ČERMAK POVUKAO TUŽBU PROTIV RADOVIĆA

ČERMAK POVUKAO TUŽBU PROTIV RADOVIĆA

24. srpnja, 2012.

 

a85f4f633a96e5649242cc03b40f542a_700x550
Saša Radović je DORH-u dostavio opsežan optužni materijal

Piše: Franjo Dobrović

 

Dan prije zakazane rasprave, Ivan Čermak koji je tužio Sašu Radovića za klevetu povukao je tužbu. Iz ureda njegovog odvjetnika Čede Prodanovića, Radovićev odvjetnik Matej Zubović obaviješten je o povlačenju tužbe.

 

Spor o Čermakovoj tužbi za klevetu vodio se na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu zbog Radovićevog teksta u knjizi TKO JE JAMIO, JAMIO! Naime, Radović dragovoljac i časnik HV tvrdi da je Ivan Čermak ratni profiter koji je svoje enormno bogatstvo stekao na švercu nafte u SAO Krajinu u vrijeme Domovinskog rata. Srpski tenkovi koje je pokretala hrvatska nafta ubijali su naše branitelje. Navodi detalje, dokumente, objavljene tekstove  i svjedočenja branitelja. Interesantan je detalj da je u samo jednom danu prošvercano u SAO Krajinu 1117 tona hrvatske nafte. Isto je Radović izjavljivao u TV emisijama, te tražio da se Čermaku sudi i oduzme nezakonito stečena imovina.

Saša Radović uputio je protutužbu koja je dostavljena i DORH-u. Tražio je da se procesuira ratno profiterstvo Ivana Čermaka zbog kaznenog djela za pomaganje neprijatelju Republike Hrvatske, članak 149. KZ-a, podrivanja vojne i obrambene moći države, članak 150. KZ-a., te zbog zlouporabe položaja i ovlasti, članak 337., stavci 1., 2., 4., KZ-a. Navedeno je  sukladno Zakonu o nezastarijevanju kaznenih djela ratnog profiterstva i kaznenih djela iz procesa pretvorbe i privatizacije („Narodne novine“, broj 57/11) po članku 1. i članku 5., točka 13.

 

Saša Radović je uputio i kaznenu prijavu DORH-u te dostavio opsežan materijal. Dobio je obavijest da je prijava primljena, no još jednom se pokazalo da nema političke volje za progonom ratnih profitera. Zamjenica Državnog odvjetništva Danijela Paić uputila je dodatna pitanja:„o kojim tajnim računima Ivana Čermaka se točno radi a na koji su prema vašim navodima sjedale milijunske svote, gdje su ti računi, u kojim bankama, koji je naziv kako navodite londonska firma Ivana Čermaka na koji su sjedali novci (adresa iste) a sve kako bi se provjerili Vaši navodi te da navedete otkud Vam informacije i da li postoje svjedoci koji mogu takove navode i potvrditi te nam je potreban njihov identitet“. Iz priloženih pitanja vidljivo je da je nemoguće odgovoriti bez pomoći internacionalnih službi, odnosno da se traži razlog za odbijanje kaznene prijave i protutužbe.

Radović je naveo svjedoke koji mogu svjedočiti o inkriminiranom djelu ali nije mogao navesti točne brojeve (tajnih) računa, te je vjerojatno „nedostatak dokaza“ bio razlog da DORH odbaci prijavu. O tome smo i mi pisali na našem portalu.

Čini se da je upravo navođenje svjedoka bio razlog Čermaku da povuče svoju tužbu za klevetu! Svjedoci; Nikica Valentić, Josip Manolić, Stipe Mesić, Drago Kaurinović, predstavnik 51 branitelja, Stipe Petrina, Branko Borković, Denis Kuljiš, te Ivan Čermak (zbog pitanja o porijeklu imovine) – morali bi govoriti istinu pod kaznenom odgovornošću.

 

Saša Radović nepravomoćno je osuđen u drugom procesu na 2 godine zatvora zbog navodne ucjene Ivana Čermaka o čemu smo također pisali. Sašini suradnici su o ovom, po njemu montiranom političkom procesu, obavijestili svjetski tisak, američke senatore i institucije EU, te zatražili pomoć. O tom procesu smo također izvještavali. Očekuje se žalbeni postupak na Županijskom sudu u Zagrebu. T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Guest
  #1 Guest 1 rujna, 2012, 14:16

  Očito je da su djelatnici i DORH-a i USKOK-a na dvije plaće, jednoj legalnoj iz Državnog proračuna, a drugoj ilegalnoj – od osumnjičenih za krivična djela.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. funny
  #2 funny 25 srpnja, 2012, 09:15

  vrlo zanimljiva vijest…

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Boy George
  #3 Boy George 25 srpnja, 2012, 08:08

  Kad će lik sa slike u Remetinec?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code