DARKO PETRIČIĆ  GOSTOVAO KOD MILOMIRA MARIĆA

DARKO PETRIČIĆ GOSTOVAO KOD MILOMIRA MARIĆA

17. siječnja, 2013.

5rhtr0

Suradnik portala Tjedno  Darko Petričić, nedavno je gostovao je u vrlo gledanoj emisiji “Goli život” koja se emitira na srpskoj TV kući Happy TV. Voditelj te emisije, novinar i publicist, Milomir Marić s našim je suradnikom razgovarao o najaktualnijim pitanjima koja su se pojavila kao prepreka za normalizaciju hrvatsko-srpskih odnosa, pa se može reći da je ta emisija bila svojevrsna najava kasnijeg sastanka premijera Milanovića i Dačića.

U emisiji se govorilo o oslobađajućoj presudi generalu Gotovini, te tko je odgovoran za zločine koji su počinjeni u “Oluji” i nakon nje, ukoliko je Gotovina oslobođen tih optužbi. Tom prilikom Petričić je po prvi puta srpskoj javnosti prezentirao informaciju kako je, zapravo, SAO Krajina prodana za gorivo, pa je zbog toga izostao ozbiljniji srpski otpor, a cijela akcija je završila u vrlo kratkom vremenu.

U emisiji su iznijete i mnoge druge nepoznate činjenice iz bliže i dalje političke prošlosti te su predstavljeni neki prijedlozi kako normalzirati odnose i kako dvije zemlje i regiju izvuči iz ekonomske krize koja nikoga na ovim prostorima nije zaobišla.

U emisiji se kritizirao i rad dviju vlada koje su jednako neuspješne i nekompetentne, a nezaobilazne teme bile su i analize razvoja mafija i organiziranog kriminala na prostoru bivše Jugoslavije kao i korupcije koja dovodi do osiromašivanja stanovništva i snaženja političke i tajkunske oligarhije.

Nakon emitiranja, cijela emisija postavljena je na web portal, gdje se i može pogledati.

http://www.youtube.com/watch?v=W4c6FKjBogQ T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
  1. G
    #1 G 17 siječnja, 2013, 16:41

    Uh… Teške teme!

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code