DEVET GODINA OD UHIĆENJA ANTE GOTOVINE

DEVET GODINA OD UHIĆENJA ANTE GOTOVINE

8. prosinca, 2014.

uhicenje-na-kanarima-tko-je-izdao-antu-gotovinu-504x335-20080310-20101019005209-71837

Još se krije tko je pokupio nagradu

Napisao: Mladen Pavković

Prošlo je devet godina od sramnog uhićenja generala Ante Gotovine (7. prosinca 2005.). Uhićen je na Kanarskim otocima u Španjolskoj. Haaški sud ga je nakon toga osudio na drastičnu kaznu od 24 godine robije, a potom i pravomoćno – oslobodio.

Međutim, sve se to zna. Ali, ni nakon toliko godina još je uvijek nejasno i ne zna se: kome je pripala nagrada SAD-a od čak 5 (pet) milijuna dolara, odnosno tko je dobio ovaj iznos, zbog toga što je njegova informacija dovela do uhićenja ili osude Junaka hrvatskog Domovinskoga rata? Onaj tko je izdao generala stekao je uvjet i za zaštitu svoga identiteta i preseljenja svoje obitelji. Ne zna se ni tko je “pokupio” 350.000 kuna koje je tada ponudilo Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske, i to za obavijest i o njegovu kretanju i skrivanju.(sic!)

Također se ne zna tko su bili oni koji su iz Hrvatske, poput divlje zvijeri, progonili nevinog generala, njegovu obitelj, prijatelje i suborce. Naime, mnogi Hrvati, pretežno hrvatski branitelji, ali i oni koji su pisali o njegovoj sudbini (i cijelo vrijeme tvrdili da je riječ o nevinom čovjeku) imali su velikih problema. Samo u jednom mjesecu, u želji da pronađu generala, hrvatska policija je znala pretresti i više od dvije tisuća kuća, stanova i vikendica, a o broju onih koji su privedeni na tzv. informativne razgovore da i ne govorimo.

IDENTIFICIRATI, LOCIRATI I TRANSFERIRATI

Gdje su sada ti i što rade svi oni koji su poput Vladimira Šeksa ponosno uzvikivali da hrvatskog generala treba: identificirati, locirati i transferirati? Gdje je sada Carla del Ponte, koja je baš zahvaljujući progonu nevinog Gotovine napravila svjetsku karijeru, a koju su predstavnici tadašnje vlasti u Hrvatskoj dočekivali kao “kraljicu”?

Gdje su svi oni koji su uhićivali ljude samo ako je netko postavio generalov poster, nosio majicu s njegovom fotografijom ili pak javno slavio njegovo ime?

Nakon što je Gotovina oslobođen, svi su se progonitelji sakrili, primirili. Čini se kao da su u zemlju propali. Ali, vraga. Isti ti sada, na žalost, priča se, progone ostale hrvatske branitelje. I one koji jesu i one koji nisu krivi. Nismo čuli ni da je jednom od njih pala vlas s glave, da je barem dobio kaznu za “parkiranje”. Ili da se jednostavno ispričao. Preko svega se prešlo kao spužvom preko ploče. Bilo, pa prošlo!

Ma nemoj!

RASPISATI POTJERNICU ZA PROGONITELJIMA

A optužnica protiv Ante Gotovine bila je optužnica protiv državnoga i vojnoga vodstva Hrvatske na čelu s predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, a sa samim time i optužnica protiv cijeloga hrvatskoga naroda i cijele Hrvatske kojom se željelo Domovinski rat pretvoriti od našega ponosa u našu sramotu i zločin.

Sada bi trebalo raspisati potjernicu za onima koji su progonili Gotovinu (sjetite se samo sa kakvom strašću su to činili) te za sve one koji ih pronađu ponuditi novčanu nagradu.

Željni smo ih vidjeti i čuti.

Iduće godine bit će deseta obljetnica od sramnog uhićenja Junaka Domovinskoga rata, pa bi je mogli “zajedno” i proslaviti, tim više što je ne mali broj sramnih progonitelja baš zahvaljujući Gotovini i napredovao u svojoj službi.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
 1. Akademik
  #1 Akademik 19 prosinca, 2014, 06:16

  Gospon ‘guest’ ocito je da niste shvatili u kakvom svijetu sad! zivimo. Znajte da se u svim zemljama i ovisno o mogucnosti i obrazovanosti tajnih sluzbi otvaraju ‘dossier’i za svakog gradjanina pa bilo to u smislu ‘pozitivne ili negativne hipoteze’. No, najvise se pozornosti daje onima koji na bilokoji nacin utjecu na javnost. I sto vise djeluju, veci je nadzor nad njima. Posebno veliki interes posvecuje se onima koji se obracaju drugima preko elektronskih medija. Specijalne sluzbe lako identificiraju svakog od onih koji sudjeluju u razgovorima ili u svadji i sve sto im ‘zapne za oko’ oni stave u trajnu memoriju i ne samo stoga da znadu u cemu se sastoji geneza pojava koje su utkane u najrazlicitije subverzivne a osobito teroristicke djelatnosti. Pa kad nekoga odluce ‘udariti po prstima’ oni to cine tako kako ce tim udarcem neutralizirati napasnika ili pak dati vecu vaznost razboritim sudionicima u formiranju javnog mnijenja. Sad znate cemu se izlazete i kad lazete i kad ne lazete.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Guest
  #2 Guest 18 prosinca, 2014, 18:20

  AKADEMIK>>>Sve gore navedeno pada u VODU kada cijenjena gospoda stručnjaci grafolozi,istražitelji ,psiholozi kao i psihijatri krenu ulaziti u nečiju strukturu ličnosti i to iz jednog jednostavnog razloga a taj je da ipak mnogi jesu educirani ” ploviti međunarodnim vodama” na način da ne povrijede integritet teritorijalnih voda bilo koje Države….metaforički rečeno…. pa čak i u slučaju da povrijede integritet teritorijalnih voda nebi bili baš toliko naivni djelovati a da nemaju unaprijed smišljenu sigurno provedivu odstupnicu.Jer ipak uza sve ostalo ima onih koji to hoće, žele i smišljeno rade…..Identitet X osobe u tome je sasvim irelevantan…..

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Akademik
  #3 Akademik 18 prosinca, 2014, 08:37

  Nista nas tako tocno je definira koliko rijeci koje uputimo na racun nekog drugoga. Grafolozi u oblicima slova koje pisemo uocavaju specificnosti nase psihologije, a u rijecima koje inace izgovorimo ili napisemoi na racunaru strucnjaci takodjer mogu otkriti kako nase svijesne tako i nesvijesne odlike nase i svijesti i podsvijesti. U specificnostima naseg nacina izrazavanja iskusni karakterolozi citaju i ono sto pokusamo presutjeti ili skriti a i ono sto namjerno izoblicujemo. Tu se ne radi o nekom ‘hoby’ju – takav uvid u svojstva osobe traze nerijetko i suci istrazivaci od sudskih vjestaka. Na to mozda maskirani ‘interventi’ u ovim reakcijama na objavljene priloge po tabloidima ni ne pomisljaju, ali kako je prilicno lako otkriti njihov pravi identitet, vrijeme je da shvate da tako sami sebe skidaju do gola, a ne samo da odlazu maske iza kojih su se naivno pokusali sakriti. Neki tamloidi su namjerno tako slozeni da posluze kao – klopke za napasnike.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Guest
  #4 Guest 17 prosinca, 2014, 17:15

  >>>>No AKADEMIK>>>nakon uvoda htio sam ti reći ,primjetivši da se koristiš Latinskim…..Dakako znanje Latinskog odražava razinu usvojenih znanja odn.educiranost u akademskome smislu no ipak ako me jesi pratio ovdje već si mogao primjetiti da jesam pisao što je ustvari Latinski i tko ga koristi.Koriste ga naime, između svih ostalih, kvazi egzorcisti i to u crkvenim prostorima a bez da su razlog korištenja istoga ikada objavili ako nikome drugome ono stadu svome.Latinski je naime u smislu verbalne komunikacije nametnuo sam Sotona i svatko onaj tko ga koristi pristaje na njegove uvjete makar osobno zapravo ništa o tome nezna.E sad ,svakome na volju…

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Guest
  #5 Guest 17 prosinca, 2014, 17:02

  AKADEMIK >>>Vrlo bih rado ovdje napisao nešto o tebi ,dakako ništa loše.naime ,ušao ti jesam u strukturu ličnosti i sada točno znam što razmišljaš odn. na što točno ciljaš svakim svojim objavljenim postom,rečenicom bilo prostom ,proširenom ili pak složenom.Ipak psihologija radi svoje onima koji se znaju njome služiti ,naravno uz adekvatnu edukaciju kao i koristeći iskustvo stečeno u tome pravcu.Nisam psiholog ,odmah ti kažem iako sam predmet polagao i to u dva različita smijera….AKADEMIK…piši ,samo piši,interesantno mi je tebe čitati….

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Akademik
  #6 Akademik 17 prosinca, 2014, 07:01

  POZOR: Sam Churchill j, nakon rata, izjavio da ‘nema vjecitih ni saveznika ni neprijatelja’. Jednom ce biti – i ne samo poput u Vaticanu – otvoreni arhivi o zlu koje je covjek nacinio covjeku a onda koristio ‘zakon’ koji kaze: Pobjednik pise povijest – Vae victis! Ludost je poput bolesti – zna se prosiriti u pandemiju ali i – nestati. Prezivjeli su postali imuni na recidivu ‘kuge, gladi i rata’. Ljudska plasma vec sad zna da je cilj nase povijesti – sloboda moguca samo putem istine. Blizu smo vremenu kad ce sav ljudski rod traziti istinu da nadidje ludilo megalomana i nekrofila. POZOR: proucite dobro sudbinu poljskog emigranskog vodje Sikorskog da znate do koje granice su saveznici ujedno i prijatelji. Hrvati su jedan od rijetkih naroda koji ce se prati od svojih izroda i izdajnika, a ne pred svijetom koji nam je nacinio toliko zla i stete. Mi cemo ostati zauvijek – svjedoci vremena ovoga. Pred sudom povijesti koji izrice Bogom blagoslovljeni pravorijek protiv kojeg nema priziva.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Guest
  #7 Guest 15 prosinca, 2014, 18:58

  U svezi svih mojih posteva objavljenih na ovome portalu a koji se temelje na istinitim činjenicama koje nije moguće pobiti ama baš ni na koji način skrećem svima pozornost na to da jesam nedavno ovdje napisao da su pok.F.Tuđman i još neki namjerno radio aktivno ozračeni .Evo,upravo sada na jednom drugom portalu o tome se izjašnjava General – BUS” D ” KATEGORIJE,po nadimku Rolls Roys koji tvrdi to isto tj. da jesu pok.F.Tuđman kao i Gojko Šušak OZRAČENI….. Dakako BUS generala “D” kategorije ne poznajemm osobno iako cijenim njegovo šofersko zalaganje u smislu grebanja za čin kao i svekolike privilegije u svezi toga.Dakako mogu reći i to da sam u životu između ostalog i ja bio ŠOFERČINA te struku rečenim ne ponižavam.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Guest
  #8 Guest 15 prosinca, 2014, 18:44

  JEDNOME NICKU OVDJE >>>>>Poručujem tj. dajem na znanje da koji god NICK na sebe navukao bit će po meni identificiran .Dakako ista osoba ni na koji način nije upućena u ono što ja zapravo jesam.Sliku o sebi koju jesam ovdje ciljano stvorio nikako i ni na koji način nemože biti relevantna odn. identična poimanju onih koji mene jesu kao takvoga prihvatili.Ne sporim to da isti”” NICK na treću potenciju”” možda i zna moje generalije no to jedino u slučaju ako pripada ili je pripadao onoj populaciji koja je to dužna znati a u svezi opisa svojega radnog mjesta.Dalje tko god da se krije iza tih nickova trebao bi znati da sam osobno a u smislu rečenog ispred njega bar dvije decenije i to sa sasvim konkretnim iskustvima.Izbjegavam ovdje na komentarima služiti se terminologijom koja je tome primjerena ,dakako iz sasvim opravdanih razloga.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Guest
  #9 Guest 15 prosinca, 2014, 16:30

  Ipak ,izjasni se nešto konkretnije jer danas se procesuira sve i svakoga o čemu tisak uredno izvješćuje.Nisam baš identificirao na koje građane ti misliš……

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Guest
  #10 Guest 15 prosinca, 2014, 16:26

  SOKRAT>>>> Izvrćeš činjenice u nastojanju da izmijeniš smisao onoga što tvrdim u svojim postevima .PONAVLJAM .Napisao jesam da je Hrvatska napadnuta i to od dijela JNA a u kojem su redove zbili svi oni kojima je ideja vodilja bila stvaranje Velike Srbije a istima su asistirali naši hrvatski ” junaci”…..I sjeti se kada si mijenjao Yugoslavenske registarske pločice na osobnom automobilu.To smo činili svi započevši tek na Proljeće 1992.Eto do tada jesu na teritoriju RH važili svi zakoni i propisi a u okviru SFRJ i to bez obzira što je Sabor RH 1990 raskinuo sve ustavno-pravne sveze sa ex državom.

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. Guest
  #11 Guest 15 prosinca, 2014, 16:17

  MIRKO VIDOVIĆ>>>Ne bavim se nikakovim ispipavanjima po osnovi bilo kakove ideologije.Sve što pišem to pišem iz osobnih razloga a na temelju svih relevantnih saznanja kao i činjenica sakupljanih, decenijama unatrag, koje ni na koji način nije moguće pobiti.

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. sokrat
  #12 sokrat 15 prosinca, 2014, 15:38

  guest vidis neke gradjane iz te gradjanske borbe je dozvoljeno procesuirati, a neke ne obzirom tko su favoriti rezisera borbi. Gradjani obicno imaju pogresnu percepciju ciljeva reziranih borbi, pa su u stalnim sukobima sa reziserima.

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. sokrat
  #13 sokrat 15 prosinca, 2014, 15:31

  Eto guest nije bio rat jer nije bio navjesten. Mi smo dakle sudjelovali u gradjanskoj borbi (po definiciji belog jove i one govnare zmijskog pogleda serselicke) u kojoj su gradjani srbije uz pomoc nekih gradjana Hrvatske i kako ti kazes neutralne vojske pokusavajuci prosiriti zivotni prostor za gradjane srbije, koji su popusili, ali samo prvo poluvrijeme. Kako vidimo gradjani srbije u drugom poluvremenu potpomognuti nekim mocnim gradjanima izvanka vode preko njihovih eksponenata kao beli jova i drugovi. Kako ce gradjanska hrvatsko-srpska borba zavrsiti to samo dragi Bog zna. Stagod bila istina cinjenica je da nas srbadija ne bi tako olako pustila iz bratskog zagrljaja, jer su se 70 godina radjali, hranili, izivljavali na nama i umirali i sahranjivali se na nas racun. E tko bi takovu sisu lako pustio?

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. Mirko Vidovic
  #14 Mirko Vidovic 15 prosinca, 2014, 07:45

  ‘Guest’! Ne diraj u lava dok spava.

  I prestani s udbaskim ispipavanjem tamo dokle tvoja ruka ne moze doprijeti na kad b imao ljestve.

  Odgovor na sva takva pitanja dobit cete i to po sluzbenoj liniji prije nego li to imate i na kraj vase pameti.

  Odgovorite na ovaj komentar
 15. Guest
  #15 Guest 14 prosinca, 2014, 18:09

  AKADEMIK>>>>Sa aspekta analitike KoGa/ vojne kontra obavještajne/ i dalje tvrdim /usprkos WIKIPEDIJI / kao i nasuprot bilo čijoj tvrdnji to da nas niti je napala ex JNA a niti je Rat bio RAT .Svoje sam tvrdnje u tome kontekstu izneo i objasnio u predhodnim postevima.Dakako moram podvući da moje osobno ,privatno mišljenje, može biti sasvim suprotno od toga što bi KoG mogla u tome pravcu zaključiti. Dakle,stručna je analiza jedna sasvim različita situacija od bilo čijega osobnog mišljenja pa tako i mojega.

  Odgovorite na ovaj komentar
 16. Guest
  #16 Guest 14 prosinca, 2014, 17:36

  >>>>Sam obim oštećenja Banskih Dvora dokaz je koji ide u prilog tome jer su isti neznatno oštećeni a u odnosu na udarnu moć borbenih aviona koji su u tome sudjelovali.Poznato je da borbeni avion u niskom letu postiže maximalan efekt borbenoga djelovanja posebice u uvjetima gdje nema nikakve protuavionske obrane.Upravo je tada tamo tako i bilo.Dakle 3 ili 4 aviona u takvim su uvjetima mogli sravniti ne samo Banske dvore već i pola Zagreba.>>>>

  Odgovorite na ovaj komentar
 17. Guest
  #17 Guest 14 prosinca, 2014, 17:19

  AKADEMIK >>>Istina je to da tebi doista ni na koji način nemogu osporiti mnoge činjenice koje si u svojim postevima iznio.Posebice sam suglasam sa tobom kada tvrdiš to da je kojim slučajem ex jna htijela likvidirati F.Tuđmana da bi to vrlo lako bila i učinila.No ,oni to nisu htjeli učiniti jer kako bi oni poništili onoga s kojim jesu bili u izvanredno dobrim službenim i prijateljskim odnosima .Dokaz je tome svakako i raketiranje Banskih dvora jer u kritičnome momentu F.Tuđman i najbliži suradnici bili su u debelo zaštićenom skloništu što znači da su točno znali što se i kada ima zbiti.>>>>

  Odgovorite na ovaj komentar
 18. Akademik
  #18 Akademik 14 prosinca, 2014, 06:44

  UPUTA: Uzmemo li u obzir da je Mesic pljackao Hrvate Australije pjevajuci ‘Juru i Bobana’ shvatit cemo dvolicnost dijalektickih manipulatorsa: Da je ‘vazduhoplovstvo’ JNA islo za tim da ubije Tudjmana i Antu Markovica, oni bi to ucinili bilo prije bilo kasnije, ali Tudjman je prema Sarinicu, isao Milosevicu na noge u Karadjordjevsko loviste a da nitko na njega nije uspjerio ‘nisan’. Vrhovni komandant JNA je raketiranjem Banskih dvora zapravo najavio Rat Hrvatskoj. Ta dvolicnost se je kasnije pokazala i politikom Franje Tudjmana, koji je Mesica nakon ‘vritnjaka’ u Beogradu imenovao – glavnim tajnikom njegovog HDZ, umjesto da ga zgazi nogama zbog izdaje Vukovara, kako je to ucinio s puk. Dedakovicem zbog – obrane Vukovara. No, mi smo pozorno i u podrobnosti pratili sve sto se je dogadjalo u Generalstabu JNA i – samo dva dana nakon raketiranja Banskih dvora, dovrsili smo svoj STRATESKI PLAN OBRANE HRVATSKE koji je bio doslovno primjenjivan kao obrambeni bedem navalnoj napasti JNA.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code