FESTIVAL BICIKLIZMA U SAMOBORU

FESTIVAL BICIKLIZMA U SAMOBORU

29. svibnja, 2012.

22597.full

Samobor nastavlja s zanimljivim manifestacijama. Od 26. svibnja do 3. lipnja 2012. održava se Festival biciklizma, u sklopu kojeg će 3. lipnja biti priređena  i  međunarodna biciklistička utrka 19. XCO Samobor 2012 UCI Class 1.

Festival biciklizma je započeo kao ideja da se poznatom biciklističko MTB natjecanju u Samoboru u organizaciji BBK Šišmiš dodaju kulturno-sportski sadržaji za građane, posjetitelje, natjecatelje i njihove prijatelje koji u Samobor dolaze iz cijele Europe. Organizatori su daljnjim razvojem ideje došli do ovog jedinstvenog događaja u Hrvatskoj koji osim natjecatelja poziva u Samobor bicikliste rekreativce i djecu. Među građanima Samobora i posjetiteljima grada želi se promovirati bicikl kao najjeftinije i najučinkovitije prijevozno sredstvo, te bicikl kao oblik rekreacije i zabave za cijelu obitelj.

Predsjednik BK Šišmiš Luka Čanak je naglasio kako je utrka 19. XCO Samobor 2012 UCI Class 1 koja se organizira upravo u Samoboru, jedna od najjačih MTB natjecanja u Hrvatskoj, da se boduje za svjetske bodove te za Kup Hrvatske i Kup Slovenije. Filip Turk, mladi biciklist, aktualni i višestruki seniorski prvak Hrvatske, poznat po humanitarnom ultramaratonu kroz Hrvatsku 2011. za pomoć oboljelom prijatelju, bit će i ove godine velika nada domaćina utrke 19. XCO Samobor 2012 UCI Class 1.

Za popularizaciju biciklizma je značajno da utrka počinje i završava upravo na glavnom samoborskom Trgu kralja Tomislava, te da na utrci sudjeluju kategorije najmlađih, juniori, kadeti, rekreativci, seniori i veterani.
Program festivala biciklizma se nalazi u privitku.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code