GLAZBA ZA FILM STEPHANA KOMANDAROVA

GLAZBA ZA FILM STEPHANA KOMANDAROVA

12. lipnja, 2013.

FKU 4431

 Filmska glazba opet se vratila u program Zagrebačke filharmonije. Ovaj put za potrebe snimanja glazbe za novi film bugarskog redatelja Stephana Komandareva, koji je svojim prvim filmom već dobio međunarodno priznanje ušavši u konkurenciju za nominaciju za najprestižniju filmsku nagradu Oscar.

Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog snima glazbu za film SUDILIŠTE spomenutog redatelja, prema glazbenom predlošku glumca, pjevača i kompozitora Stefana Valdobreva koji je autor glazbe.

Film se snima u bugarsko – hrvatsko – njemačko – makedonskoj koprodukciji. Hrvatski koproducent je Boris T. Matić iz produkcijske kuće Propeler Film, a sufinanciran je sredstvima HAVC-a.

Ovo je drugi film Stephana Komandareva. Sa svojim prvim filmom SVIJET JE VELIK, A SPAS JE IZA UGLA, redatelj je bio na užoj listi od 9 filmova za nominaciju za Oscara za najbolji strani film.

Priča se odvija u malom i siromašnom bugarskom selu blizu turske i grčke granice gdje glavni lik Mitjo živi sa svojim sinom Vaskom. Mitjo i Vasko još se oporavljaju od gubitka supruge i majke kada Mitjo ostaje bez posla. Pritisnut dugovanjima prema banci, prisiljen je ući u ilegalan posao s čovjekom koji mu je prije 25 godina zapovijedao u vojsci. Kroz taj posao na površinu izlaze duboke tajne dugo skrivane. T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code