CROATIA IZ ESSENA POBJEDNIK SJEVERNE RAJNE I VESTFALIJE

CROATIA IZ ESSENA POBJEDNIK SJEVERNE RAJNE I VESTFALIJE

30. svibnja, 2014.

K800 IMG 0503 Custom

Croatia iz Essena pobjednik je turnira Udruge hrvatskih nogometnih klubova Sjeverne Rajne i Vestfalije (UHNK NRW )nost svom klubu.
Na početku sve je u ime domaćina pozdravio Ivan Kalfić, a u ime Generalnog konzulata države Hrvatske iz Düsseldorfa vice konzul Kristijan Tušek. Turnir je imao humanitarni karakter. Prihod je namjenjen stradalima u poplavama, a prijedlog je obrazložio Ivica Orlović, član Savjeta Vlade za Hrvate izvan Hrvatske. Otvarajući turnir, predsjednik UHNK NRW Pero Popović pozdravio je i zahvalio je domaćinima na odličnom prijemu i organizaciji te medijskim pokroviteljima turnira Večernjem listu i Fenixu. 

 Nakon igre u grupama, u polufinale su se plasirale momčadi Croatije Essen, HZD Kakanj Kraljeva-Sutjeska, Croatia Lippstadt i Zrinski Gelsenkirchen. Nakon razigravanja Croatia Essen je zasjela na tron NRW-a, a u tome su joj pripomogle dvije jako kvalitetne momčadi Croatije Mülheim i Croatie Köln koje su, nakon nesportskog ponašanja na terenu, diskfalicirane sa turnira.

Drugo mjesto pripalo je momčadi HZD-a odrasli, treće mjesto pripalo Croatiji Lippstadt a četvrto mjesto Zrinskom Gelsenkirchen. Momčad HZD je osvojila pehar za Fair Play. U stanci turnira svoje nogometno umjeće pokazali su djeca Croatie Mülheim i HZD Kakanj-Kraljeva Sutjeska te oduševili sve gledatelje  svojim majstorijama

Domaćini HZD Kakanj-Kraljeva Sutjeska, sa predsjednikom Darkom Pavlović i svim ostalim članovima društva, pokazali su pravo gostoprimstvo,a njihova folklorna grupa Kraljica Katarina je uljepšala plesom ovaj događaj.

Zvonko Bosnić & Daniel Bošnjak T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code