GRAD i HVIDRA ZBRINJAVAJU OBITELJ BRANITELJA RADOVIĆA

GRAD i HVIDRA ZBRINJAVAJU OBITELJ BRANITELJA RADOVIĆA

27. prosinca, 2012.

miro-laco-zatrazio-je-sam-brisanje-iz-clanstva-sdp-a-504x335-20100102-20101019013209-264314

U nekim medijima objavljena je vijest da je šesteročlana obitelj  hrvatskog branitelja i invalida domovinskog Zdravka Radovića izbačena iz podstanarskog stana u zagrebačkoj gradskoj četvrti Gornje Vrapče.

Iz Ureda gradonačelnika dobili smo informaciju kako je temeljem odluke zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Gradska uprava Grada Zagreba preko zagrebačke Hvidre platiti šestomjesečni najam stana i na taj način, do konačnog rješenja stambenog pitanja,obitelji Radović osigurati dostojanstve život, a božićne blagdane barem donekle mirne i tople.

Obitelj Radović, s četvero male djece iz doma je zbog neplaćanja najamnine izbacio vlasnik stana, no za njihov problem ipak se pronašlo privremeno rješenje.

– Zajedničkom inicijativom Gradske uprave, na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem, pukovnikom Mirom Lacom i brigadirom Miodragom Demom, i HVIDRA-e Zagreb, donesena je odluka da se obitelji Radović plati šestomjesečni najam stana do konačnog rješenja stambenog pitanja ove obitelji – kazao nam je Mirko Ljubičić Šveps, predsjednik zagrebačke HVIDRA-e.

Dodao je kako slučaj obitelji Radović, nažalost, nije jedini i da se mora početi sistematizirano raditi na zbrinjavanju hrvatskih branitelja i njihovih obitelji.

– Ponekad se čini kao da su Bandić, Laco i Demo Ministarstvo branitelja u malom jer se trude zbrinuti branitelje i pomoći im, a resorno ministarstvo brine se za objavu Registra branitelja. To tim ljudima neće staviti kruh na stol, niti im dati krov nad glavom – istaknuo je Ljubičić.

Kazao je i kako će se uskoro organizirati humanitarna akcija kojom će se dodatno pokušati pomoći obitelji Radović.

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code