BURAZERSKI BIZNIS: DODIK ”TEŽAK” 1,5 MILIONA EVRA

BURAZERSKI BIZNIS: DODIK ”TEŽAK” 1,5 MILIONA EVRA

23. kolovoza, 2014.

dodik foto

Šumski predsednik Milorad Dodik koji se kandiduje za drugi predsednički mandat na oktobarskim izborima u Bosni i Hercegovini, prijavio je imovinu vrednu oko 1,5 milion evra što uključuje tri stana i dve kuće.

Da se “patriotski poslovi” najviše isplate, još jednom je pokazao Dodik Milorad (55) u kontroverznim krugovima poznat po nadimku “Mile”, čovek koji se sticajem užasnih okolnosti i neuravnoteženosti izvesnog dela biračkog tela, još jednom kandidovao za funkciju predsednika Republike Šumske.

On je, shodno zakonu, bio primoran da Centralnoj izbornoj komisiji dostavi podatke o ličnom imovinskom stanju i tom prilikom javnosti pokazao da je snalažljiviji nego što izgleda, predočavajući sklonost ka nekretninama i vlasništvo nad tri stana i dve kuće, ukupne vrednosti 1, 432.000 evra.

Zanimljivo je da, iako predsednik Šumske, Dodik ipak više voli svetlosti velegrada, pa je, za svaki urbani slučaj, pazario dva stana u Srbiji, ako stvari krenu po zlu u Laktašima.

Pravdajući pozamašni imetak, Dodik je kazao da poseduju kuću vrednu 870 hiljada evra koju iznajmljuje za 50.000 evra godišnje, želeći da uveri one najgluplje kako kuću u Šumskoj izdaje za mesečni zakup od 4.166 evra. Nije tom prilikom rekao na koji način i po kojoj ceni se koriste stanovi u Beogradu. Dodik je prijavio i godišnji prihod od 50.000 evra koji je ostvario u “poljoprivredi”, ma šta to značilo.

Za kraj imovinskoj izveštaja smo ostavili apsolutno šokantan podatak da onaj i onakav Dodik Mile, na funkciji predsednika Šumske zarađuje godišnje 24.000 evra, na teret nesrećnih poreskih obveznika.

Međutim, ako saberemo prijavljene godišnje prihode od, zbirno, 74.000 evra i pođemo od pretpostavke da Dodik svake godine i tako 14 godina unazad zarađuje isti iznos, da špara na režijskim troškovima, izlascima i letovanjima, dolazimo do ukupne svote od 1.036.000 evra, što je i dalje nedovoljno u odnosu na vrednost nepokretne, a prijavljene imovine. Biće da su ostatak privredili snalažljiva supruga i školovani sin.

Pomenutim poreskim obveznicima ovaj izveštaj može poslužiti kao poslednja prilika da se dozovu pameti, okrenu oko sebe i uporede kako žive oni, a kako živi njihov zadrigli lider.

Izvor: www.e-novine.com T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code