DANCE STAR U POŽEGI I POREČU

DANCE STAR U POŽEGI I POREČU

11. veljače, 2013.

Dance star-2

DanceStar Croatia 2013.“,  šeste hrvatske kvalifikacije za nastup na velikom svjetskom završnom turniru DanceStar Finals – World Dance Masters 2013., ove će se godine 16. i 17. veljače održati u Sportskoj dvorani Grabrik u Požegi.

Tako se u sjedištu Požeško – slavonske županije očekuje više od 1 000 plesača iz najprestižnijih plesnih škola iz cijele Hrvatske, ali i iz susjednih zemalja u kojima se DanceStar kvalifikacijski turniri ne održavaju. Natjecatelji svih dobnih skupina svoje će plesne vještine pokazati  u mnogobrojim atraktivnim kategorijama kao što su: balet, nacionalni i folklorni plesovi, moderni ili lirski suvremeni ples, jazz, musical, step, urbani plesni stilovi, akrobatski ples…

Svaki njihov pokret pozorno će pratiti svjetski poznati suci u sastavu: Mariano Carlini (Italija), Sonja Piskernig (Austrija), Winston Jean-Charles (Velika Britanija) i Santu Mamona (Belgija)  a za najbolje plesače natjecanja osigurane su vrijedne novčane te mnoge druge atraktivne nagrade.

Tijekom dva dana održavanja (16 i 17. veljače 2013.) cijeli će se turnir iz Požege uživo prenositi video streamom. Tako će natjecanje, putem linka koji će biti objavljen naknadno, moći pratiti i svi oni koji cjelokupnom spektaklu ne mogu svjedočiti osobno.

Turnir u Požegi, ujedno je i kvalifikacijski turnir za nastup na velikom svjetskom završnom turniru DanceStar Finals – World Dance Masters 2013. koji će se u razdoblju od 15. do 19. svibnja 2013. godine, sada već tradicionalno, održati u Poreču.

European Dance Union neprofitna je europska organizacija s internacionalnim područjem djelovanja. Predsjedništvo i počasni članovi ESDU-a sastoje se od eminentnih osoba iz svijeta plesa, glazbe i kazališta kao što su Daniel Lommel i Dollie Henry. Organizaciju je pokrenula prof. Nora Mach, s ciljem stvaranja jake europske plesačke udruge. Do 2007., godišnja natjecanja DanceStar Finals – World Dance Masters održavala su se u Austriji, a 2007. Rijeka je postala prvi grad-domaćin natjecanja van Austrije. Od 2008. godine ovo se natjecanje održava u Poreču.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code