DEMANTIJ GRADONAČELNIKA ZAPREŠIĆA

DEMANTIJ GRADONAČELNIKA ZAPREŠIĆA

14. prosinca, 2012.

Poštovani,

U tekstu pod naslovom „Gradonačelnik krade poklone“ objavljenom na Vašem portalu Tjedno.hr  9. prosinca 2012. godine, iznesen je niz netočnih informacija te sukladno Zakonu o medijima tražimo objavu demantija.

Riječ je o pismu majke Silvane Perić u kojem se iznose teške optužbe na račun zaprešićkog gradonačelnika Željka Turka. Između brojnih neistina, kojima se očito željelo naštetiti ugledu gradonačelnika, gospođa tvrdi kako Grad nije organizirao podjelu poklona za svetog Nikolu za djecu koja nisu uključena u vrtićki program.

Grad Zaprešić, već 10 godina u suradnji s mjesnim odborima, dječjim vrtićima i školama organizira nabavu i podjelu poklona za svu djecu s prebivalištem na području grada Zaprešića do 10 godina starosti.

Podjela darova za djecu koja su uključena u vrtićki program organizirana je u vrtićima, a za učenike nižih razreda u školama. Za djecu do 7 godina starosti, koja nisu uključena u vrtićki program, podjela poklona se organizira prema utvrđenom rasporedu s kojim su građani na vrijeme bili upoznati.

U gradskom mjesečniku „Zaprešić“ (kojeg građani dobivaju besplatno u svoja kućanstva) bilo je najavljeno da će raspored podjele darova povodom svetog Nikole biti objavljen na Internet stranici grada www.zapresic.hr. Raspored je objavljen na web stranici 3. prosinca 2012., ranije su tiskani plakati na kojima se točno vidi gdje i kada je organizirana priredba za pojedini gradski mjesni odbor. Roditelji su pozivani da djecu dovedu na priredbe i da dođu po poklone također putem Radio Zaprešića i Televizije Zaprešić.

Sve priredbe za djecu koja nisu uključena u vrtićki program održane su prema najavljenom rasporedu.  Odaziv djece bio je velik, o čemu su izvijestili i svi lokalni mediji.

Dakle, majka se trebala samo informirati i s djetetom doći na priredbu. Pokloni su bili osigurani, ponavljam, za svu djecu do 10 godina starosti.

Nadamo se da ćete objavom demantija barem djelomično umanjiti štetu koju ste nam objavom ovog pisma nanijeli.

Srdačan pozdrav,

Viša stručna suradnica

za odnose s javnošću i protokol

                    Jelena Košec, dipl. novinar

Prilog:

1.       Plakat s programom dodjele poklona za djecu koja nisu uključena u vrtićki program

2.       Dokaz objave na Internetu

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code