DONESI 40 MILIJUNA I PREUZMI CIBONU

DONESI 40 MILIJUNA I PREUZMI CIBONU

24. srpnja, 2014.

 

 

e42afe71a91eb4e6a531d94271bd0eae Custom

Bandić izjavio da će donositelja novca proglasiti predsjednikom kluba

 

Napisao: Dražen Stjepandić

Fotografija:www.zna.hr

Uoči sjednice  Gradske skupštine zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sazvao je u srijedu 23. srpnja konferenciju za novinare uobičajeno nazvanu Akti gradonačelnika. Na konferenciju je pozvana dogradonačelnica gospođa Sandra Švaljek, a sudjelovali su i pročelnici gospoda: Mirka Jozić, Jasminka Lukač, Slavko Kojić, Miro Laco, 

Mirko Herak, Ivica Lovrić…

Na  prvoj konferenciji uoči Gradske skupštine u novom prostoru, dvorana 272, nedavno posebno preuređenoj  za susrete s predstavnicima medija, a službeno puštenoj u rad u utorak 8. sprpnja ove godine, okupio se veliki broj novinara, fotoreportera i snimatelja.  Tema konferencije bio je rebalns gradskog proračuna za 2014. godinu. Gradski proračun rebalansom će se povećati za 300 milijuna kuna, tako da će ukupno iznositi 7,3 milijardi kuna.
“S obzirom na krizu i recesiju u Hrvatskoj, grad Zagreb može biti zadovoljan s povećanjem prihoda, što je pozitivan primjer u situaciji kad većina jedinica lokalne samouprave bilježi dvoznamenkaste podbačaje u proračunima, istaknuo je Bandić i poručio da će u Gradskoj upravi “nastojati biti još odgovorniji”.

DONESI LOVU I PREUZMI CIBONU

Uobičajeno je, premda gradonačelnik želi dase poštivaju pravila igre, odnosno da se novinari u pitanjima drže zadanih tema konferencija, da pitanja skliznu prema drugim gradskim temama. Netko od kolega je uputio pitanje vezano uz kriznu situaciji u Ciboni.

”Prije tri i pol godine sve marifetluke koje smo zatekli u Ciboni prijavili smo nadležnim organima. No, nikada nitko ništa protiv odgovornih u Ciboni prije našeg dolaska nije poduzeo. Četiri prostora u Ciboni su iznajmljivana bez ikakvih papira, izjavio je zagrebački gradonačelnik.

Spomenuo je i transfere igrača. Zatim je počasni predsjednik Dinama i rukometašica  “crvene Trešnjevke”, kako je rekao, te nekoliko mjeseci predsjednik vaterpolista Mladosti istaknuo je da u Ciboni nikad nije imao nikakvu izvršnu funkciju, ali je sa svojim najbližim suradnicima pokušao sve.

“Sto milijuna kuna duga je razlog zašto je Cibona na koljenima. Stalno su dolazili neki novi računi iz prethodnog razdoblja”, rekao je gradonačelnik.

“Cibona je u predstečajnom procesu, a on ima svoj zakonski tijek. Mi nismo mogli više plaćati račune iz prethodnih razdoblja. Neka se ovdje prisutni kolega Lovrić ne ljuti, mislim da će se i on složiti ovim putem pozivamo onoga tko može nabaviti 40 milijuna kuna neka nam se javi odmah ćemo ga proglasiti predsjednikom Cibone. Oni koji misle da imaju čarobni štapić neka izvole. Evo ja ih pozivam!”, izjavio je gradonačelnik.

Nakon gradonačelnika ponovno je za govornicu izašao pročelnik za finacije Slavko Kojić, koji je član uprave Cibone.

“Pomogli smo Ciboni, ali važno je napomenuti da grad svojim intervencijama nije oštetio Grad Zagreb.

Ne do Bog da smo to napravili, jer bi već bili na četiri adrese”, rekao je Bandićev ministar finacija.

Objasnio je da su otkupljivali nekretnine Cibone, netto rashod na račun građana Zagreba nisu radili i otkupom nekretnina rješavali kreditne obveze koje je Cibona imala sa Zagrebačkom bankom.

GRADE SE NOVE FONTANE

Prije toga prvi put kad je bio za govornicom pročelnik Gradskog ureda za financije rekao je da se proračun povećava prvenstveno zbog namjenskih prihoda u visini od 300 milijuna kuna, a ta  decentralizirana sredstava bit će namijenjena za sanaciju zdravstva, legalizaciji bespravno sagrađenih objekata i aplikacijama Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, te eventulno za besplatne udžbenike i za srednjoškolce čiji roditelji imaju troje djece.
“Svatko razuman morao bi glasati za predloženi rebalans proračuna, jer u protivnom neće biti izmirene obveze ustanova u Zagrebu zajedno s pripadajućim kamatama”, upozorio je Kojić.
Među upitima  novinara bilo je i pitanje vezano uz nove fontane. Može  li se očekivati njihova izgradnja jer je natječaj poništen zbog žalbe jedne tvrtke? Bandić je odgovorio kako to nije na dnevnom redu sjednice Skupštine, ali nema odustajanja od fontana.
“Fontane idu dalje, ali moramo poštivati proceduru i zakon. Netko se žalio, a mi kao legalisti moramo to poštivati”, rekao je Bandić i najavio da će tri nove fontane imati mlaz podignut na 15 metara.
“To je na sreću svih onih 79 posto građana koji podržavaju fontane. Fontane idu dalje. Zašto ih nisam riješio lani? Zato da ih možemo prezentirati i ove godine. Tako dobar prijekt kao fontane ne može se potrošiti u jednoj godini,  odgovorio je gospodin gradonačelnik.

Rekao je kako mu nema ništa ljepše nego kad dođe na kavu u kafić ispod Sveučilišne knjižnice naruči kavu i gleda fontane, a na njima u gaćama vidi kako se kupeju neki od onih koji su se bunili protiv izgradnje fontana. Po njemu protiv fontana su samo oni kojima je krivo što oni ne stoje iza njihove gradnje.T

 

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
  1. SOS
    #1 SOS 25 srpnja, 2014, 15:58

    moj jarane… doći će vrlo brzo dan kada češ polagati račune!!!

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code