ĐURO GLOGOŠKI OSOBA GODINE

ĐURO GLOGOŠKI OSOBA GODINE

31. prosinca, 2014.

glog

U anketi 555 hrvatskih branitelja 

Napisao: Mladen Pavković

Na kraju godine, obično se pojavljuju ankete: tko je najbolji, a tko najgori. Tko je učinio iznimno dobro djelo, a tko je radio, a ništa nije uradio. Koja pjevačica je najljepša, a koja “gleda u stranu”, itd., i tako redom.

Tim povodom, u ovu se akciju uključila i Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.). Naime, naši su volonteri unazad tri tjedna, diljem Lijepe naše, na ulici, u vlaku, ili putem telefona, pitali građane Republike Hrvatske , njih 555, koja je osoba za njih ličnost godine, odnosno tko je po njima najviše učinio za Hrvatsku tijekom 2014.-te, a vezano je uz politiku, gospodarstvo, sport, medije i mnoge druge grane.

Tako je “ličnost godine” postao samo jedan i neponovljivi – Đuro Glogoški, stopostotni hrvatski ratni vojni invalid, I. kategorije, jedan od organizatora prosvjeda branitelja u Zagrebu, koji je osvojio, od jedan do pet, ravnih 347 glasova. (Ostali, na žalost, nešto manje).

A iza Glogoškog su se plasirali:

2. Nevenka Topalušić, hrvatska Junakinja Domovinskoga rata, preminula za vrijeme prosvjeda u Zagrebu

 3. Obitelj pokojnog dr. Franje Tuđmana, na čelu s gospođom Ankicom Tuđman

4. Kolinda Grabar Kitarović, kandidatkinja za predsjednicu RH

5. Mons. dr. Vlado Košić, biskup sisački

6. Tomislav Josić, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara

7. Josip Klemm, dragovoljac Domovinskog rata, humanist, poduzetnik i također jedan od organizatora prosvjeda branitelja u Zagrebu

8. Ivan Aralica, književnik, scenarista i umirovljeni političar

9. Marijana Petir, zastupnica u europskom parlamentu, koja se bori da se Veljka Marića, nevinog hrvatskog branitelja oslobodi iz srbijanskog zatvora

10. Marko Perković Thompson, pjevač domoljubnih pjesama

11. Stanko Hrženjak, hrvatski vojni pilot

12. Kristijan Milić, redatelj najboljeg hrvatskog ratnog filma “Broj 55”

13.Velimir Bujanec, voditelji i autor tv-showa “Bujica”

14. Jakov Sedlar, redatelj, autor brojnih dokumentarnih filmova

15.Milan Ivkošić, novinar i publicist “Večernjeg lista”

16. Prof. dr. sc. Zvonimir Šeparović, predsjednik Hrvatskog viktimološkog društva i Hrvatskog etičkog suda

17. Mladen Markač i Ante Gotovina, hrvatski generali

18. Dr. Nela Sršen, humanist i dobrotvor, kandidatkinja za Nobelovu nagradu za mir

19. Josip Leko, predsjednik Hrvatskog sabora

20. Tihomir Dujmović, publicist

21. Miroslav Škoro, autor i izvođač pjesme “Od kud ti pravo” i drugih domoljubnih uspješnica

22. Akademik Josip Pečarić

23. Josip “Joe” Šimunić, nogometaš. hrvatski reprezentativac T

50 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Guest
  #1 Guest 7 siječnja, 2015, 20:13

  >>>>tek puno kasnije shvatili smo da je od strane Franceka kao umjetnoga generala vladao jaz spram onih koji jesu , za razliku od njega, bili adekvatno pokriveni svojim visokoškolskim vojnim obrazovanjem tj. koji jesu taj čin generala osnovano nosili.Francek nije trpio konkurenciju poglavito onih nadrukanim vojnim školovanjem i praktičnim operativim iskustvima……

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Guest
  #2 Guest 7 siječnja, 2015, 20:03

  BOJNIK>>>Vrhunski školovan i iskusan kadar hrvatske nacionalnosti ranga Generala bez ikakove zadrške i osobne računice odmah je prešao na hrvatsku stranu.Sjećam se i poziva F.Tuđmana u kojem on podoficirima odmah garantira status oficira/ časnika/ a oficirima maksimalno promaknuće tada u ZNG kasnije u HV….Ne bih imena no kasnije je Francek zanemario znanja i sposobnosti poglavito svih onih sa završenim vojnim akademijama svih rodova koji su bili nadrukani i praktičnim operativnim znanjima te krenuo slušati “” neke druge gusle””….mnoge smo polemike u tome smislu vodili sa Francekom no on je imao rezervne igrače,doslovce s Marsa pale , koje isto neću imenovati….

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Zambezi
  #3 Zambezi 7 siječnja, 2015, 16:09

  bojnik

  To je general Šimac koji pljuca po Glogoškom, a nakesao se para od privatizirane zaštitarske firme.
  Takvima Josipović daje odlikovanja, bivšim JNA oficirima.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. bojnik
  #4 bojnik 7 siječnja, 2015, 14:48

  e moj guest koliko je to pravih, skolovanih vojnika bilo na nasoj strani. 90% je to bilo ratnicki amaterizam. Vecina tzv hrvatskih kadrova iz bivse tzv JNA(SNA) nije bila voljna pristupiti narodnom otporu okupatoru, a dosta njih koji jesu su sabotirali obranu i kolaborirali sa neprijateljima. znate vi koji su to.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Teleoperater
  #5 Teleoperater 7 siječnja, 2015, 13:15

  Guest
  Što se baki htilo to joj se i snilo .

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Guest
  #6 Guest 7 siječnja, 2015, 12:33

  TELEOPERATER>>>>Ako si ti poput mene primao zapovijedi od F.Tuđmana direktno tada mi se javi na suočenje.Što se “gazde ” tiče on ne samo što me nije platio već me je u neloliko navrata POKRAO doslovce i to za svotu cca POLA MILIONA EURA……i Teleoperater …da ti kažem to da pisati istinu na temelju neoborivih činjenica ne znači nužno ikoga mrziti…..

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Teleoperater
  #7 Teleoperater 6 siječnja, 2015, 23:18

  Guest
  Zar te gazda tako malo plača da si nesretan i mrziš svaki simbol ove države, posebno branitelje dragovoljce ?
  Ona bajna vremena kad si se ladiškao na poslu i pjevušio ” alaj volim ovaj režim, plaća ide a ja ležim” su nepovratna prošlost.
  Trebao si imati hrabrosti i staviti glavu na panj kad je trebalo, ali si uronio u gotovanski san.
  Sada su ti svi krivi, osim tebe samog.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Guest
  #8 Guest 6 siječnja, 2015, 21:53

  KAŠIKARA>>>>ajd ne glumi boljševičinu dragovoljačku sakrivajući se iza solidarnosti spram onih koji traže kruha preko pogače a niti KAJZERICE dostojni nisu….

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Kašikara
  #9 Kašikara 6 siječnja, 2015, 21:30

  Guest

  Crvenoguzi provokator, zadužen u backstageu za provokativne navlakuše.

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Guest
  #10 Guest 6 siječnja, 2015, 16:12

  >>>>i da ti kažem BOJNIČE to da istinskome vojniku ,dakle onome tko je školovan i educiran biti VOJNIK u punom smislu riječi netreba ništa ,savršeno ništa za nasrnuti na neprijatelja .Naravno on jedino treba znati uporabiti ono što je izučavao na vojnim akademijama….Za likvidirati prvoga neprijatelja u smislu toga da se dočepaš prvog vatrenog oružja dovoljan ti je samo bilo koji SPRAY,makar i deodorans koji nađeš u bilo kojoj kući,kažem moraš biti educiran iz toga spraya učiniti BOMBU..onaj tko to nezna….? ?

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. Guest
  #11 Guest 6 siječnja, 2015, 16:00

  BOJNIK>>>>onaj istinski dragovoljac,bojovnik koji bi se našao u situaciji kako si ju ti gore opisao vratio bi se sa fronta i rafalnom paljbom likvidirao sve one plaćene logističare koji nisu osigurali normalno funkcioniranje ratnih operacija tj. svega što se u tome smislu podrazumijeva……osobno bih tako učinio i to bez ikakove grižnje savjesti…..a poslije kom opanci kom obojci…..u ratnim uvjetima PRIJEKI SUD jedino je rješenje za izdaju a ono što si ti opisao može se tretirati se kao VELEIZDAJA…..

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. Guest
  #12 Guest 6 siječnja, 2015, 15:47

  KOMPA>>.oni ISTINSKI INVALIDI nažalost nisu bili solventni te Dru DRAGI RUBALA a i ostalim Dr.ima, lopovima poput njega, nisu mogli dati mito-keš u ruke da bi tako ostvarili pravo koje ih pripada.No oni iz MUNKEN BOJNE kao i ostali foliranti imali su promtno KEŠ onoliko koliko je RUBALICA TRAŽIO te su tako odn. tim putem dobili ničim zasluženo i sjeli na proračun RH mjesečno i po 25 // dvadesetipettisućakuna//….Sasvim je razvidno da se ministar branitelja nečega puno boji kada on nije krenuo rasčistiti ,odvojiti zrno od kukolja …no ima dana i kad – tad netko će to morati učiniti….

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. Guest
  #13 Guest 6 siječnja, 2015, 15:12

  BOJNIK >>>>kako partizani tako i bojovnik hrvatske vojske GENERAL-PIJANAC po prezimenu KORADE..Nalokao se čovjek maligana sjeo za volan i doživio prometni udes pri tom izgubivši ruku…..dakako postao je vojni invalid dok istina nije izišla na vidjelo…..a takvih Koradea ima u HVIDRAe bar 90 % ,SVE LAŽNJACI….naravno imali su Dra Dragu RUBALU koji je sve riješavao “”ZA DOLLAR””….

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. Guest
  #14 Guest 6 siječnja, 2015, 15:05

  KAŠIKARA>>>sram tebe bilo ……e sada da ti kažem da je moj kolega ranjen pri istovaru streljiva u odori i sa mobilizacijskim pozivom u đepu no već punih 20 //dvadeset// godina vodi bitku po osnovi ostvarivanja stope invaliditeta koji mu je bila priznata te naknadno oduzeta…..i da ti kažem još i to …bio je na LATINICI….naravno moj frend nije LAŽNJAK već istinski te stoga on ima problema tamo gdje lažnjaci prolaze kako im volja…..

  Odgovorite na ovaj komentar
 15. Guest
  #15 Guest 6 siječnja, 2015, 14:59

  KAŠIKARA>>>> ti il si lud ili zbunjen ili pak i jedno i drugo….Pa zašto nisi preporučio liječenje mojem i našem komandantu Franji Tuđmanu posebice tada kada je bio na čelu akcije ” Labrador”…..

  Odgovorite na ovaj komentar
 16. Akademik
  #16 Akademik 6 siječnja, 2015, 08:48

  POREDAK NA LJESTVICI NIJE DOBAR
  Ne valja vam redosljed. Šta među tim časnim ljudima radi Leko, Ivkošić, Bujanac, Sedlar, Tuđmanovi na čelu sa drugaricom Ankicom, sekretaricom Koče Popovića…
  Kako možete na tako nisko staviti Gotovinu i Markača.Oni su trebali biti na prvom mjestu,pa onda Đuro i junakonja iz rata, koja je umrla na prosvjedu. Zapravo, možda je ona trebala biti na prvom mjestu.Ipak je ona dala život u borbi protiv Josipovića, Milanoiviča, Matića i ostale komunističeke gamadi!

  Odgovorite na ovaj komentar
 17. bojnik
  #17 bojnik 6 siječnja, 2015, 03:32

  jebi ga druze guest koliko bi ti ukokao cetnika (ako jesi kojeg) da ti nije na front imao tko dovuci municiju, hranu, cuvao ti zaledje ,zamijeniti te kad spavas itd. Te tvoje tirade su katkad na nivou losijeg puckoskolca.

  Odgovorite na ovaj komentar
 18. bojnik
  #18 bojnik 6 siječnja, 2015, 03:27

  ajde guest pojasni ti nama kako su borci (drugovi patlidjani)za veeeeeeeelikuuu srbiju aka jugosraniju zaradili svoje pemzije, narocito invalidi, pa pelenari, ono dva povjerljiva svjedoka i tako eto skoro 50. god zasluzni drugovi za hrvatski postratni pomor, otimacinu i pljacku za podanike svinjarske dinastije do danas uzivaju na grbaci skoro do kostiju oglodanog hrvatskog naroda..

  Odgovorite na ovaj komentar
 19. bojnik
  #19 bojnik 6 siječnja, 2015, 03:20

  dorotic ivan, ako ti smatras da su invalidi i veterani iz naseg proslog oslobodilackog rata od srboturske okupacije, pljacke i terora glavni generator hrvatskog ukupnog beznadja onda je tvoja inteligencija niza od kokosje ili ti zivis u totalnoj informativnoj izolaciji.

  Odgovorite na ovaj komentar
 20. kompa
  #20 kompa 6 siječnja, 2015, 03:03

  2Svi na zalost misle da ce izbori nesto promijenit. Ti bezbozni crvenoguzi su daleko spretniji da zadrze ono sto su pokrali nego je narod sposoban to od njih povratit. Osim toga oni ionako drze sve konce iz sjene i uvijek biva kako oni hoce bez obzira kogagod narod”Izabere”. Oni kreiraju javno mnijenje, oblikuju svijest narodu prema svojim potrebama, cak su ukljucili i najpoznatiju svjetsku agenciju pa preko kontroliranih medija sludjuju ionako izbezumljenu raju. Dok se vi medjusobno glodjete oni se ko kurvetine smiju vasim nevoljama jer su vecinom sociopati, bezosjecajni na patnje drugih.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code