DRUŠTVO SVE BOLESNIJE

DRUŠTVO SVE BOLESNIJE

17. ožujka, 2013.

 

8598f3ba5ad18c5c566490d4865217c6 700x550

A brojni liječnici u hrvatskoj politici i vlasti

Piše: Ante Matić

Sve više bolujemo od onoga čime nas liječe hrvatski liječnici političari. Ta bolest, izgleda, za sada neizlječiva, kao što se čini da četiri milijuna i kusur građana u Hrvatskoj, kažem i ne lažem, ispada tako, da su pacijenti, razne vrste ovisnika o hrvatskim političarima liječnicima. Istina, još nijedan od tih liječnika nije uspio sjesti na stolicu predsjednika ili premijera, ali su zato gotovo uzurpirali razna ministarstva, javne ustanove i neke medijske kuće.

Sve je počelo u vrijeme svoje nužnosti i političke ludosti, u predizbornoj kampanji prije prvih višestranačkih izbora u Hrvatskoj. Nakon izbora 1990. godine, pa do sada, na hrvatskoj političkoj sceni prodefiliralo je nekoliko desetaka liječnika, odnosno doktora kako se to u narodu kaže. Ti liječnici doktori ušli su na mala i velika vrata u saborske klupe i odbore, u vlade, u ministarstva, u veleposlanstva, u konzulate; riječju, bili su i ostali u hrvatskoj politici i vlasti kao neki čudan remetilački faktor. Kad kažem, remetilački onda mislim na one liječnike, odnosno doktore koji nisu birali sredstva da dođu na vlast, pa su zauzimali mjesta kojih se domogli preko svojih brojnih „pacijenata“ i napravili rusvaj u hrvatskoj političkoj kući.

Išli su tako daleko u galopu na vlast, da je jedan liječnik kirurg (Mlinarić) bio čak ministar policije. Možete si misliti, umjesto da liječi, operira što mu je zanimanje, zvanje, životni poziv, ono zašto je učio, naš ti je liječnik zamijenio kirurški nožić s pendrekom.

Od 1990. godine do sada u svakoj toj hrvatskoj vladi bili su liječnici ministri, savjetnici, dopredsjednici, potpredsjednici, sabornici, delegati, deputati… Njih pedesetak liječnika prošlo je hrvatskom političkom močvarom. U ovoj trenutačnoj vladi premijera Milanovića, ima liječnik, koji je ministar zdravstva. Nije mu to dosta, pa je zaželio biti gradonačelnik grada Zagreba.

Od tih nekoliko desetaka liječnika, najpoznatiji su hadezeovi doktori savjetnici, saborski zastupnici, veleposlanici i ministri Pašalić, Granić, Hebrang, Golem, Milošević, Milinović…

Esdepeovi liječnici zauzimali su neke manje pozicije u stranci, ali su zato hrlili u saborske klupe, u ministarstva, veleposlanstva i konzulate.

Od stotinjak i kusur stranaka u Hrvatskoj, nema gotovo nijedne iole važnije u kojoj nema liječnika čelnika stranke. Nisu oni nigdje obični članovi. Oni su čelnici, a birači razni bolesnici!

Primjerice, u njemačkoj politici tek su dva liječnika zauzimali važne položaje u vlasti, u Francuskoj jedan, u Italiji jedan, u Švedskoj nijedan, u Engleskoj jedan, u Austriji dvojica, u Turskoj nijedan…

Liječnici političari uskočili su u razne udruge i forume. Evo, odnedavno jedan značajniji hrvatski forum, koji okuplja intelektualce, i industrijalce(!), razne znalce, vodi liječnik Gabrić…

Na kraju, ako je toliko liječnika u politici i vlasti, onda je očito da su Hrvati, građani Hrvatske, hrvatski birači njihovi pacijenti.

A čiji su pacijenti hrvatski liječnici političari i tko njih može, o Bože, izliječiti od gotovo neizlječive bolesti hrvatske politike i vlasti. Neki politički zahvati hrvatskih liječnika političara bili su za hrvatski narod jako bolni. Ponavljam, sve više bolujemo od onoga čime nas liječe! T

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Zenga
  #1 Zenga 19 ožujka, 2013, 05:59

  Žena htjela biti ljepša od sebe same. Ta Lovrićka je Račanova skojevka. Ja bi je nabio na…pa bi možda bila ljepša polovica ..svinjaska polovica! Opasna je to skojevka, gospodo i drugovi!.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Liposukcija u SDP-u
  #2 Liposukcija u SDP-u 18 ožujka, 2013, 13:47

  Županijski vijećnik i predsjednik sisačkog HDZ-a Željko Krapljan na početku aktualnog sata Županijske skupštine šokirao je ne samo sisačko-moslavačku županicu Marinu Lovrić Merzel, nego i sve vijećnike.
  ”Postavit ću malo šokantno pitanje o kojem bruji cijeli grad. Gospođo županice jeste li čuli da je netko u sisačkoj bolnici obavio estetski zahvat – liposukciju, pod lažnom dijagnozom i s uputnicom za drugu bolest koju plaća HZZO, je li zbog toga odjel u bolnici bio zatvoren i da li ste, gospođo županice, vi ta osoba?”

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. pila
  #3 pila 18 ožujka, 2013, 08:23

  Zašto nemamo ministartsvo BOLESTI, ako već imamo ZDRAVLJA?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code