DRŽAIĆU – DOSTA OBMANA

DRŽAIĆU – DOSTA OBMANA

11. travnja, 2013.

 

get slika varijacija

Novo otvoreno pismo otpuštenog branitelja i zviždača Vlatka Klarića

Piše: Vlatko Klarić

 

Riječ je o milijunima kuna poreznih obveznika! Javnost ima pravo znati kako se ti milijuni troše u javnoj ustanovi Uriho kojoj si ti na čelu. Pogotovo stoga jer Uriho ima vrlo plemenitu misiju – rehabilitaciju invalida.

Odakle ti onda pravo tvrditi: „Ne prepuštamo poslove podizvođačima“. I to tvrdiš javno, to je prenio Nacional. A baš ti, Josip Držaić si potpisivao milijunske ugovore kojima su, da pojednostavim, poslovi rezervirani za invalide prepuštani privatnim firmama. Govorim o tematici rezerviranih ugovora. Zar ne bi bilo ljepše da je Uriho dobio te silne milijune, da su otvorena nova radna mjesta za invalide? A ti zaposlio kćeri od Urihovih dobavljača. Zar te moram podsjetiti da je Uriho javna ustanova koja je zakonom obvezna pravodobno i istinito izvještavati hrvatsku javnost o pitanjima iz svoje djelatnosti.

Ili, npr. ti dobro znaš da je državna revizija našla nepravilnosti u javnoj nabavi teške preko 1,5 milijuna kuna! Odakle ti onda pravo da javno iznosiš da su: „svi papiri i poslovanje je čisto.“

A sjećaš li se kad je državni inspektorat našao nepravilnosti? A ti, opet javno, iznosiš da inspektorat ništa nije otkrio. Pa ne smiješ tako.

Ili, sjeti se kad si mi dao otkaz. Dakle, potpišeš mi otkaz, ja ga dobijem na svoju kućnu adresu i to dok sam na bolovanju, a ti onda javno, par mjeseci poslije izneseš da ću ja otkaz dobiti kad mi bolovanje istekne. Da ti pamet stane!

Ja, naravno, znam da ti nije lako. Ipak si ti osoba odgovorna za zakonitost rada u Urihu – Ustanovi za rehabilitaciju hendikepiranih osoba. U Urihu se provodi kriminalističko istraživanje povodom kaznenih prijava. Ipak, smatram da nemaš pravo obmanjivati hrvatsku javnost na ovakav način. Nemaš pravo. To je nemoralno i protuzakonito. Istinu nitko ne može sakriti. Od istine nitko ne može pobjeći!T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. lang
  #1 lang 16 travnja, 2013, 13:52

  Neka DORH obavi svoje u Urihu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. rajka
  #2 rajka 16 travnja, 2013, 09:42

  od takvih “stručnjaka” ko “vlatkić” svaka firma mora bježati ko od vraga… bolje mu je da se nikad više ne pojavljuje u urihu jer ljudi su spremni na sve kad ih se pipne tam gdje su najosjetljiviji – mogućnost da ostanu bez plaće i posla radi jedne imbecilne budaletine koji misli samo na svoj “povrijeđeni” ego jer ga se nije po guzici s perom mazilo…

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Promatrač
  #3 Promatrač 15 travnja, 2013, 12:53

  Vlatkiću, Vlatkiću, a kako si se ti zaposlio u Urihu? Zar je baš Urihu trebao takav stručjnjak? Je li ti možda slučajno pomoglo to što ti je otac bio predsjednik Ustavnog Suda RH? U onome što si ti prijavio i o čemu su pisali neki portali i bivši Nacional nisu se našle nepravilnosti. Ovih 1,5 milijuna kuna koje spominješ, očito se odnose na nešto drugo. Površnom se čovjeku može činiti puno, ali ne čine ni jedan postotak u ukupnom poslovanju Uriha u jednoj godini. A toliko se nepravilnosti može naći u velikoj većini firmi. Dragoviću, ti jako manipuliraš. Zato bolje ne spominji riječi “moral” i slične. U samom Urihu nemaš nikakvu podršku. Dobro to znaš i skrivaš to ko zmija noge. A zašto? Zato što je Urihovcima važnija redovita plaća od tvojih osobnih motiva osvete. Aj, bok!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code