DRES ZA BANDIĆA NA ĆIRILICI

DRES ZA BANDIĆA NA ĆIRILICI

5. ožujka, 2014.

 Montevideo vidimo se primanje dverci

Gradonačelnik primio ekipu filma „Montevide,vidimo se“ u palači Dverce

 

Napisao: Franjo Dobrović

Fotografija: Mario ĆUŽIĆ/Zagrebačka novinska agencija/zna.hr

U povodu hrvatske premijere filma Montevideo, vidimo se, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u ponedjeljak  je u društvu suradnika i filmske ekipe posjetio  Srpsku pravoslavnu gimnaziju Kantakuzina Katarina Branković.

Na druženju s učenicima i profesorima bila je prisutna glumačka ekipa te scenarist i redatelj Dragan Bjelogrlić, producent Dejan Petrović i organizator hrvatske premijere Dean Aćimović. Tom prilikom, gradonačelnik je istaknuo koliko mu je drago da su gosti iz Srbije danas ovdje: Mislim da je budućnost ovih prostora u intenziviranju suradnje između Hrvatske i Srbije, jer povijest ne možemo mijenjati, ali sadašnjost i budućnost možemo.“

U Srpskoj pravoslavnoj gimnaziji priređen je prigodni domjenak za koji je bio zadužen Bobo Čimbur vlasnik restorana Baltazar.

RAKIJA I DRES

U poslijepodnevnim satima, prije same premijere filma koja se održala  u CineplexxCentru Kaptol, u palači Dverce održao se i prijem za glumce i ostatak filmske ekipe, a kojoj su prisustvovali i istaknuti hrvatski filmski djelatnici. Zahvaljujući na dobrodošlici, gosti su s gradonačelnikom razmijenili poklone i naglasili kako će im posjet Zagrebu, koji je mnogima od njih prvi, zasigurno ostati u sjećanju.

„Budući da se Milan voli odmarati u vikendici pokraj Zagreba onda mu moram darovati rakiju Montevideo da ima s čim  nazdraviti kad mu dođu gosti“-rekao je Bjelogrlić.

Također je gradonačelniku dao i dres s grbom Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca s natpisom Bandić na leđima napisanim na ćirilici.

MONOGRAFIJA ZAGREBA

Gradonačelnik je ekipi filma darovao monografiju Zagreba. „Unutra je prikazano što se događalo unatrag deset godina u našem gradu. Otkad je Dragan bio Sirogojno u „Bošku Buhi“ mnoge stvari su se promijenile, pa neka Dragan vidi što je novo kod nas“-rekao je Bandić kroz smijeh. 

Iz pouzdanih izvora doznali smo da je obećao pomoći u financiranju slijedećeg filma koji će snimati glumac i sve uspješniji producent Dragan Bjelogrlić.

Na premijeri filma bilo je tisuću ljudi uglavnom kolega glumaca. Film je nastavak uspješnice Montevideo, Bog te video, koji je svojevremeno bio srpski kandidat za američku filmsku nagradu Oscar i dio je istoimenog projekta koji se sastoji od knjige, 2 filma, TV serije, izložbe i niza promotivnih i humanitarnih aktivnosti, započetih još 2010. T

 

3 komentara

Uskoči u raspravu
  1. klepi ga
    #1 klepi ga 14 ožujka, 2014, 09:02

    vrlo prikladan dres

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code