DRUG TEOLOG PODUPIRE UHIĆENU ŽUPANICU

DRUG TEOLOG PODUPIRE UHIĆENU ŽUPANICU

26. travnja, 2014.

 

 

60884239-marina-lovric-merzel Custom

Zvižduci zbog partijskog govora na sahrani

 

Napisao: Josip Frković

Već nekoliko dana posljednji ispraćaj svestranog i vrijednoga sugrađanina Damira Đurića, tema je mnogih kritičkih razgovora „običnih“ i politički makar i ovlaš obavještenijih Siščana. Sprovod prerano preminuloga  koji je uz molitve svećenika župe sv. Kvirina na groblju „Viktorovcu“ pred uskrsne blagdane okupio rijetko viđen broj poštovatelja imena i djela ratnoga veterana, poduzetnika, bikera i lovca zamalo se poluglasnim negodovanjem i ponekim neprimjerenim zviždukom nazočnih gotovo pretvorio u skandal. Razlog?-  ton i sadržaj oproštajnoga  govora Josipa Takača, člana Predsjedništva SDP-a županije, foruma kojem je za kratka života na rodnom Zelenom Brijegu pripadao i zaslužni pokojnik Đurić. Zbog intonacije, pune općeljudskih ali i boljševičkih stranačko-mitingaških emocija iz  davno minula vremena, najblaže rečeno, povrijedio je, iznenadio i s pravom rasrdio članove tugujuće sisačke obitelji i brojne prijatelje i znance. „Gospodine i druže, tvoje je mjesto u našim redovima teško nadomjestiti…“. „Trajno ostaješ u srcima svih nas, tvojih stranačkih drugarica i drugova, te naše dugogodišnje predsjednice Marine Lovrić Merzel…“.

Na sreću, dugogodišnji partijski funkcionar, teolog Josip Takač – kao u zadnjem priopćenju medijima iz Predsjedništva SDP-a Sisačko-moslavačke županije o davanju zamjeničkih ovlasti  Zdenku Vahovecu – nije spominjao „presumpciju nevinosti, te davanje pune podrške svojoj dosadašnjoj i dugogodišnjoj predsjednici Marini Lovrić Merzel pri potvrđivanju svoje nevinosti…“. Slično onom nuđenju srca Željka Sabe iz njedara u Vukovaru. Kao da je svoj tužni javni nastup Josip Takač imao usred socijalističke jugo-federacije, pred više stotina gluhonijemih i slijepih osoba, bez imalo spoznaja o kriminalu Takačeva fetiša sklona drpanju milijuna i tulumarenju o trošku poreznih obveznika.

ŽUPANICA UPRAVLJA IZ REMETINCA

Onako usput, nekadašnjem administrativcu „Siscije“ i Županijskoga ureda društvenih djelatnosti, današnjem županijskom pročelniku socijalne skrbi, koji se glave nojevski zabijene u pijesak naprosto ne osvrće na Uskokove teške inkrimanacije kaznenih djela o zloporabi položaja i ovlasti lijepe i moćne žene, najzaslužnije za njegova političko-profesionalna promaknuća, trebalo bi zacijelo mnogo toga objasniti. A ostalim članovima županijskoga Predsjedništva SDP-a, pa i dvojici zamjenika županice regionalne samouprave što su u Velikom tjednu nazočili pokopu na „Viktorovcu“, da je tekst poruka pročitanih uz lijes prethodno valjalo staviti pod sitnozor i pročistiti od improvizacija koje vrijeđaju zdrav razum slušatelja. Tri  tjedna poslije otvaranja istrage i uhićenja sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel – zbog financijskih malverzacija, krivotvorenja dokumentacije i političke korupcije – informacije iz „crvene“ palače u Drugoj sisačkoj ulici i dalje zaokupljaju pozornost lokalne i šire javnosti. Istina, neposredno pred uskrsne blagdane, komentiranjem notornih neistina županičine starice majke „o bogatstvu i imućnoj obitelji iz koje su ponikle kćeri Mira i Marina“ čitatelje je definitivno uvjerilo da je sada već bivša liderica SDP-a s privremenim boravkom iza rešetaka Remetinca osam i pol godina (od)glumatala osobu dostojnu povjerenja. Bez obzira na više negoli skromne rezultate njene koalicijske vlasti, slične onima ostalih Milanovićevih dugoprstih kukurikavaca. Ne priznajući da je ratom devastiranu županiju financijski i gospodarski potpuno opustošila, zbrajajući državno u osobno i obiteljsko basnoslovno bogatstvo, MLM je kukavički odšutjela da je raskoš „u ptičjem mlijeku“ ostvarila i lažiranjem lokalnih izbora.

SAVJETNICI PLAĆENI ZA VELJAČU

Godine 2005., kada se dohvatila SDSS-ovih „prevrtača“, osobito 2009., kada je odlaskom u Srbiju i dovođenjem autobusnih glasača pobijedila na prvim neposrednim izborima, ali i kupnjom dvojice HSU-ovih klimoglavaca, Josipa Prajnera i Vladimira Gregurića, koji su odmah svrstani među dobro plaćene vijećnike-savjetnike. Tako je počelo, bez kohabitacije… Četiri i pol godine iza spomenutih događaja, koji su potvrdili da se bivša pretrškinja turskih suknji, majica, gaća i hlača potpuno izgubila u lažima i manipulacijama, županija je usprkos zalaganju „slučajnoga premijera“ i znakovitoj šutnji  doživotnog bivšega predsjednika RH Stipe Mesića i dalje obezglavljena. Teško pristajući na ostavku, koja bi izvanrednim izborima ubrzo razbistrila stanje, bar zasad, uznica porukama iz ćelije upravlja svojom bivšom gubernijom.  MLM se na taj način očigledno osvećuje drugovima  u SDP-u iz ranih devedesetih. Zdenko Vahovec, pak, koji je milijunima masno plaćenu predizbornu kampanju MLM-koalicije donirao sa 125.000 kuna izjavio je nedavno kako u upravnim tijelima županije sve besprijekorno funkcionira. Značajno je dometnuo: „savjeti i savjetnici redovno obavljaju svoje poslove…“. Nećemo, umjesto Uskoka, još jednom priupitati koje kriminalne poslove, negoli dodati kako se portal „Tjedno.HR“ dobrotom i zalaganjem gđe Zdenke Stojčević – tražeći zakonom dopušten pristup informacijama – domogao podatka da su savjetnici uobičajene naknade od 5.000 kuna neto mjesečno ( plus članstva u upravnim vijećima ustanova i tvrtki, skupštinskih odbora i komisija ) primili za veljaču 2014. godine. Vjerojatno s nadom da političkom korupcijom, neopravdano dobiven novac neće morati vraćati i uz novog župana stečena prava zadržati. Nitko od savjetnika diletanata, čelnika hibridnih stranaka, zasad još uvijek ne nudi ostavku. Prave se nevješti: nitko ih ne može uvjeriti da već dugo čine crni kriminal.T

 

66 komentara

Uskoči u raspravu
 1. WalterFuh
  #1 WalterFuh 17 travnja, 2024, 13:53

  http://casinvietnam.com/# casino online uy tin

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. MichaelSpiff
  #2 MichaelSpiff 14 travnja, 2024, 22:25

  prednisone without prescription.net: buy generic prednisone online – buy prednisone 5mg canada

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. RussellFaw
  #3 RussellFaw 12 travnja, 2024, 15:52

  diflucan without a prescription: diflucan uk price – fluconazole diflucan

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Larryguing
  #4 Larryguing 9 travnja, 2024, 19:15

  reputable indian pharmacies indian pharmacy indian pharmacy

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Larryguing
  #5 Larryguing 8 travnja, 2024, 16:47

  pharmacy in canada canadian pharmacy pharmacy canadian

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Lamarkax
  #6 Lamarkax 8 travnja, 2024, 10:57

  buying prescription drugs in mexico online: purple pharmacy mexico price list – п»їbest mexican online pharmacies

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code