HALJINE ZA MATURANTICE IZ POPLAVLJENIH PODRUČJA

HALJINE ZA MATURANTICE IZ POPLAVLJENIH PODRUČJA

2. lipnja, 2014.

haljine-pastelnih-boja-za-vjecne-romanticarke-24404-611x408-201210070910 Custom

Od srca pomažemo maturanticama iz Posavine“ naziv je inicijative koju je putem Facebooka pokrenula mlada fotografkinja Ana Gorišek iz Karlovca. Cilj je akcije osigurati svečane haljine, cipele, nakit i make up maturanticama iz poplavljenih hrvatskih područja.

Ana radi u foto studiju gdje se iz prve ruke uvjerila koliko djevojke ulažu truda u izgled haljine i šminku te je odlučila omogućiti drugima ono što je i sama prošla, da zablistaju taj dan. Stoga je u grupi Gunja na Facebooku pozvala maturanticu da joj se javi kako bi joj poklonila svoju svečanu haljinu. Ubrzo su se počele javljati djevojke i žene koje su također željele slijediti ovu lijepu i plemenitu gestu.

Odaziv na akciju je bio izniman i u roku od 24 sata inicijativa je zahvatila cijelu zemlju, od Osijeka, Zagreba, Karlovca, do Istre i dalmatinskih otoka te je haljine već poslalo više od 50 djevojaka i žena.

Korak dalje otišla je jedna od uključenih, Branka Ilakovac iz projekta Fashion Incubator, koja je pozvala i hrvatske modne dizajnere da doniraju haljine i cipele, što su svi oduševljeno prihvatili. Stoga će maturantice tri srednje škole u Županji na svojoj maturalnoj večeri zablistati i u haljinama koje potpisuju Matija Vujica, LEI LOU by Alex Dojčinović, Teo Perić za Mak, Hippy Garden, Twins by Begović & Štimac, Sonja Lamut, Boudoir, ELFS, Zigman, Boris Pavlin, Ivan Alduk, Linea Exclusive, Yuniku, Ivana Tomić, Nebo, EnvyRoom, Lokomotiva, NOHAA, Igor Dobranić, Manuel Maligec, Aleksandar Žarevac,  Zoran Aragović, Lukabu, Studio Gray, Andrijana Krivdić, Vedrana Mastela, Valinea Vinger i Andreja Anić.

U dogovoru s ravnateljima srednjih škola haljine će biti uručene maturanticama nakon polaganja državne mature u Županji. Tada bi se mogao znati i datum maturalne proslave, za koju je djevojkama već osiguran make up zahvaljujući mjesečniku Grazia koji je sponzorski popratio akciju, dok će frizere organizirati Martina Vincer iz Studija Vincer.

Ana se posebice želi zahvaliti na pomoći u realizaciji ove akcije Foto studiju Anđela iz Karlovca, Studiju Vincer iz Osijeka i tamburaškom sastavu Rečički sokoli, koji je osigurao prijevoz prikupljenih haljina.

Sve prikupljene haljine bit će donirane, a ostatak će prema želji organizatorice i sudionika akcije biti poslan maturanticama s poplavljenih područja u susjednoj Bosni i Hercegovini.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code