DOKUMENTARAC O GLAZBI I UMJETNOSTI ZAPADNOG BERLINA

DOKUMENTARAC O GLAZBI I UMJETNOSTI ZAPADNOG BERLINA

6. svibnja, 2016.

Impulse festival (6. – 14. 6. 2016.) treću godinu za redom pod krilaticom glazba je posvuda odabire i svojoj publici predstavlja različite, glazbom objedinjene umjetničke forme.

Uz do sada najavljene koncerte bendova Lee Ranaldo Trio (SAD) u Pogonu kulture i Liima (Danska) u OKC-u Palach, klupsku večer Impulse Trigon u Nemu, Tunelu i Životu, veliki sajam ploča u Kružnoj ulici te glazbeni osvrt na Can u Galeriji SKC, na red dolazi i sedma umjetnost.

Kako bismo posebno filmsko iskustvo pružili našim filmoljupcima, u suradnji s Art-kinom Croatia ponosno predstavljamo hrvatsku premijeru filma „B-MOVIE: Lust & Sound in West Berlin, 1979-1989“, na programu Impulse festivala i Art-kina Croatia, u petak, 10. lipnja, s početkom u 21 sat.

B-Movie je dokumentarac o glazbi, umjetnosti i kaosu divljeg Zapadnog Berlina ’80-ih, film o zidom podijeljenome gradu koji je postao kreativni melting pot posebne sub-kulturne i pop kulturne scene, istovremeno privlačeći genijalne diletante i svjetski poznate zvijezde. Prije pada Željezne zavjese, umjetnici i članovi komuna, skvoteri i sve vrste hedonista bili su privučeni u Berlin kako bi se poigrali njegovom vatrom. Nisu bili potaknuti dugoročnim, komercijalnim uspjehom, već iskustvom života u trenutku – uzbuđenjem življenja ovdje i sada. Prožet uglavnom neobjavljenim televizijskim i filmskim materijalima, fotografijama i originalnim intervjuima, B-MOVIE pripovijeda o životu u podijeljenom gradu, u kulturalnom međuprostoru u kojemu je se sve doimalo mogućim, mjestu posve različitome od ostatka Europe. B-MOVIE je kolaž dinamičnih priča iz pomahnitalog, ali izrazito kreativnog desetljeća, sežući sve od punka do Love Paradea, smještenih u grad u kojemu su dani kratki, a noći beskonačne. Riječ je o vremenu kada je Berlin nalikovao filmu B-kategorije: šareno jeftin i kičast, ugrožen i sastavljen od nabacanih inspiracija, tjeskoban i ambiciozan, napušen, ovisan, pijan, drogiran, mamuran – i nevjerojatno poseban.

Ulaznice za premijeru mogu se kupiti po cijeni od 20,00 kuna od petka, 6. svibnja na blagajni Art-kina Croatia ili online preko sustava Ulaznice.hr.T

_

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code