HSP: ČESTITKE ZBOG IGNORIRANJA GAY PARADE U OSIJEKU

HSP: ČESTITKE ZBOG IGNORIRANJA GAY PARADE U OSIJEKU

7. rujna, 2014.

os parada

Hrvatska stranka prava Podružnica Osijek zahvaljuje se svih osječanima koji su podržli akciju „Prazan grad“ i nisu u subotu otišli u  centar Osijeka gledati „Sramotu NEPOKORENOG GRADA“.

Onima koji su iz bilo kojih razloga ipak  morali  ići u centar zbog privatnih obveza izražavamo žaljenje što su morali svjedočiti  još jednom sramoćenju  braniteljskih svetinja  grada Osijeka nošenih na čelu  kolone srama.

Prije par dana pozvali smo  a pozivamo i danas sve  Udruge pristekle iz Domovinskog rata da ovu  pojavu žestoku osude, a  ako  smatraju da ovo  ne zaslužuje reakciju onda  ne vidimo svrhu njihova postojanja, jer granica je prijeđena.

Posebno pozivamo Kordinaciju  braniteljsko-stradalničkih udruga Osječko-baranjske županije da se izjasne o ovim događanjima s uporabom  Spomenika  poginulim  hrvatskim braniteljima    na  logu  tranaparenta  koji se nalazio na čelu   parade srama i sramoćenja.

 Od gradskih vlasti i gradonačelnika  smo očekivali da će  bar prosvjedovati protiv uporabe zaštićenog  kulturnog dobra „NEPOKORENI GRAD“  jer poznato je  da je 12.04. 2012. taj grafit proglašen kulturnim dobrom kao jedan od najpoznatijih urbanih spomenika Domovinskom ratu. Reakciju gradonačelnika i podupiruće koalicije u gradskom vijeću nismo dočekali.

 Pokazalo se još  jednom da smo bili u pravu kada smo upozoravali na svu nepotrebnost ovoga događaja, bilo  u društvenoj koristi (u ovom slučaju šteti),  bilo u  troškovima  koje trebaju platiti grad i država (opet šteti).Kada se donose odluke bez sagledavanja cijela situacija onda  nas i ne čudi  da  nam se grad Osijek   i država nalaze u teškoj situaciji. A nalaze se u teškoj situaciji iz razloga jer ključne  poluge i u gradu i u državi čine članovi jedne stranke koji umjesto da se bave boljitkom grada  Osijeka  i Republike Hrvatske oni  se bave  gay paradom.

Stoga nas ni ne čudi da u Hrvatskoj već jedanaest kvartala imamo pad BDP-a kada se  ministar gospodarstva, jednog od najbitnijih  u Vladi RH  umjesto hrvatskim gospodarstvom bavi  organizacijom   parade u Osijeku. 

Osječani su od gradonačelnika  i ministra najvažnijeg resora u Vladi RH  Vrdoljaka  očekivali da u Osijek  dovedu investicijsku cunami,   da u  Osijeku bude bolje i konačno krene  proces oporavka  i zapošljavanja. Povijest Osijeka pamtiti će ih samo po  jednom događaju koji se nije  ni trebao održati.

Za kraj pitamo gradonačelnika smatra li se on još uvijek gradonačelnikom “NEPOKORENOG GRADA”?

Hrvatska stranka prava

Podružnica „dr Ante Paradžik“ Osijek

Drago Marković, predsjednikT

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code