakvo iznenađenje neće biti ako se pojavi 5.000, 6.000 Hrvata.
Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da policija već preduzima mere kako bi utvrdila činjenice, kaznila vinovnike, kao i zaštitila navijače iz Hrvatske. Dačić je, takođe, istakao da je potrebno da se hrvatski državljani prilikom dolaska u Srbiju na granici prijave kao navijači kako bi dobili policijsku zaštitu. Iz MUP-a Srbije je stiglo obaveštenje da će od danas ulaz u „Beogradsku arenu“ biti dozvoljen samo onima s ulaznicama.
Na napad na hrvatske navijače reagovalo je hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova, koje je uputilo protest ambasadoru Srbije u Zagrebu Stanimiru Vukićeviću. Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić izrazio je žaljenje zbog nemilog događaja, izvinio se državljanima Hrvatske koji su napadnuti ili pretrpeli štetu i naveo da je grupa huligana organizovano i smišljeno izazvala incidente.
Inače, za polufinale, u koje su se naši rukometaši već plasirali, karte su: 1.500, 2.000, 3.000, 5.000, 7.000 i 10.000 dinara. Takođe, u prodaji su karte za finale (nedelja 29. januar): 2.000, 3.000, 5.000, 8.000, 12.000 i 15.000 dinara. Karte se mogu kupiti na sledećim prodajnim mestima: „Beogradska arena“, blagajna TC „Ušće“, Bilet servis i knjižarama „Delfi“.

Hrvati odustaju od dolaska u Srbiju?

Iako je bio planiran dolazak 5.000 Hrvata, hrvatski mediji su sinoć objavili vest da turističke agencije odustaju od anražmana u Beograd. Tako će tamošnji navijači morati sami da organizuju put u Beograd, a najveći problem će im biti taj da nabave ulaznice.

Pale vođe „Firme“ i članovi „Obraza“!

Novosadska i beogradska policija je uhapsila za sada 12 osoba, dok je više lica saslušano u vezi s događajima od utorka uveče, kada je grupa huligana posle utakmice Evropskog rukometnog prvenstva u Novom Sadu napala kolonu hrvatskih navijača.
Slobode su lišeni Deni U. (22), Dragan J. (22), Dražen N. (22), Ivan K. (22), Aleksandar K. (23), Jovan B. (22), Nemanja P. (21), Dragan B. (23), Saša I. (22) s područja Novog Sada i Nikola T. (24), Marko J. (23) i Ivan A. (26) iz Beograda.
Osumnjičeni su pripadnici navijačkih grupa, a kod njih je prilikom lišavanja slobode pronađeno kako vatreno, tako i hladno oružje. Prema nezvaničnim saznanjima, hapšenjem ove dvanaestorice osumnjičenih policija nije završila rad na rasvetljavanju ovog incidenta.
Inače, među uhapšenima su vođe grupe navijača po nazivom „Firma“ iz Novog Sada, kao i jedan član desničarske organizacije „Obraz“.

Stižu „bed blu bojsi“!

Prema informacijama kojima raspolažu srpska i hrvatska policija, oko 200 najekstremnijih pripadnika navijačke grupe Dinama, „bed blu bojs“, po svaku cenu želi da doputuje u Beograd na završni turnir Evropskog prvenstva u rukometu. Kako saznajemo, oni će biti pod posebnim okom čuvara reda i ukoliko već na graničnom prelazu ne budu imali ulaznice za polufinale, njima će biti onemogućen ulazak u Srbiju.
Za praćenje njihovih aktivnosti biće zaduženi takozvani spoteri, članovi posebne jedinice koja se bavi problematikom navijača u Hrvatskoj.
Još u Novom Sadu, oni su identifikovali 11 najekstremnijih pripadnika navijačke grupe „bed blu bojs“.

Izvor:alo.rs

10 komentara

Uskoči u raspravu
  1. navijač
    #1 navijač 27 siječnja, 2012, 16:48

    nitko ne sme da vas bije osim naše i vaše “milicije”…

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code