DOK GA JE KLALA SJEDILA MU NA LEĐIMA

DOK GA JE KLALA SJEDILA MU NA LEĐIMA

28. lipnja, 2012.

koljacica

Zločin koji je potresao bh. javnost konačno dobiva i sudski epilog, jer je Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio optužnicu koja Danu Škrbu tereti da je 23. februara ove godine skalpelom brutalno zaklala sarajevskog fotografa Mustafu Bukvića, s kojim je bila u ljubavnoj vezi.

Navodi optužnice

Prema navodima iz optužnice, Škrba je oko 14.10 sati sati došla u fotografsku radnju “Foto San” u ulici Omladinskih brigada do broja sedam u sarajevskom naselju Dobrinja, u kojoj je radio fotograf Bukvić. Nakon što je ušla, Bukvić je zaključao ulazna vrata. Škrba je sišla s njim u podrumske prostorije, pa ga je, koristeći stanje intimnosti i njegovo povjerenje, svirepo ubila.

Kako smo ranije pisali, ubistvo se dogodilo pod veoma čudnim okolnostima, jer je Bukvić navodno bio jedna od Škrbinih mušterija, a ona je odranije poznata kao jedna od sarajevskih prostitutki.  

Prema optužnici, Škrba se u momentu ubistva nalazila na žrtvinim leđima, a on je bio nag do pojasa i ležao je na dušeku. Bio je okrenut trbuhom prema podu, a kako se navodi u optužnici, Škrba je smišljeno i neočekivano Bukvića uhvatila za glavu, koju je naglo povukla prema gore, a onda i prema nazad razdvajajući mu trupove između šestog i sedmog vratnog pršljena.

Bezosjećajno, ne osvrćući se na njegove muke, u namjeri da ga ubije skalpelom dužine devet centimetara, nanijela mu je smrtonosne povrede po vratu.

Prema tvrdnjama Tužilaštva, Škrba je šesterostrukim povlačenjem i pritiskom oštrice pravila rane na vratu žrtve. Nesretni fotograf svjesno je pružao otpor hvatajući se rukama za sječivo skalpela i trpio je jake bolove.

Šest rana

Koljačica mu je nanijela najmanje šest reznih rana u gornjoj trećini vrata, neposredno iznad jezične kosti, koje su spojene u jednu veliku ranu. Skalpelom mu je hladnokrvno prerezala sve mišiće prednje strane vrata, obje vanjske vene, arteriju, desnu podviličnu žlijezdu i ždrijelo u potpunosti.

Uz dvije rezne rane stražnje stijenke ždrijela i trećeg vratnog pršljena, nesretnom čovjeku nanesene su smrtonosne povrede. Ni nakon stravičnog klanja, brutalnost nije prestala. Škrba je nastavila svoj krvavi pir stežući žrtvin vrat rukama te mu je tako uzrokovala prijelom hrskavice štitne žlijezde s lijeve strane. Na obje strane vrata, prilikom vanjskog pregleda tijela, pronađeni su tačkasti podljevi na sljepoočnicama te oguljotine lijeve strane vrata.

Uviđaj ispred fotografske radnje gdje se desio zločin

Nakon što ga je ubila, Škrba je fotografovo tijelo okrenula na leđa i neko vrijeme nakon toga ga je pokrila dekom. Oko 15.05 sati napustila je radnju. Uhapšena je u Mostaru, na autobuskoj stanici.

Kontaktirali smo i Midhata Koču, Škrbinog advokata, koji nam je kazao da činjenično stanje opisano u optužnici ne odgovara u potpunosti događaju koji se u stvarnosti desio.

– Glavna teza odbrane bit će nužna odbrana. Tokom procesa dokazat ću da se moja klijentica branila od napada – kazao nam je Kočo.

Ogorčenje i strah građana

Tužilaštvo je predložilo da, nakon potvrđivanja optužnice, Škrbi bude produžen pritvor. Razloga za to su okolnosti pod kojima je počinila zločin. Njeno puštanje izazvalo bi ogorčenje i strah građana, jer je ubistvo počinjeno usred dana u gusto nasljenom i frekventom dijelu grada. Njen izlazak iz pritvora rezultiralo bi prijetnjom narušavanju javnog reda i mira, a dodatni razlog je da se za ovo djelo može izreći kazna zatvora u trajanju od najmanje deset godina ili dugotrajni zatvor.

Sedmi mjesec trudnoće

Škrba je u sedmom mjesecu trudnoće. Kako je ranije naš list pisao, ponovo joj se aktivirao rak crijeva od kojeg je ranije bolovala, pa je ljekari redovno posjećuju u ćeliji u pritvoru. Ona je svojevremeno kazala da za sada ne želi otkriti identitet oca svog djeteta, ali će to učiniti kada za to dođe vrijeme. Špekulira se da je otac djeteta razuzdani sin jednog od poznatih bh. političara.

Bračni par iz pakla

Elvir Korać, Škrbin muž koji na duši nosi svoju kompletnu porodicu, nedavno je pušten s neuropsihijatrijskog liječenja, gdje se javio dan nakon ubistva, dok je policija još tragala za njim. On je uoči rata trnokopom ubio svog oca, dok je majku i sestru ubio ratne 1993. iz pištolja.(Izvor:www.dnevniavaz.ba) T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Jovo Jovin p. Jovandeke
  #1 Jovo Jovin p. Jovandeke 15 svibnja, 2016, 01:53

  Glavni urednik: Dražen Stjepandić
  Zamjenik glavnog urednika: Igor Koruga
  Izvršni urednik: Josip Frković………

  Ma bravo drugovi partizani, pravi tekst. Ovo je novinarstvo gore od srbijanskog smeća.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. suodomo
  #2 suodomo 14 svibnja, 2016, 09:51

  …e kakav je to Mustafa kad se je dao zaklati…!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code