CHANSONFEST U KAZALIŠTU KOMEDIJA

CHANSONFEST U KAZALIŠTU KOMEDIJA

14. studenoga, 2013.

chansonfest-2013

Šesnaesti Chansonfest 2013., održat će se ovog petka, 15. studenog  s početkom u 20h u zagrebačkom kazalištu „Komedija“.

Kritike koje su popratile sve prošle Chansonfeste, pokazale su da u Zagrebu postoji potreba za glazbom visoke razine kakav je upravo ovaj festival. Šansona je kao poseban glazbeni žanr prvi put izvedena u okviru zagrebačkog festivala zabavne glazbe 1964. godine, od kada i datira termin „Zagrebačka škola šansone“.

U želji da održe tradiciju „Zagrebačke škole šansone“ grupa entuzijasta, predvođena jednim od utemeljitelja Zvonkom Špišićem, 1998. godine pokreće Chansonfest, festival hrvatske i međunarodne šansone.

Festival nema natjecateljski karakter i nije mu cilj promovirati interprete zabavne glazbe, već skladbe visoke kvalitete i jednako vrijednih stihova, aranžmana i interpretacije.

I ovog petka na Chansonfestu okupit će se brojni autori i /ili umjetnici s hrvatske glazbene scene kao što su Zrinko Tutić, Arsen Dedić, Ksenija Erker, Hrvoje Hegedušić, Dražen Žanko, Nina Romić, Aljoša Šerić, Sandra Bagarić, Miro Ungar, Ibrica Jusić, Kostadinka Velkovska, Lado Leskovar, Igor Brešan i mnogi drugi.

Sva ova imena samo su ilustracija raznolikosti i visoke kvalitete koju Chansonfest njeguje već godinama. Osim glazbenika iz Hrvatske, tijekom godina festival su obilježili i neki gosti iz inozemstva poput Talijana Eugenija Benneta, ansambla „Musica Nova“, La Baronne Quarteta iz Francuske te Igor Šebo iz Češke, Maria Mayer i Elżbieta Okupska iz Poljske, Zoran Predin iz Slovenije, Ghislaine Daisile iz Francuske i mnogi drugi.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code