ĐURO GLOGOŠKI OSOBA GODINE

ĐURO GLOGOŠKI OSOBA GODINE

31. prosinca, 2014.

glog

U anketi 555 hrvatskih branitelja 

Napisao: Mladen Pavković

Na kraju godine, obično se pojavljuju ankete: tko je najbolji, a tko najgori. Tko je učinio iznimno dobro djelo, a tko je radio, a ništa nije uradio. Koja pjevačica je najljepša, a koja “gleda u stranu”, itd., i tako redom.

Tim povodom, u ovu se akciju uključila i Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.). Naime, naši su volonteri unazad tri tjedna, diljem Lijepe naše, na ulici, u vlaku, ili putem telefona, pitali građane Republike Hrvatske , njih 555, koja je osoba za njih ličnost godine, odnosno tko je po njima najviše učinio za Hrvatsku tijekom 2014.-te, a vezano je uz politiku, gospodarstvo, sport, medije i mnoge druge grane.

Tako je “ličnost godine” postao samo jedan i neponovljivi – Đuro Glogoški, stopostotni hrvatski ratni vojni invalid, I. kategorije, jedan od organizatora prosvjeda branitelja u Zagrebu, koji je osvojio, od jedan do pet, ravnih 347 glasova. (Ostali, na žalost, nešto manje).

A iza Glogoškog su se plasirali:

2. Nevenka Topalušić, hrvatska Junakinja Domovinskoga rata, preminula za vrijeme prosvjeda u Zagrebu

 3. Obitelj pokojnog dr. Franje Tuđmana, na čelu s gospođom Ankicom Tuđman

4. Kolinda Grabar Kitarović, kandidatkinja za predsjednicu RH

5. Mons. dr. Vlado Košić, biskup sisački

6. Tomislav Josić, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara

7. Josip Klemm, dragovoljac Domovinskog rata, humanist, poduzetnik i također jedan od organizatora prosvjeda branitelja u Zagrebu

8. Ivan Aralica, književnik, scenarista i umirovljeni političar

9. Marijana Petir, zastupnica u europskom parlamentu, koja se bori da se Veljka Marića, nevinog hrvatskog branitelja oslobodi iz srbijanskog zatvora

10. Marko Perković Thompson, pjevač domoljubnih pjesama

11. Stanko Hrženjak, hrvatski vojni pilot

12. Kristijan Milić, redatelj najboljeg hrvatskog ratnog filma “Broj 55”

13.Velimir Bujanec, voditelji i autor tv-showa “Bujica”

14. Jakov Sedlar, redatelj, autor brojnih dokumentarnih filmova

15.Milan Ivkošić, novinar i publicist “Večernjeg lista”

16. Prof. dr. sc. Zvonimir Šeparović, predsjednik Hrvatskog viktimološkog društva i Hrvatskog etičkog suda

17. Mladen Markač i Ante Gotovina, hrvatski generali

18. Dr. Nela Sršen, humanist i dobrotvor, kandidatkinja za Nobelovu nagradu za mir

19. Josip Leko, predsjednik Hrvatskog sabora

20. Tihomir Dujmović, publicist

21. Miroslav Škoro, autor i izvođač pjesme “Od kud ti pravo” i drugih domoljubnih uspješnica

22. Akademik Josip Pečarić

23. Josip “Joe” Šimunić, nogometaš. hrvatski reprezentativac T

50 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Brumm
  #1 Brumm 11 siječnja, 2015, 15:50

  Onoga trenutka kada se desi okolnost da neki portal npr.PORTAL TJEDNO :HR krene reducirati slobodu govora i mišljenja u komentarima s jedne strane dok nasuprot tome dopušta one komentare koji u sebi sadrže govor mržnje i ratno huškačke sugestije te otvorene pozive na rušenje legalno izabrane vlasti u RH, u svim njenim segmentima, tada to svakako treba biti zvono za uzbunu onim službama koje jesu nadležne riješavati istu problematiku a na način tome primjeren….

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. bojnik
  #2 bojnik 9 siječnja, 2015, 14:04

  @zambezi nazalost ima takovih puno koji su se na lak nacin docepali imovine i novaca i onda raji prodaju price o svojoj skromnosti, solidarnosti, poticu kod drugih savjest. U nas Hrvata je takovih licemjera na tone. Doklegod ta banda koja je na vlasti mlati toliku lovu za guranje naroda i drzave u propast invalidi oslobodilackog rata od srboturske okupacije, terora i eksploatacije trebali bi po zaslugama za narod imati 3 puta vece invalidnine nego ta gamad ima place, jer se ta gamad ionako ilegalno(lopovstinom) dobrano namirila pa popuje o postenju. Tko o cemu cigo o postenju.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. bojnik
  #3 bojnik 9 siječnja, 2015, 13:53

  @ Petar Simac prvo ja bih se sramio da mi se ime spominje u tom komi partijskom biltenu, a drugo ja se sramim te nakazne srbocetnicke komi jugo bratije sa hrvatskim izdajicama koji su na vlasti.. I na kraju ti bi se trebao sramiti tako mizernog intelekta kad prihvacas da je to u redu danas da osoba tvog statusa prima tako mizernu invalidninu(ne znam tvoj slucaj) dok se crvenoguzi drugovi razbacuju na sve strane narodnom imovinom i narodnim novcima kao da se natjecu tko ce vise razjebat drzavu. Ako je to to za sto si se ti borio onda covjece ti nisi normalan. Pa gdje si ti to vidio da se ljudi bore za nesto da im bude gore?

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Zenga
  #4 Zenga 9 siječnja, 2015, 12:00

  Čudne su te mirovine. Ja mislim da bi stopostotni invalidi trebali imati iste mirovine. General Šimac tvrdi da je njegova mirovina 6200 kuna. Ne znam zašto bi se sramio da ima više. Pa zaslužio si više. Ako saborski zastupnici i diplomati imaju mirovine više od 10 tisuća kuna, zašto bi naši generali imali manje.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. olujaaa
  #5 olujaaa 9 siječnja, 2015, 10:32

  Ma odlično. U potpunosti podržavam ovakvu anketu. Samo j…vjetri mogu pričati drugačije. Bravo, bravo, bravo.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Guest
  #6 Guest 7 siječnja, 2015, 20:36

  >>>>razvoj situacije kasnije je rezultirao time da je Francek smišljeno krenuo dijeliti generalske i ine činove kako običnim civilima tako i mnogim drugima a iz razloga što je sam sebi umislio da je on maršal Tito koji je na čelu NOBa.Takvim razbacivanjem PONIZIO je znanja i sposobnostisvih onih istinskih generala pokrivenim vojnim visokoškolskim obrazovanjem kojima materijalna strana u prošlome ratu nikako i ni na koji način nije bila ideja vodilja za priključiti se ZNGu,domobranstvu ,kasnije HVu.Dakle BOJNIK i TELEOPERATER hoćete li još činjenica il ste bar malo shvatili što je pisac GUEST želio podvući….? !

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Guest
  #7 Guest 7 siječnja, 2015, 20:23

  TELEOPERATER>>>>za sve moje tvrdnje postoje dokazi.Možda sanjaš ti a možda i tvoja bakica no ja zasigurno NE…I kamo sreće da sve što pišem nisam nikada doživio posebice ne one sekvence o kojima dok sam živ zucnuti neću….

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code