FILM SNIMLJEN PO KOMEDIJI MIRE GAVRANA VIDJELO PREKO STO TISUĆA GLEDATELJA

FILM SNIMLJEN PO KOMEDIJI MIRE GAVRANA VIDJELO PREKO STO TISUĆA GLEDATELJA

14. siječnja, 2014.

Miro-Gavran-Litva-2 Custom

Film ‘Kako ukrasti ženu’ u režiji Donatasa Ulvydasa  snimljen  prema kazališnoj komediji Mire Gavrana ‘Papučari’ u tri tjedna  prikazivanja vidjelo je u Litvi više od stotinu tisuća gledatelja, i ostvario prihod veći od tri milijuna kuna. Film je naišao na dobru prihvatljivost gledatelja, ali i na izrazito pozitivne kritike. Za državu koja broji manje stanovnika od Hrvatske, ovo je izniman uspjeh.

U Vilniusu, glavnom gradu Litve kao i po cijeloj državi projekcije su krenule 20. prosinca, a film  “Kako ukrasti suprugu” ( na litavskom “Kaip pavogti žmona” ) ubrzo se počeo prikazivati i drugdje po svijetu:  Londonu, Oslu, Kopenhagenu, Čikagu, Bergenu…

Producent je LITL BAZ PICTURES iz Vilniusa . Redatelj filma je mladi, ali iznimno uspješni Donatas Ulvydas, koji se prije nekoliko godina proslavio režijom povijesnog spektakla “Tadas Blinda”,  dok u glavnim ulogama nastupaju  popularni i cijenjeni  litvanski glumci  Inga Jankauskaite, Rimante Valiukaite, Giedrius Savickas i Ramunas Cicenas. Ova neobična komedija počinje kad se ženi udanoj za drugog muža na vratima  pojavi njezin prvi muž, koji je iznenada pušten iz zatvora, jer se pokazalo da je bio nevin. Kako nema gdje, čovjek počinje živjeti sa svojom bivšom ženom i njezinim novim mužem. Dolazi do neočekivanih sukoba i peripetija.

 Inače, komedija “Papučari” kazališnu praizvedbu je imala 2007. godine u Teatru GAVRAN u režiji Nine Kleflin , te se na repertoaru zadržala četiri godine.

U glavnim ulogama  nastupali su Zvonimir Zoričić, Ivica Jončić i Mladena Gavran. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code