Dino i Šaban podelili Srbiju!

Dino i Šaban podelili Srbiju!

26. studenoga, 2011.

dino-v

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić oborio rekord prepunivši “Sava Centar”, dok je bošnjački muzičar Dino Merlin započeo postavljenje rekorda u “Areni”.

Ipak Šaban je sinoć odneo pobedu na domaćem terenu nad dugo najavljivanim Merlinom, bar kada je reč o broju poznatih koji su prisustvovali koncertima. Međutim, popularni Dino ipak je okupio veći broj srpske publike u “Beogradskoj areni” koja ga je čekala više od 20 godina.
I dok su se u prepunom “Sava Centru” smenjivale suze i smeh, a publika u delirijumu slušala večne hitove velemajstora koji je svoj koncert počeo tačno na vreme, u “Beogradskoj areni” atmosfera je bila istovetna, ali sa kašnjenjem od jednog sata.
Opuštajuća atmosfera na Šabanovom koncertu koji je obezbeđivalo samo malobrojno osoblje “Sava Centra” u potpunosti se razlikovalo od situacije u “Areni” u kojoj je sve vrvelo od policije. Tako je do ulaska u salu “Arene” beogradska publika čekala u ogromnim redovima sat vremena, a potom pretrpela rigorozna pretresanja, dok su dame bile prinuđene da sadržaj svoje torbe izruče u kantu za smeće. Nekoliko minuta pred izlazak Dina Merlina na scenu pripadnici žandarmetije pretresli su sve prostorije “Beogradske arene”, a tri osobe u alkoholisanom stanju su uhapšne pred početak koncerta. Oba spektakla i u “Sava Cenru” i u “Areni” protekli su bez nereda iako su ekstremističke organizacije mesecima unazad najavljivale nerede na koncertu Dina Merlina.

 

Sa verom u novi početak Dino Merlin sinoć je započeo svoj koncert pred prepunom “Beogradskom arenom” otpevavši simboličnu pesmu “Ispočetka”, a potom otkrio da je u Srbiju došao iz dosade.

– Dobro veče Beograde! Dobro došli dobri ljudi! Ovo je za mene velika čast da vam pevam posle ovako dugog puta. Ja sam u godinama kada mi je mnogo dosadno, pa sam pitao jednog dragog prijatelja šta da radim. Rekao je :” Idi u Beograd, tamo je spektakl!”- na samom početku ispričao je Merlin beogradskoj publici I potom otpavao pesmu “Halima”.
Posle kašnjena od sat vremena i gromoglasnog zviždanja i dozivanja publike, Merlin je izašao na binu iako su mu neobične dimije ograničavale kretanje izveo akrobatsku tačku sa čašama, a potom započeo koncert. Publika mu je očigledno sve oprostila i na nogama uz gromke aplauze pozdravila svaki hit koji je otpevao. Telefoni u mraku sijali su tokom Dinovog izvođenja pesme “Ja potpuno trijezan umirem” i “Nedostaješ”. Zaljubljene parove posebno je dirnula pesma “Kad si rekla da me voliš”, a sve ostale “Sve je laž” i “Lažu me”. posle više odtri sata I dva bisa Edin Devišhalidović završio je prvi koncert u Beogradu sa porukom publici da se vraća sutra, prekosutra I zauvek.

 

Željko, Milan i Vesna uz Merlina!

Ličnosti sa srpske javne scene koje su požele da čuju hitove dugo iščekivanog Dina Merlina sinoć su popunile vip lože, a među prvima došla je Vesna Zmijanac sa ćerkom Nikolijom koja je sa pevačem otpevala “Jorgovane”. Željko Joksimović je sa svojom devojkom Jovanom izazvao je pravu pometnju kada je sa bošnjačkim umetniko otpevao pesmu “Supermen”, a Ivana Banfić duetom “Godinama”. Političara je na koncertu Dina Melina bilo malo, jedini nihov predstavnik bila je Jelena Trivan, portparol Demokratske stranke, a iznenađenje je bila Nataša Kandić osnivač fonda za ljudska prava u Srbiji, ali i Danica Drašković. Milan Stanković bio je deo publike I uživao u muzici popularnog Dina, kao i Goran Karić i Ivana Selakov.

 

 

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić održao je sinoć koncert za pamćenje u prenunoj sali Centra „Sava“, u kojoj je bilo preko pet hiljada ljudi čime je na samom startu obori rekord u poseti ove dvorane. Naime, posle četrdeset godina bogate karijere doajen narodne muzike više od dva sata držao je na nogama publiku koja je sve vreme u glas pevala njegove sve pesme, počevši od numere „Sa namerom dođoh u veliki grad“, sa kojom je započeo spektakl, pa sve do najnovijih hitova. Odeven u svečanom odelu, za koje je inače bila zadužena njegova ćerka Ilda, koja se konsutovala sa mamom i sestrom šta njenom tati najlepše stoji, pevač je sve vreme pozdravljao okupljenu masu i svoje mnogobrojne kolege koje su bile smeštene na velelepnoj sceni, a koje su ga zdušno sve vreme podržavale aplauzima. Prvo iznenđenje za publiku ali i za samog Šabana desilo se nakon samo pola sata koncerta kada je pevač raskošnog glasa Haris Džinović iznenada izašao na scenu i otpevao zajedno sa Šaulićem pesmu „Sneg je opet Snežana“, što su fanovi ali i sam domaćin večeri pozdravili gromoglasnim aplauzom. Ništa manja euforija nije bila ni kada je na binu izašla pevačeva ćerka Ilda koja je otpevala dve pesme a potom se i zahvalila svima koji prate rad njenog oca i idola. Posle ćerkinog nastupa, Šaban se opet priključio raspevanoj masi sa kojom je nastavio u glas da peva svoje velčike hitove poput „Kako si majko, kako si oče“, „Ako me tražiš u nekom drugom“, „Utjeha“, a onda je napravio jedan omađž pesama koje je posvetio svojoj porodici, tako da su na red došle numere „Gordana“, „Sanela“, „Mihajlo“.
Osim Ilde, kralj narodne muzike imao je goste iznenađenja, pa su mu tako društvo na bini pravili Mirko Kodić, Snežana Đurišić, Mića Nikolić i Zorica Brunslik.
Da je puna dvorana uživala u koncertu, dokaz je i to što su Šaulića tri puta vratili na bis, zanimljivo i nesvakidašnje bilo je to da su tapkaroši umesto prodavali, otkupljivali karte.

 

Političari i pevači podržali kralja

U prepunom Centru „Sava“ okupile su se mnoge javne ličnosti koje su podržale, slobodno se može reći omiljenog kolegu, a u prvim redovima primetili smo i prvu postavu SPS-a, ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića, ministra infrakstature Milutina Mrkonjića, predsednicu parlamenta Slavicu Đukić Dajanović. Uz njih bili su i estradni umetnici, pevača Vlada Georgijev, Lepa Lukić, Dejan Matić, Žika i Dajana Jakšić, Sanja Đorđević, Buba Miranović, Zlata Petrović, Peja, Šeki Turković i još puno njih.

 

Sanela i Bata prvi put zajedno u javnosti!

Šabanova ćerka Sanela Šaulić iako je oko godinu dana sa fudbalerom Zoranom Batom Mirkovićem u ljubavnoj vezi, oni su se tek sinoć na koncertu kralja narodne muzike javno pojavili i sedeli jedan pored drugog. Da li je golupčićima dosadilo da se kriju od javnosti ili su shvatili da je ovo idealna prilika da pokažu svima koliko se vole, ne znamo, ali su u svakom slučaju jako lep par.

Izvor:alo.rs

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code