DAN ZAGREBA U TABORU

DAN ZAGREBA U TABORU

21. svibnja, 2014.

croatia news veliki tabor 001 Custom

Academia  Cravatica u povodu proslave Dana grada Zagreba na Trgu dr. Franje Tuđmana organizira poseban program pod nazivom Tabor Počasne satnije Kravat pukovnije.

Program počinje u petak, 30. svibnja, u 20 sati, kada će se građani uz zapaljeni krijes i noćnu stražu moći uživjeti u duh prošlih vremena.

Uz vojničku  vatru  čitat će se knjiga Prva kravata, pisca Božidara Prosenjaka. Neće izostati ni igre s vatrom, te koreografije i prizore  vojničkih dvoboja od kojih će zasigirno svima srca zakucati brže.

Sutradan, točno u podne odjeknut će  topot kopita, a duge grive konja zavijorit će se trgom. To će biti znak da u Taboru počinju Konjičke igre Pričuvnog konjičkog postroja Kravat pukovnije. U ovom dijelu programa, bit će prikazano projahivanje konja, građani će se međusobno bodriti i sudjelovati u pripremi i organizaciji natjecanja naziva „Trka za stolac“, „Trka za pivu“ i  „Sabljom na tikvu“, a sva događanja će komentirati narator uz animiranje posjetitelja i stvaranje nezaboravne atmosfere. Nakon završetka Konjičkih igara  i građani će imati prilike okušati se u jahanju u za to predviđenom ograđenom prostoru.

Tabor se pobrinuo i da grla posjetitelja ne budu suha. Naime, tijekom događanja u Taboru, gledatelji će se  moći okrijepiti medicom, gvercom i pivom uz nabavu tradicijskih suvenira, a za vrijeme trajanja konjičkog treninga i Konjičkih igara, u Taboru će biti priređen glazbeni program uz goste iznenađenja i nastup KUD-ova.

Program se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code