DEMANT JAGODE JAGNJIĆ MARKOVINOVIĆ

DEMANT JAGODE JAGNJIĆ MARKOVINOVIĆ

1. lipnja, 2012.

forumzena 

Obraćam Vam se kao punomoćnik moje stranke, gospođe Jagode Jagnjić Markovinović iz Zagreba , Božidara Magovca 15 , a temeljem punomoći koju Vam dostavljam u privitku ovog dopisa , u vezi s člankom objavljenim  na Vašem portalu TJEDNO  dana 05. svibnja 2012. god. pod naslovom :» S  LJUBAVNIKOM PRED AUTISTIČNIOM SINOM.»  koji potpisujete kao autor . U skladu s čl. 40.,41., i 42., Zakona o medijima ( Narodne novine br. 59/04) zahtjevam da  u prvom slijedećem postavljanju  novosti i članaka na Portalu, bez promjena i  dopuna, na istom ili istovrijednom mjestu i na isti i istovrijedan način objavite  ispravak netočno objavljene informacije.

U navedenom članku iznosi se niz neistinitih navoda o privatnom životu  gopodje Jagode Jagnjić Markovinović i protivno etici i  propisima o zaštiti privatnih podataka u javnosti, iznose podaci o  osobama  i izravno povezuje privatni život s društvenim angažmanom  moje klijentice . Pri tome se koriste  simboli i logo stranke u kojoj je imenovana aktivna i na taj način sugerira da se odnosi iz privatnog života referiraju i na  njen društveni rad u stranci čiji je član.

Izrijekom se navodi, pozivajući se na članak koji je  krajem 2011. god.  izašao u dnevniku 24 sata, a u kojem je objavljeno da se sin gdje Jagnjić Markovinović   izvjesnog dana  izgubio te da je nađen nakon potrage policije istog dana u noćnim satima, slijedeće ; «A kako smo doznali, kada se prvi put izgubio  njegova majka nije ispričala istinu. Krajem prošle godine  nije se izgubio jer  mu mama  nije uspjela skupa s njim  ući u tramvaj , nego ga je ostavila da čeka dok je ona bila s ljubavnikom, Sastala se s ljubavnikom i dok je bila  obuzeta strastima  autistični Marko nije ju čekao  kao što je očekivala, nego je prošetao i izgubio se.»

U članku se nastavljaju grube objede i insinuacije  o ljubavnom životu imenovane te  navode njene političke funkcije  bez ikakvog smisla. U svezi s neistinama citira se izvor informacija, bivši suprug gdje  Jagnjić Markovinović, Nenad Markovinović  koji je navodno pokušao zaštititi dijete od neprihvatljiva odnosa  majke, putem Centra za socijalni rad ali bez uspjeha .Navodi se da je on sada u zatvoru zbog ispunjenja uvjeta iz izrečene uvjetne kazne zatvora zbog prijetnji prema svojoj bivšoj supruzi ali se ne kaže kakvih .

Kontekst  predmetne  situacije  u članku se analizira  s aspekta  navodne  zloupotrebe  Zakona o zaštiti nasilja u obitelji.

Bitne činjenice navedene u spornom članku su netočne i neistinite i  plod su neagumentiranog i proizvoljnog  zaključivanja  autora bez provjere bilo koje okolnosti koja je u njemu navedena.

Gdja Jagnjić Markovinović brine o svom maloljentom autističnom sinu  brižno i s punim angžmanom kakav zahtjeva priroda njegove bolesti a događaj koji se navodi kao primjer nebrige za dijete , kada joj je on , kao iznimno živahno dijete , ušao u tramvaj  tako da ona nije mogla nikako  da ga zaustavi odnosno da ga prati  , snimljen je i sigurnosnom kamerom tako da se može i provjeriti iznimne okolnosti koje su dovele do  njegovog gubitka cit. zgode. ,Događaj je odmah prijavljen MUP-u te postoji  dokumentacija iz koje se može sigurno utvrditi da  nije bilo govora o bilo kakvoj nepažnji ili neodgovornom odnosu majke prema sinu. U vrijeme tog događaja , između nje i njenog bivšeg supruga bio je u tijeku brakorazvodni postupak koji je  u međuvremenu rezultirao pravomoćnim rješenjem o razvodu tog braka.

Zbog iznimno agresivnog ponašanja te fizičkih napada  na gdju. Jagnjić Markovinović, kao i prijetnji smrću , od strane gosp.Markovinovića, u više navrata tijekom proteklog razdoblja intervenirala je policija i socijalne službe te je imenovani  tom prilikom privođen, donesena odluka o zabrani njegovog približavanja obitelji te i zatvorska kazna zbog istog.

Zbog svega naprijed navedenog , gdja Jagnjić Markovinović  trpi posljedice i potencijalnu životnu ugrozu upravo zbog nedostatka adekvatne zaštite njenog fizičkog integriteta kao i njene djece a kao dodatni faktor ove ugroze , ukazuje se i  predmetno  neistinito prezentiranje činjenice o osobnom životu putem javnog medija.

 

Gdja  Jagnjić Markovinović stoga traži da  ovaj ipravak netočno objavljenih informacija  , sukladno Zakonu o medijima objavite na Vašem portalu , jer je razvidno da navodi predmetnog članka grubo  diskreditiraju i difamiraju  gdju Jagnjić Markovinović  što svakako škodi njenoj časti i ugledu , kako u privatnoj okolini tako i u obavljanju društenih funkcija.

 

S poštovanjem  !

 

Za gdju Jagodu jagnjić Markovinović

odvjetnik Zvonimir Vlahov

Prilog ; punomoć

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code