FILM O PAVKOVIĆU

FILM O PAVKOVIĆU

14. studenoga, 2023.

Hrvatsko-američki redatelj Nikola Knez, koji u Americi ima svoju filmsku tvrtku „iFilms LLC“, ovih je dana snimio dokumentarni film o Mladenu Pavkoviću, novinaru i publicisti, te hrvatskom branitelju i predsjedniku Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.).

„Jedan dio filma snimali smo i u Koprivnici, u Muzeju Grada, na Odjelu Domovinskog rata, gdje se može razgledati iznimno velika i svestrana njegova aktivnost, od ratnih fotografija, domoljubnih knjiga, ratnih plakata i štošta drugo. Osim što se svakodnevno javlja svojim domoljubnim komentarima na portalima, on je i sam autor više zapaženih dokumentarnih filmova. Svojedobno je o njegovoj svestranoj aktivnosti dokumentarni film snimila i Hrvatska radio televizija (HRT), zatim Australska televizija i još neki drugi. Dosad je organizirao oko 15o humanitarnih akcija, a diljem Hrvatske podigao je i oko tridesetak spomen obilježja i Spomen križeva na sjećanje na poginule hrvatske branitelje diljem Hrvatske. Iza sebe ima i značajnu kulturnu aktivnost na nacionalnoj razini, što sve skupa i ne stane u film od pola sata, u kojem o njemu govore i neki istaknuti hrvatski branitelji i ratni zapovjednici, ali on naprosto ne želi dulji film o sebi, pa smo to morali poštivati. Film će biti napravljen po svjetskim standardima, a bit će prikazan i u Americi“,  kazao je Nikola Knez, koji je dosad kao redatelj i scenarist dobio oko 65 nagrada na prestižnim europskim i svjetskim festivalima dokumentarnog filma.

Rođen je u Travniku, dok je djetinjstvo proveo u Legradu, koji je u sastavu Koprivničko-križevačke županije, a u kojem će već iduće godine organizirati i Međunarodni festival dokumentarnog filma. No, u zadnje vrijeme poglavito je zapažen njegov dokumentarno-igrani film „Sunčica“ po scenariju Mire Međimorca, o silovanim ženama za vrijeme rata u Vukovaru, (prikazan je i u Hrvatskom saboru),  zatim filmovi o Bleiburgu (“Titova dozvola za genocid“) i „Operacija Oluja“, koje je priredio i na engleskom jeziku i koje je s velikim uspjehom već prikazao i u najelitnijim dvoranama u nekoliko država. Pokrenuo je i  „Hrvatski filmski institut“ s ciljem stvaranja kvalitetnih medijskih proizvoda vezanih prvotno za hrvatsku kulturu i povijest. Također je osnivač Međunarodne konferencije za dječja prava i edukaciju u suradnji s Texas A&M University, Zaklade sv. Marije na otoku Mljetu te još nekoliko neprofitabilnih organizacija. Sin mu je nedavno diplomirao režiju u Americi, a žive u Texasu.

UHBDR91. T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Online Class Help USA
  #1 Online Class Help USA 20 studenoga, 2023, 05:53

  Online Class Help USA is a leading and popular platform for online class assistance. Get reliable and professional Online Class Help services to excel in your courses. Our experts offer personalized assistance and ensure your academic success.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Hurry Up for Christmas Loan Offer 3% fast and reliable..
  #2 Hurry Up for Christmas Loan Offer 3% fast and reliable.. 17 studenoga, 2023, 19:04

  Nisam mogao vjerovati, ponovno sam sretan i financijski stabilan i zahvaljujem Bogu da ovakve legalne kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prijevarama posvuda, iskoristit ću ovu priliku da savjetujem svakoga tko treba posuditi kredit, život će vam se promijeniti kao moj. Brzo ih kontaktirajte danas i uzmite svoj zajam. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON  ALBERT  LOAN  COMPANY za vaš zajam, jer sam uspješno dobio svoj božićni zajam od ove tvrtke bez ikakvog stresa. Posjetite njihovu e-poštu ([email protected]) i obećavam vam da vas nikada neće iznevjeriti i da će se vaš život promijeniti zauvijek kao i moj. Počeo sam dovoljno rano da se prijavim za BOŽIĆNI ZAJAM. Dobio sam kredit od 55000 eura. Vratit ću im u roku od 7 godina, dao sam svoje osobne iskaznice i dao sam im podatke o računu na koji moraju prenijeti moj kredit. Ne mogu samo govoriti sve, ali znam da će vas suđenje uvjeriti. Upoznao sam loše agente na internetu i hvala Bogu da sam napokon upoznao dobrog. Posjetite njihovu e-poštu. ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Mymathlab Answers
  #3 Mymathlab Answers 15 studenoga, 2023, 07:29

  Nice and insightful post.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code