BRANKO LUSTIG KOD GRADONAČELNIKA

BRANKO LUSTIG KOD GRADONAČELNIKA

25. ožujka, 2014.

bandic-lustig Custom

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je danas u Gradskoj upravi filmskoga producenta i dvostrukog oskarovca Branka Lustiga. 

Razgovarali smo o dva vrlo važna projekta, o Festivalu židovskog filma, na kojem radimo godinama na ponos našemu gradu i zemlji u kojoj živimo, rekao je gradonačelnik Bandić i nadodao je kako će Festival svake godine biti sve bolji i bolji kvalitetom i organizacijom te o Maršu živih, koji se održava svake godine na području bivšega koncentracijskog logora Auschwitz kako bi se odala počast poginulim Židovima. 

Zahvaljujući mom prijatelju Milanu po prvi put će se i hrvatska zastava, kao simbol davanja počasti Židovima koji su prije 70 godina umrli u tom logoru, zavijoriti u Auschwitzu, rekao je Branko Lustig te je naglasio da putovanje organizira Lidija Kos, profesorica s Fakulteta političkih znanosti, a projekt je podržao i rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš. Na Maršu živih će osim pet – šest tisuća stranaca sudjelovati i 50-ak studenata s Fakulteta političkih znanost te sam Branko Lustig i zagrebački gradonačelnik. 

Festival židovskog filma održava se osmu godinu zaredom od 18. do 24. svibnja u kino dvoranama Europa i Tuškanac, a ove godine posvetili smo ga Schindlerovoj listi , filmu koji je obilježio dvadesetogodišnjicu nastanka, istaknuo je producent Lustig te je pozvao sve da dođu i pogledaju 60-tak filmova o holokaustu koji odašilju poruke nade i mira. Ulaz je kao i svake godine besplatan. 

Prijemu su nazočile šefica Kabineta gradonačelnika Pavla Šušković i direktorica Festivala židovskog filma Nataša Popović.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code