BUDNICA ILI LUDNICA?

BUDNICA ILI LUDNICA?

14. kolovoza, 2020.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

U igri su ipak ozbiljna financijska sredstva, koja i te kako treba opravdati, sve u stilu veži konja gdje ti aga kaže.

A „aga“ je rekao: tko nije za nas, taj je protiv nas!

I igra, ili bolje rečeno komedija je krenula – tko će koga, ako ne će svoj svoga!

Sada se Marko Ljubić postavio i kao zaštitnik generala Tome Medveda, inače ministra hrvatskih branitelja i potpredsjednika hrvatske Vlade

Napisao: Mladen Pavković

Nakon obilježavanja Vojno-redarstvene operacije Oluja u Kninu rasplamsao se medijski rat na hrvatskoj desnici. Više ne znaš tko je s kim i tko je protiv koga. Sve to mirno, kao i obično, prate oni na tzv. lijevoj strani i ne upuštaju se u te i takve rasprave već samo čekaju kad će netko od hrvatskih domoljuba „pokošen ili u jadnom stanju“ doplivati do obale, pa da ga poput Indijanaca skalpiraju do kraja.

Još prije parlamentarnih izbora Marko Ljubić dobio je zadaću – skinuti Velimira Bujanca i njegovu Bujicu na tv-mreži Z1. Prije toga svako malo ovaj je komentator bio „glavni“ gost ove rado gledane emisije. Nu, kako to već kod nas biva novci su očito i u ovome presudili, ili tko više plati -njegovo je. A više je prema svemu sudeći platila (za koga, zbog čijih interesa?) Osječka televizija i smislila (zapravo kopirala) Bujicu i dala Ljubiću da se i on tri puta tjedno, poput Bujanca, obračunava s neistomišljenicima, tj, sa svima onima, poglavito desnima (sic!), koji ne jedu s istog tanjura kao oni koji su trenutačno na vlasti.

I tako, rodila se Ljubićeva – Budnica!

Kako vjetar puše

Na tome se naravno sve ne završava, jer u igri su ipak ozbiljna financijska sredstva, koja i te kako treba opravdati, sve u stilu veži konja gdje ti aga kaže.

A „aga“ je rekao: tko nije za nas, taj je protiv nas!

I igra, ili bolje rečeno komedija je krenula – tko će koga, ako ne će svoj svoga!

Sada se Marko Ljubić postavio i kao zaštitnik generala Tome Medveda, inače ministra hrvatskih branitelja i potpredsjednika hrvatske Vlade (portal Kamenjar, 12.8. 2020.). U svom opširnom komentaru se pita – Tko i zašto pakira Tomi Medvedu?

Netko je na to dao kratak komentar: Kad vidim tko to piše – trčim u WC!

Kao prvo, Tomo Medved se zna i sam braniti, pa ako je “pogođen“ onim što su mu izrekli i objavili, poglavito u svezi njegova klanjanja onima koji su bili na „drugoj“ strani, javit će se, kao što se javio i niz puta do sada.

Komentatori ala „kako vjetar puše“ samo mute vodu.

Tako Ljubić, među ostalim, brani Pupovca i nastoji ga prikazati kao čovjeka koji se neprestano zalaže za mir, koji Hrvatima želi dobro, pa i time da priznaju što se priznati ne može – da su dužni klanjati se i agresoru!

Istina, lijeva i desna Pupčeva ruka Boris Milošević je bio u Kninu kao predstavnik Srba, ali koliko je Srba to istinski prihvatilo? A kad je već došao u Knin od njega smo očekivali da će možebitno reći samo jedno – Oprostite Hrvati, kajem se za sva zla koje su prema vama učinili moji sunarodnjaci!

Zbog čega je Srbima, ala Milošević ili Pupovac tako teško reći – oprostite?

Ljubić neprestano inzistira (zašto, zbog čega?) na navodnim zločinima Hrvata, a toga sigurno ne bi bilo da nije bilo srpske i ine agresije ne samo na Hrvatsku već i na BiH.

Hrvati se bez riječi „oprosti“ ili “kajemo se“ još uvijek ne mogu pomiriti s onim što su doživjeli tijekom stvaranja hrvatske države.

Zar Ljubić i njemu slični, stvarno misle da je moguće nekome ubiti oca, majku ili djecu i provaliti u njihov dom, a da se za to nitko nikome ne treba ispričati, a još manje platiti bilo kakvu odštetu?

Pupovci i slični

Ovaj komentator se uz ostalo obrušio i na pripadnike HOS-a, pa čak ističe da su učinili „naivan udar na vlastitu državu“. Tko mu je to rekao: Pupovac?

Što nisu „zabranili“ HOS-ovce u vrijeme kad su recimo svojim životima branili Škabrnju? Kakve su tada nosili oznake?

Ako Ljubić već brani pripadnike srpske manjine, a ne i one koji su položili svoje živote na Oltar hrvatske Domovine, onda neka ih upita u Budnici ili „Ludnici“ što se dogodilo s dr. Ivanom Šreterom ili gdje su kosti još tako velikog broja nestalih Hrvata?

Nemoguće je da oni to ne znaju.

Iznimno veliki broj nevinih Hrvata je bio zatvoren, maltretiran, pa i ubijen u koncentracijskim logorima po Srbiji. Nije li red, gospodine Ljubiu, da se upitamo- kada će razni pupovci i slični otići tamo i zapaliti svijeće, ili kada će Srbi vratiti sve što su opljačkali u Hrvatskoj, pa i dokumentaciju iz vukovarske ratne bolnice?

Nama je danas puno važnije pitanje od odlaska u Grubore: kada će napokon srpski i ini ratni zločinci odgovarati? I zašto već nisu, nego tko navodno pakuje, a tko ne Tomi Medvedu, čovjeku sa blistavom i neospornom ratnom karijerom. T

10 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Boss
  #1 Boss 24 rujna, 2020, 14:31

  Komentari rade

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. U HPC i ateista drug Pupavac
  #2 U HPC i ateista drug Pupavac 19 kolovoza, 2020, 13:15

  Učinio bi to jugoslavenčina Plenković da mu nije ćirilično-četničkoga blizanca Milorada iz SDSS-a, predstavnika vojno pobijeđenih srbendi koji i dalje šire svoj martološki hegemonizam.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Plenkoviću, registriraj Hrvatsku pravoslavnu crkvu!
  #3 Plenkoviću, registriraj Hrvatsku pravoslavnu crkvu! 19 kolovoza, 2020, 13:09

  Zar se treba čuditi što Hrvatska pravoslavna crkva ne dobiva legalitet u demokratskoj Republici Hrvatskoj, kad joj je glavna manjkavost to što je kao državna i autokefalna crkva djelovala za NDH. Kao da su poglavar Germogen bili servis zloćudnoga ustaškoga režima Ante Pavelića. Isto to vrijedi i za kunu, zar ne? Dovoljno da se na registraciju HPC-a nije osvrnuo ni Titov rošavi gardist, danas podstanar Pantovčaka Milanović. Za njegova mandata komunističkoga premijera, gdje bi nedorasli škrti i crveni srbijaner Arsenije Bauk (potomak milicajca na Braču) dopustio da HPC dobije pravo građanstva posredovanjem Ministarstva uprave. Poslije pak Plenkovićev kriminalac Lovro Kurčević. Hej, Hrvati, Hrvatska vas zove…

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Anonimno
  #4 Anonimno 18 kolovoza, 2020, 13:51

  Ljubić? mrš….

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Dumbović o Blaženoj Djevici Mariji?
  #5 Dumbović o Blaženoj Djevici Mariji? 17 kolovoza, 2020, 07:16

  Upućujem najiskrenije čestitke svim vjernicima koji svetkuju ovaj veliki kršćanski dan. Blažena Djevica Marija nikada ne osuđuje, ona nas poziva na mir i zajedništvo, ispunjava nas utjehom, uči nas da slijedimo njezin primjer i ne posustajemo pred izazovima. Zato provedite ovaj blagdan slijedeći njene poruke, u međusobnom razumijevanju, miru i obiteljskom zajedništvu“, stoji u čestici gradonačelnika Dumbovića. Osim župana “na produžnoj nastavi”, eto, i petrinjski gradonačelnik i poznati reformirani crveni boljševik Bore Mikelića zbori nešto o Blaženoj Djevici Mariji, majci Kristovoj, posredovanjem honorarnoga porte parolea; Mariofila Gršića.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Anonimno
  #6 Anonimno 15 kolovoza, 2020, 17:37

  ljubić nije bio, nije i niti će kada biti desničar.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Plenkovic, suho zlato Pupavčevo
  #7 Plenkovic, suho zlato Pupavčevo 15 kolovoza, 2020, 11:17

  Pupovac bi Plenkvoića suhim zlatom hrvatskim plaćao. E, moj narode katolički i hrvatski!

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Suho zlato Pupavčevo, Andrej Plenković
  #8 Suho zlato Pupavčevo, Andrej Plenković 15 kolovoza, 2020, 11:08

  Pupovac bi Plenkvoića suhim zlatom hrvatskim plaćao. E, moj narode katolički i hrvatski!

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Andrej Plenkovic u Brđanima Krajiškim na parastosu?
  #9 Andrej Plenkovic u Brđanima Krajiškim na parastosu? 15 kolovoza, 2020, 11:06

  Ako je točno da cijeli sastav Vlade RH treba putovati u brloge četništva da bi “dali pomen” hrvatskim dušmanima navodno stradalim od Antina režima u jasenovcu i drugdje, red je da naš faraon Plenković nakon kupanja i sunčanja u vili hrvatskoga naroda doputuje u Sisak i Sunju i ondje se pokloni sjenima zlotvora u Drugom i “otadžbinskom” ratu osvajača Hrvatske slobode. Parastos, a ne panihida HPC-a, bit će u Brđanima Krajiškim 21. kolovoza u 10 sati, doznaje Hrvatska obavještajna zajednica. Udba je taj podatak već dostavila cirkusantima od lažne drđave Srbije.

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Anonimno
  #10 Anonimno 14 kolovoza, 2020, 06:19

  Dobro da je netko započeo ovu temu. Dosta je onih koji mijenjaju strane. Lova i samo lova, to je njihovo domoljublje.

  Odgovorite na ovaj komentar

<