FAKOFBOLAN I KIPER U RIJEČKOM PALACHU

FAKOFBOLAN I KIPER U RIJEČKOM PALACHU

13. prosinca, 2013.

fob foto Custom

U riječkom Palachu , u subotu 21. prosinca s početkom od 22 sata nastupaju dva benda Fakofbolan iz Pule i Kiper iz Zagreba.

  Pulski punkrock sastav FOB, punog naziva Fakofbolan, koji je nedavno napunio punoljetnost postojanja, ujedno je jedan od najdugotrajnijih i najpopularnijih punk bendova na ovim prostorima. Počeci benda vezani su uz kolektiv Monte Paradiso, u sklopu kojeg su započeli sa organiziranjem istoimenog, danas već legendarnog hardcore punk festivala, koji je ove godine pod koordinacijom nove generacije zakoračio u treće desetljeće održavanja.

Na objavljivanje novog, četvrtog po redu studijskog albuma naziva “…ako ne možeš napraviti sam bar pokvari drugome…”, čekali smo punih 10 godina od izlaska albuma “Provincija uzvraća udarac”, neposredno nakon kojeg je bend ušao u stanje višegodišnje stagnacije, do trenutka kada su se kroz reaktivizaciju u nekoliko posljednjih sezona pojavili sa nizom rasprodanih koncerata i usviraniji nego ikada, istovremeno radeći na novim materijalima.

Kiper je indie punk rock bend iz Zagreba osnovan 2007.na temeljima hardcore punk benda Paruzija. Članovi benda imaju dugogodišnje iskustvo sviranja u raznim underground bendovima poput Garage Monsters, Paruzije, Analene, Ha Det Bra, Minus Cway, Patarena ili Razloga Za.

Svoj prvi album „Krivo radim“ izdaju 2008. u kompletnom DIY aranžmanu. Bend je sve napravio samostalno, od snimanja i produkcije, do samog izdavanja albuma koji se mogao besplatno skinuti s neta. Album prate pozitivne recenzije na muzičkim portalima.

Početkom 2011. koncertna se aktivnost pojačava, pa bend svira sve češće ( Dear landlord, Cobra sculls, Slates, Dirty old fest, Organizirani kaos…), a tijekom lipnja izlazi EP „Opet sam jak“. Na tom uratku nalaze se 3 stare pjesme u novom ruhu i 2 nove.
U vrijeme Božića 2011. u audio te 2012. u video obliku Kiper ima angažirani božićni singl Moj hrvatski božić koji se odlično uklopio u ovaj recesijski tip blagdana. Video spot realiziran je u suradnji s satiričnim news portalom News Bar.

Drugi album „SPORI I ŽIVI“ izlazi krajem listopada (oktobar) 2013. u izdanju Geenger Records.T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code