ŠEST MJESECI ZATVORA JER JE NA BILOJ NOĆI VIKAO- DINAMO, DINAMO!

ŠEST MJESECI ZATVORA JER JE NA BILOJ NOĆI VIKAO- DINAMO, DINAMO!

2. srpnja, 2012.

x66134712226544696_6

Šest mjeseci zatvora, uvjetno dvije godine, kazna za nezaposlenog pomorca Antu Šutala (30) iz Nove Mokošice zbog sprječavanja policije u obavljanju službene dužnosti. Ta nepravomćna presuda je epilog narušavanja javnog reda i mira koje se na “Biloj noći” u Slanome dogodilo ljeta 2007. godine, a osuđeni pomorac mora platiti i 3.565 kuna sudskih troškova.

U dokaznom je postupku utvrđeno kako je Šutalo 5. kolovoza 2007. godine pred zoru oko 4,35 sati narušio javni red i mir u Slanome tako što je objema rukama snažno lupao po krovu osobnog vozila „VW jetta“ DU 113-K. Kad mu je dežurni policajac Ante Mostarac naredio da prestane i pokušao fizički odvojiti od jette, Šutalo ga je uhvatio za ramena i odgurnuo a sve je „začinio“ kung- fu udarcem noge policajcu u rebra. Sve bi se završilo s tko zna kakvim posljedicama da napadnutom policajcu u pomoć nisu pritekle kolege Nikša Juraković, Tomislav Krklec, Pavle Suvajac i Denis Židić koji su pripitog Bad Blue Boysa uspjeli fizički svladati te privesti u Policijsku postaju na trežnjenje i poton

– Bio sam u društvu prijateljica Dragice Gavrić, Ivane Radić i Nikoline Vuković. Zafrkavao sam se kako sam za Dinamo i to su čuli neki mladići iz Metkovića koji su stajali pored njih. Tjekom Bile noći ti su me momci čak tri puta napadali da bi me kad sam krenuo kući oko 4,35 sati iznenadili zaskočivši me iz grma.
Počeli su me tući ali je premanjima krenuo policajac Ante Mostarac te su se razbježali. Ali, policajac nije krenuo dalje za njima da ih uhiti nego je htio privesti mene kako bih mu ja rekao tko me napao ! Bio sam ljut zbog toga i vikao sam na policajca te sam rukom i samo jednom a ne više puta, udario po haubi jette.
Točno je da sam te noći popio nekih 6- 7 pića ali to niej razlog da me policajac potom „pribije“ uz ogradu i tako drži dok mu kao pojačanje nisu stigli ostali poicajci. Nikog od njih nisam ni dirnuo, ali su me tamo kod „Pema“ ipak bacili na pod i s lisičinama vezali dok me ne je netko od njih pritisnuo koljenom i tukao pendrekom, izjavio je Šutalo na sudu ustvrdivši kako je izgubio svijest dok su mu liječnici ambulante u Slanom pružali prvu pomoć da bi ga potom prevezli u dubrovačku Opću bolnicu.

Priču koju je završio ustvrdivši kako se ne osjeća krivim, ali je prozvani policajac porekao njegov iskaz sjetivši se da ga je “više puta opominjao da ne izaziva incidente“:

– Ozljede koje su otkrivene na tijelu potječu od mladića iz Metkovića koji su ga te noći više puta napadali. Kasnije smo ih tijekom povratka kućama, otkrili na granici s BiH i primjerno kaznili, ali još pamtim kako mi je okrivljeni psovao “majku drotovsku” stoga što ga nismo prije zaštitili. On je tijekom te Bile noći na koncertu Jasmina Stavrosa često vikao “Dinamo, Dinamo” te je incident zapravo stalno „visio u zraku“, opisao je kobnu “Bilu noć” policajac Mostarac čijem je iskazu, ali i iskazima ostalih policajaca te zaštitara sud povjerovao.

Djevojke-svjedokinje su događaj i sve što se dogodilo opisale uz brojne detalje, ali im sud nije povjerovao jer je zaključeno kako su dsati u smjeru otklanjanja Šutalove odgovornosti.

Sud je  odlučujući o visini kazne zaključio, međutim, kako će i izrečena uvjetna presuda postići cilj kažnjavanja te dugoročno utjecati na postupke osuđenog pomorca koji po pravomoćnosti presude mora platiti i 3.565 kuna troškova postupka. Izvor:  Ivica Granić (www.portaloko.hr) T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code