“DRUŽE TITO ŽUŽULI TE LAŽU ONI VOLE GENERALA DRAŽU”-SKANDIRALO SE U SPLITU

“DRUŽE TITO ŽUŽULI TE LAŽU ONI VOLE GENERALA DRAŽU”-SKANDIRALO SE U SPLITU

11. veljače, 2014.

0000000000443009 Custom

Promatrači HHO-a pratili su u okviru projekta “Izravna prevencija navijačkog nasilja, utakmice 21. kola Prve HNL i zabilježili sljedeća događanja.

RNK Split – HNK Hajduk  1:2

Utakmica odigrana u subotu, 08. 02. 2014. na stadionu Park mladeži u Splitu, pred oko 3.000 gledatelja. Točan broj pripadnika Torcide (navijačka skupina HNK Hajduk) nije bilo moguće utvrditi obzirom da su bili smješteni po cijelom stadionu. Prije ulaska u stadion oduzimani su im navijački simboli (šalovi i slično), zbog toga što su odbili sjediti na onom djelu stadiona koji je predviđen za gostujuće navijače.  Miran tijek utakmice narušila je skupina pripadnika Torcide u 17. minuti skandiranjem „Žužule Turčine, napuši se kurčine“ (predsjedniku RNK Splita). U 50. min pripadnici Torcide skandiraju: „Druže Tito, oj druže Tito, Žužuli te lažu. Oni vole, oj, oni vole, generala Dražu.“ (general Draža Mihajlović, vođa četničkog pokreta u 2. svjetskom ratu, osuđen kao ratni zločinac i strijeljan poslje 2.sv.rata kao najodgovornija osoba za masovne zločine njegove organizacije počinjene na teritoriju BiH i Hrvatske). 

U 65. i 71. minuti Torcida skandira: „HNS pederi, nogomet ste sjebali.“

NK Zadar – NK Osijek 3: 1

Utakmica odigrana u Zadru, 8. 02. 2014. na stadionu u Stanovima,  pred malim brojem gledatelja, njih 600-700, a među njima se našlo i dvadesetak pripadnika Kohorte (navijačka skupina NK Osijeka).  Susret je odigran u mirnom ozračju, bez navijačkih ispada.

HNK Rijeka – GNK Dinamo

Utakmica 21. kola Prve HNL, između zagrebačkog i riječkog prvoligaša, koja se trebala odigrati 9. veljače 2014. na stadionu Kantrida, odgođena je zbog vremenskih uvjeta.

Za Hrvatski helsinški odbor

Ivan Zvonimir Čičak

predsjednik T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code